Kortsikkerhed

Mere sikkerhed med Mastercard

Dit Mastercard fra Danske Bank er beskyttet af en automatisk, geografisk kontrol. Det betyder, at kortet som udgangspunkt kun er aktivt i én verdensdel ad gangen – dér, hvor du bruger kortet.

Som udgangspunkt er kortet kun aktivt i Danmark og på internettet, indtil du bruger det i et andet land med både chip og pinkode*. Du skal altså ikke selv gøre noget for at åbne/lukke kortet.

Bruger du ikke chip og pinkode, skal du selv åbne for kortet
Bliver du på en udlandsrejse bedt om at bruge magnetstriben eller underskrive i stedet for at bruge pinkoden, skal du som en ekstra sikkerhed selv åbne for brugen af kortet i den pågældende verdensdel. Det gør du nemt i mobil- og netbanken under Kort og Kortsikkerhed.
 
*Kontaktløs betaling kombineret med pinkode åbner også for brug af kortet

Eksempel:

Du rejser fra Danmark til Asien: Når du ankommer til Asien og bruger dit Mastercard for første gang med chip og pinkode, vil kortet automatisk åbnes for brug dér. Samtidig spærres muligheden for at bruge kortet i alle andre verdensdele.

Du rejser fra Asien og hjem til Danmark: Når du er hjemme i Danmark igen og bruger dit Mastercard med chip og pinkode, vil kortet automatisk åbnes for brug dér. Samtidig spærres muligheden for at bruge kortet i alle andre verdensdele.

Har vi dit mobilnummer?
Hvis vi har dit mobilnummer, får du en sms, første gang kortet bruges og bliver aktivt i en ny verdensdel. Yderligere får du en sms, hvis dit køb bliver afvist, fordi kortet forsøges brugt uden pinkode i et lukket område.

Derfor er det er en god ide at tjekke, om vi har det rigtige mobilnummer. Det gør du nemt i netbanken eller mobilbanken: 
• I netbanken: Klik på Om netbank og derefter på Personlige oplysninger under Indstillinger.
• I mobilbanken: Vælg ”Profil” i menuen nederst og opdater dine kontaktinformationer. 

Du kan også selv indstille kortsikkerheden
I net- og mobilbanken kan du selv for en afgrænset periode til- og fravælge, hvilke verdensdele og kategorier du kan bruge dit kort i. Du kan f.eks. også fravælge brug af kortet på internettet. Ændringerne virker med det samme. Se, hvordan i denne video: 

d465855a-00090249-8701a21d

FAQ

Det skal være nemt for dig

I Danske Bank arbejder vi hele tiden på at gøre alt det omkring din økonomi lidt nemmere. Fx med onlinemøder med din rådgiver og én pinkode til alle dine kort.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.