Du har lige kigget på strandbilleder fra Kroatien for femte gang i dag?

Selv om du egentlig var på nettet for at tjekke, om din bilforsikring dækker, når I kører sydpå?

Det er menneskeligt, hvis du glæder dig en anelse mere til at springe i de azurblå bølger end til at tjekke dine forsikringer. 

Men du kan tage af sted med ro i sindet og spare dig selv for dyre overraskelser, hvis du giver din bilforsikring og de vigtigste papirer til ferien lidt opmærksomhed før afgang. 

Og gør det i god tid – råder Thomas Klærke, der er direktør for pris- og produktudvikling i Tryg.   

”Det er ikke sjovt at sidde aftenen før og opdage, at der er vigtige papirer, du ikke har fået bestilt. Så gør det hellere i dag end i morgen.”  

Din ansvarsforsikring dækker også i udlandet 

Din bilforsikring er ikke kun én forsikring, selv om det umiddelbart lyder sådan. Den består typisk af en ansvarsforsikring plus en eller flere tillægsforsikringer.  

Som bilejer er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, og den dækker både i Danmark og i udlandet. Det er vigtigt, hvis du kommer til at skade personer, biler eller genstande på din rejse.  

”Når du kører i EU-lande, beviser din nummerplade, at din bil er ansvarsforsikret. Men skal du uden for EU, så skal du typisk bestille et ’grønt kort’ hos dit forsikringsselskab,” minder Thomas Klærke om. 

Med det grønne kort i bilen kan du bevise, at bilen er ansvarsforsikret. Det kan godt tage et par uger i højsæsonen, før du får det grønne kort. Men normalt går der 3-4 dage. Husk, at kortet kun gælder ét år, så du kan ikke bruge det fra sidste års bilferie. 

Kaskoforsikringen giver vejhjælp i udlandet 
Modsat ansvarsforsikringen er tillægsforsikringerne til din bilforsikring valgfri. Det gælder fx kaskoforsikringen, der dækker skader på din egen bil. 

På dit forsikringsselskabs hjemmeside kan du typisk logge ind på din personlige side og se, hvilke tillægsforsikringer, du har købt – og hvad de helt præcist dækker. 

”Hvis du har en kaskoforsikring, så inkluderer den vejhjælp i Europa og typisk også i en række lande udenfor Europa,” oplyser Thomas Klærke. 

Om du er dækket i lige præcis de lande, du skal køre igennem – det kan du se på dit forsikringsselskabs hjemmeside. 

Har du ikke en kaskoforsikring, så kan du købe vejhjælp i udlandet separat. 

Se dine særlige fordele, når du køber bilforsikring hos Tryg via  Danske Bank

Kom sikkert af sted på bilferien

Det er godt at være forsikret, hvis uheldet er ude – men det er selvfølgelig endnu bedre, hvis du kan undgå, at skaden sker. 
Før du kører på langtur gennem Europa med en tungt pakket bil, er det altid en god ide at sende bilen til før-ferie-tjek på værkstedet. 

Tryg har samlet en stribe gode råd, der sender dig sikkert af sted på kør-selv-ferien. 
Se hvordan du pakker og kører sikkert på ferien

Læs mere hos Tryg


Læg disse papirer i handskerummet

Det er nok de færreste, der kører på bilferie uden pas og kørekort. Men hvad skal du ellers have med af papirer? 

Som udgangspunkt anbefaler Thomas Klærke, at du har følgende med i bilen:  

  • Bilens registreringsattest del I (er din bil fra før 2005, skal du også medbringe del 2) 
  • Kopi af din forsikringspolice på bilen
  • Telefonnumre til vejhjælp og forsikringsselskab
  • International skadesanmeldelsesblanket 
  • Det blå EU-sygesikringskort 
  • Et vejkort – hvis din gps strejker 

”Og læg gerne papirerne i handskerummet, så du let kan finde dem frem, hvis du er uheldig og får brug for dem,” lyder rådet fra Thomas Klærke.  

Han råder også til, at du lægger lidt euro i kontanter sammen med papirerne og pakker en advarselstrekant og gule veste til hele familien tilgængeligt i bilen. 

Og så er det værd at bruge lidt tid på at tjekke de lokale krav til bilister i de lande, du kører igennem – det kan nemlig spare dig for noget besvær på ferien: 

”Det er ærgerligt, hvis du overser et lovkrav om, at du skal have et reservehjul med i bilen i Spanien, eller du ikke kan køre ind i en tysk by, fordi du mangler et miljømærke i bilruden.” 

Mere tryghed til dig og din familie 

Danske Bank har indgået et partnerskab med Tryg. Og via Danske Bank kan du nu samle dine forsikringer i Tryg – med særlige fordele og til attraktive priser.   
Læs mere