Hvad må din nye bolig koste?

En ny bolig skal helst ikke være så dyr, at du skal spare alle fornøjelser væk for at betale dit boliglån. Prisen skal både passe til din økonomi og det liv, du gerne vil leve. Med et boligkøbsbevis kan du blive godkendt til at låne i banken allerede før, du har fundet din nye bolig. Så ved du, hvad du kan købe for og kan handle straks, når du finder den rigtige bolig.

Start din boligjagt med et boligkøbsbevis
Boligkøbsbeviset er din sikkerhed for, at du kan låne et bestemt beløb til en ny bolig. Du kan få beviset før, du for alvor starter din boligjagt, så du kan målrette din søgning efter boliger i det rigtige prisleje.

Et hurtigt køb kan gøre forskellen
Når du får lavet et boligkøbsbevis, regner vi på din økonomi. Det betyder, at du kan handle straks, når du finder din nye bolig. Det kan i sidste ende betyde, at det er dig - og ikke en anden køber - der bliver den nye ejer af boligen.

Du kan også lede efter boliger online og søge om købsgodkendelse på en eller flere boliger på danskebank.dk/bolig


Fordele ved et boligkøbsbevis

 • Du ved, hvad boligen må koste.
 • Du ved, hvor mange penge du har til dig selv efter købet.
 • Det er helt gratis og uforpligtende

Interesseret?

Book et møde
– eller ring 70 15 15 16

Hvad kan du cirka låne?

 • Lav et regnestykke ud fra, hvor meget du tjener

  Tag din husstands samlede årsindkomst før skat og gang den med 3,5. Læg så jeres samlede opsparing til. Så får du det beløb, du cirka kan købe bolig for.
   
  Tjener I f.eks. 70.000 kroner tilsammen om måneden og har en opsparing på 300.000 kroner, ser regnestykket sådan ud: 
  (70.000 x 12 x 3,5) + 300.000 = 3.240.000 kroner.
   
  Altså kan I sandsynligvis købe bolig for omkring 3.240.000 kroner.

  Du kan bruge regnestykket, hvis du vil vide, hvor meget du cirka kan låne til boligkøb. Men du skal tale med banken, hvis du vil vide præcist, hvor meget du kan låne. Du er velkommen til at kontakte os og få et boligkøbsbevis, så du på et tidligt tidspunkt ved, hvad din nye bolig kan koste. 


  Book møde
  – eller ring på 70 15 15 16, hvis du vil have et boligkøbsbevis

 • Beregn, hvor meget et lån koster om måneden
 • Sådan finder du dit rådighedsbeløb
  Dit rådighedsbeløb er de penge, du har tilbage til f.eks. mad, tøj og ferier, når alle faste udgifter er betalt. Du beregner det ved at lægge alle indtægter over et år sammen og dele beløbet med 12. Nu ved du cirka, hvad din gennemsnitlige indtægt er pr. måned. Bagefter gør du det samme med dine udgifter. Hvis du derefter trækker de månedlige udgifter fra de månedlige indtægter, har du dit rådighedsbeløb. 
 • Hvad lægger banken vægt på, når du skal låne penge?

  Der er mange faktorer, der kan spille ind, når en bank skal kreditvurdere dig for at finde ud af, hvor mange penge, du kan låne. 

  Du vil f.eks. kunne komme ud for, at du kan låne mindre end din ene nabo, men mere end din anden nabo. Grunden til det er, at det med at låne penge bygger på en individuel vurdering, hvor det er nødvendigt både at se på den enkeltes livssituation, økonomi og ønsker.  

  Generelt set, er der, udover din indkomst og opsparing, også andre ting, der har betydning for et boligkøb. Hvor stort et rådighedsbeløb har du f.eks. brug for efter boligkøbet - skal du bruge lige så mange penge i det daglige som nu, eller er der ting, du kan undvære? Hvilke planer har du for fremtiden - overvejer du måske at købe en bil, gå ned i tid på arbejde eller at få børn?

  Det kan også have betydning, hvis du har gæld i forvejen. Har du det, kan du måske ikke låne lige så meget, som du kunne, hvis du havde en stor opsparing. På den anden side, kan det være, du har en god løn og derfor kan afdrage meget på dit boliglån, selv om du også har anden gæld. 

  Sammen med din rådgiver kan du finde ud af, hvor meget du kan låne, og din rådgiver vil lave boligkøbsbeviset, så det passer præcist til din økonomi. 

  Book et møde
  – eller ring på 70 15 15 16, hvis du vil tale bolig eller have et boligkøbsbevis


  Vidste du?

  Du skal selv skal betale 5 % af boligens købspris plus andre omkostninger i forbindelse med købet, som f.eks. advokatsalær, skøde, eventuel ejerskifteforsikring og flytteomkostninger.


På boligjagt eller klar til at købe?

Find en bolig, der passer til dit budget og søg om købsgodkendelse med det samme.

Prøv vores boligværktøj
- eller ring til os på 70 15 15 16

Andre har også set