Del

Ferietips: Få styr på rejseforsikringen

Hvordan er det nu, at det er med rejseforsikringen og hvordan dækker den? Der er et par ting, som er gode at vide, hvis du vil sikre dig mod problemer ved sygdom på ferien.

Pas – tjek! Betalingskort – tjek! Solcreme – tjek! Rejseforsikring – øhh…. Inden afrejse er det vigtigt at få styr på andet end pas, solcreme og den gode krimi. Rejseforsikringer er også en vigtig del af bagagen, og mange er i tvivl om, hvorvidt de er dækket i tilfælde af sygdom på ferien.

Husk rejseforsikring

Det giver tryghed at vide, at du er forsikret, hvis uheldet skulle være ude. Derfor er det altid en god ide at tjekke op på sin dækning inden afrejse. Måske er du allerede fint dækket via husstandens forsikring eller via et af dine betalingskort, men alt efter hvor rejsen går hen, kan der være brug for at tilføje ekstra forsikringer.

Er du automatisk dækket af en rejseforsikring, hvis du har et Mastercard? 

Svaret afhænger af, hvilken type Mastercard du har; Mastercard Guld har en årsrejseforsikring Europa inkluderet. Derudover kan du som privat kunde tilkøbe ekstra rejseforsikringer til dit Mastercard.

Har du ikke et Mastercard, kan du i stedet købe en årsrejseforsikring via Danske Forsikring under forudsætning af, at du i forvejen har en indboforsikring hos dem.  Alternativt findes der flere andre selskaber, som udbyder både årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer.

Tips & Råd

1: Hvem er dækket af rejseforsikringen via Mastercard?

Hovedreglen er, at forsikringen dækker dig selv, din ægtefælle/samlever (samme folkeregisteradresse i minimum 6 mdr.) og dine børn under 18 år, hvis de rejser sammen med dig. Hjemmeboende børn er dækket til og med 22 år, og der er særlige regler for bonusbørn og plejebørn, hvis I rejser sammen.

2. Er en afbestillingsforsikring inkluderet i rejseforsikringen via Mastercard?

Nej, en afbestillingsforsikring (inkl. erstatningsrejse og feriekompensation) er ikke inkluderet i Mastercards Rejseforsikring Europa eller Verden, men den kan tilkøbes. Vær opmærksom på, at forsikringen skal være tilkøbt INDEN, at du betaler depositum for ferien. 
Køb rejseforsikring her >

3. Min søn skal på ferie uden mig – er han dækket?

Nej, ikke hvis rejseforsikringen er købt via Mastercard, hvor kortholder altid skal være med på ferien. I de situationer hvor børn fx rejser alene med bedsteforældre eller når teenagere skal på studietur, så henviser vi altid til Danske Forsikring. Er din søn over 18 år, har han desuden mulighed for at tilvælge en årsrejseforsikring på sit Mastercard Direct. 

Hvis de unge skal rejse mere end 60 dage, som fx backpacker, læse et år i udlandet eller lave frivilligt arbejde, så anbefaler vi Danske Forsikrings rejseforsikring til unge.

Køb rejseforsikring til unge her >

4. Har jeg automatisk en rejseforsikring på mit blå EU-sygesikringsbevis?

Nej. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke som en rejseforsikring, men det viser, at du har ret til de samme sundhedsydelser på de samme vilkår, som borgerne har i det EU-land, du opholder dig i, og hvis borgerne skal betale for lægehjælp, så skal du også. Det blå sygesikringsbevis udløber hvert 5. år, så husk at tjekke udløbsdato og bestil evt. et nyt på borger.dk. 

5. Jeg har været indlagt for 1 måned siden - betyder det noget for min dækning?

Ja, det kan have betydning. Hvis du er blevet syg inden afrejse, eller du har en kronisk sygdom er det en god idé at få undersøgt, om din rejseforsikring dækker, inden du tager afsted - din rejseforsikring dækker nemlig kun akut opstået sygdom eller skade, når du rejser. Du får en medicinsk forhåndsvurdering på SOS.EU (for Mastercard forsikringer) eller via danskeforsikring.dk (ved årsrejseforsikring hos Danske Forsikring).

6. Dækker rejseforsikringen når jeg skal til VM i Rusland?

Rejseforsikringer er vigtige, når turen går til en destination udenfor EU. F.eks. hvis du skal se fodbold i Rusland. Vores årsrejseforsikring Europa på Mastercard dækker IKKE Rusland, så du skal i givet fald opgradere til en årsrejseforsikring Verden. Har du ikke et Mastercard, kan du i stedet købe en rejseforsikring via Danske Forsikring (under forudsætning af at du i forvejen har en indboforsikring). 

Du kan risikere at blive nægtet indrejse i Rusland uden en rejseforsikring. Hverken det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringsbevis giver adgang til behandling og hjemrejsen kan blive en dyr fornøjelse, hvis det er på egen regning. Derfor skal du have et forsikringsbevis, som du skal kunne vise ved indrejsen.

Bevis for at du har en rejseforsikring
Hvis du har brug for et forsikringsbevis (Rejseforsikring via dit Mastercard), så ring på 45129100 og tast 2. Her kan du bestille forsikringsbeviset for dit rejseforsikring, hvis du har et Mastercard.  Bruges typisk ved bestilling af rejser og evt. ved indrejse.

Rejsecertifikat (hvis du har købt rejseforsikring hos Danske Forsikring): Bestil certifikatet direkte på danskeforsikring.dk under chat eller ring til Danske Forsikring på 70112323. 

Bestil rejseforsikring

Du kan bestille et Mastercard med rejseforsikring.

Bestil her

Har du brug for en rejseforsikring på din ferie? Chat med Danske Forsikring eller ring på 70112323.  

Andre har set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.