Pas – tjek!

Betalingskort – tjek!

Solcreme – tjek!

Rejseforsikring – øhh …

Inden afrejse er det vigtigt at få styr på andet end pas, solcreme og den gode krimi. Rejseforsikringer er en vigtig del af bagagen, og mange er i tvivl, om de er dækket i tilfælde af sygdom på ferien.

Husk rejseforsikring

Det giver tryghed at vide, at du er forsikret, hvis uheldet skulle være ude. Derfor er det altid en god ide at tjekke op på din dækning inden afrejse.

Måske er du allerede fint dækket via husstandens forsikring eller via et af dine betalingskort. Men alt efter hvor rejsen går hen, kan der være brug for at tilføje ekstra forsikringer.

Er du automatisk dækket af en rejseforsikring, hvis du har et Mastercard? 

Svaret afhænger af, hvilken type Mastercard du har. Fx har Mastercard Guld en årsrejseforsikring Europa inkluderet. Derudover kan du som privat kunde tilvælge en årsrejseforsikring uanset hvilken type af Mastercard du har eller tilvælge ekstra forsikringer, herunder en afbestillingsforsikring. Forsikringen kan købes i din netbank eller ved at ringe til os på 70 123 456. Du kan se priserne her

Har du ikke et Mastercard, kan du i stedet købe en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring via dit forsikringssselskab.

Er du kunde i Danske Bank? Så har du særlige fordele hos Tryg:
Se dine fordele og læs mere om rejseforsikring hos Tryg

Tips & Råd

1: Hvem er dækket af rejseforsikringen via Mastercard?

Hovedreglen er, at forsikringen dækker dig selv, din ægtefælle/samlever (samme folkeregisteradresse i minimum 6 mdr.) og dine børn under 18 år, hvis de rejser sammen med dig. Hjemmeboende børn er dækket til og med 22 år, og der er særlige regler for bonusbørn og plejebørn, hvis I rejser sammen.

2. Er en afbestillingsforsikring inkluderet i rejseforsikringen via Mastercard?

Nej, en afbestillingsforsikring (inkl. erstatningsrejse og feriekompensation) er ikke inkluderet i Mastercards Rejseforsikring Europa eller Verden. Men du kan tilkøbe den. Vær opmærksom på, at forsikringen skal være tilkøbt INDEN, at du betaler depositum for ferien. 
Køb rejseforsikring her >

3. Min søn skal på ferie uden mig – er han dækket?

Nej, ikke hvis rejseforsikringen er købt via Mastercard, hvor kortholder altid skal være med på ferien.

Når børn fx rejser alene med bedsteforældre, eller når teenagere skal på studietur, henviser vi altid til Tryg.

Er din søn over 18 år, har han mulighed for at tilvælge en årsrejseforsikring på sit Mastercard Direct. 

Til unge, der skal rejse i op til 60 dage, anbefaler vi Trygs særlige rejseforsikring til unge. Den dækker i hele verden. 

Til unge, der skal rejse i mere end 60 dage, fx som backpackere eller ved studier i udlandet, anbefaler vi Trygs enkeltrejseforsikring, der dækker den specifikke rejseperiode.

Køb rejseforsikring til unge her >

4. Har jeg automatisk en rejseforsikring på mit blå EU-sygesikringsbevis?

Nej. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke som en rejseforsikring.

Kortet viser, at du har ret til de samme sundhedsydelser på de samme vilkår, som borgerne har i det EU-land, du opholder dig i. Hvis borgerne skal betale for lægehjælp, så skal du også. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke hjemtransport. 

Det blå sygesikringsbevis udløber hvert femte år, så husk at tjekke udløbsdato og bestil evt. et nyt på borger.dk.

5. Jeg har været indlagt for 1 måned siden. Betyder det noget for min dækning?

Ja, det kan have betydning. Hvis du er blevet syg inden afrejse, eller du har en kronisk sygdom, er det en god idé at få undersøgt, om din rejseforsikring dækker, inden du tager afsted. Din rejseforsikring dækker nemlig kun akut opstået sygdom eller skade, når du rejser.

Har du en Mastercard-forsikring? Så kan du læse mere om medicinsk forhåndsvurdering her. Og har du en rejseforsikring hos Tryg, kan du læse mere her.

6. Dækker rejseforsikringen uden for EU?

Rejseforsikringer er vigtige, når turen går til en destination udenfor EU. På dit Mastercard kan du få brug for at opgradere til en  årsrejseforsikring Verden. Har du ikke et Mastercard, kan du i stedet købe en rejseforsikring via vores samarbejde med Tryg. 

I nogle lande uden for EU kan du risikere at blive nægtet indrejse uden en rejseforsikring. Hverken det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringsbevis giver adgang til behandling, og hjemrejsen kan blive en dyr fornøjelse. Derfor skal du have et forsikringsbevis, som du skal kunne vise ved indrejsen.

Bevis for at du har en rejseforsikring
Hvis du har brug for et forsikringsbevis (rejseforsikring via dit Mastercard), så ring på 45129100. Her kan du bestille forsikringsbeviset for dit rejseforsikring, hvis du har et Mastercard.  Bruges typisk ved bestilling af rejser og evt. ved indrejse.

Rejsecertifikat (hvis du har købt rejseforsikring hos Tryg):
Bestil på tlf.  44204410. 

Bestil rejseforsikring

Du kan bestille et Mastercard med rejseforsikring.

Bestil her

Har du brug for en rejseforsikring på din ferie?
Ring på 44204410 eller book møde.