Lad os sammen se på, hvad du har råd til, og hvor meget du kan låne til boligkøb.

Book møde

Rådhedhedsbeløbet er de sjove penge
Det er de penge, du har til forbrug hver måned, når dine faste udgifter er betalt. Det vil sige penge, du har til dig selv til at leve og have det sjovt for. Rådighedsbeløbet er med til at bestemme, hvor du en bolig du kan købe.

danskebank.dk/bolig kan du finde dit rådighedsbeløb ved at lægge et nemt budget. Derefter kan du se alle de boliger, du har råd til at købe.

Find dit rådighedsbeløb og søg bolig

Dit personlige rådighedsbeløb afhænger bl.a. af, hvor meget du får i løn. Men har du mange faste udgifter og måske gæld, du afdrager på, kan dit rådighedsbeløb sagtens være beskedent, selvom du tjener mange penge. Omvendt kan du også have et relativt stort rådighedsbeløb, selv om du ikke tjener så mange penge.

Rådighedsbeløbet er også et slags symptom for, hvor sund din økonomi er, og derfor bruger banker og realkreditinstitutter beløbet til at vurdere, hvor meget du kan låne, når du vil købe en bolig.

Men hvad er så faste udgifter, og hvad er forbrug? Det har pengeinstitutterne forskellige bud på, men i Danske Bank og Realkredit Danmark ser vi på det sådan her: