Det er svært at få det hele, når jagten på drømmeboligen går ind. For de fleste boligkøbere sætter økonomien naturlige begrænsninger, så vi må overveje, om det fx er udsigten eller kvadratmeterne, der er vigtigst. 

Ny bolig? Lad os hjælpe dig godt på vej med dit køb.    Book møde

Men hvad står så øverst på ønskesedlen hos danske boligkøbere? Det har YouGov netop undersøgt for Realkredit Danmark – her får du top 5 på boligkøbernes ønskeseddel:

1) Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Ikke overraskende topper de tre velkendte B’er boligkøbernes ønskeseddel. De fleste mænd og kvinder, unge og ældre ville prioritere beliggenheden højt, hvis de skulle købe ny bolig i dag. Uanset om vi drømmer om at bo centralt, med havudsigt eller bare tæt på skolen og børnehaven, så er det vigtigt for os at lande på den helt rigtige plet.

2) Et nyt hus, der er nemt at holde

Gør-det-selv hitter ikke hos alle. Lidt over hver tredje boligkøber ønsker sig et nyt og vedligeholdelsesfrit hus – og nogle drømmer om at bygge det selv, mens andre bare vil have et hus med få år på bagen. Ønsket om en bolig, der er nem at holde, stiger med alderen. For unge købere er økonomien og boligens indretning ofte mere afgørende. 

3) En bolig med lave ejerudgifter

Nye huse er ikke kun i høj kurs, fordi man kan spare tid og kræfter på vedligeholdelsen. Boligkøberne vil også gerne spare penge – og i et nyt hus er der normalt færre løbende udgifter forbundet med at holde boligen i god stand.

Er du klar til boligjagt?

Prøv vores boligværktøj på danskebank.dk/bolig - her gør vi boligøkonomi nem og hurtig:

  • Se alle boliger til salg i Danmark - og se, hvad de koster at bo i
  • Bliv klar til at købe med en købsgodkendelse
  • Få hjælp og rådgivning, når du har brug for det

Prøv boligværktøj

4) Den helt rigtige indretning 

Hvis der mangler et børneværelse, badeværelset er for lille, eller der kan ikke laves køkken-alrum, så bladrer især de 30-39-årige videre i boligannoncerne – også selv om huset er nok så charmerende. Vi går op i at finde en planløsning, der passer til vores behov, og i årene, hvor familien vokser, er det særligt vigtigt for os.   

Fakta: Så mange er på boligjagt lige nu

  • 16 procent af danskerne har planer om at købe bolig det næste halve år.
  • 7 procent vil købe villa eller rækkehus
  • 6 procent vil købe lejlighed

Kilde: Køberbarometeret, oktober 2018, YouGov for home

5) Sjæl og charme – og et godt energimærke 

Sjæl og charme er vigtigt for cirka hver fjerde boligkøber, og det er især kvinderne, der vægter husets alder, byggestil eller stemning højt. Her handler det i høj grad om mavefornemmelsen hos køber. Femtepladsen deles dog med et noget mere faktuelt parameter – nemlig ønsket om en bolig med et godt energimærke. 

Vil du købe ny bolig eller forbedre den, du har?  

Danske Bolig Fri er et nyt boliglån med lav variabel rente, som du kan bruge til at bygge om, bygge til, købe ny bolig eller føre andre drømme ud i livet. Du kan låne op til 80 % af boligens værdi, og du kan løbende tilpasse lånet, så det passer til dit liv og din økonomi.

Tag en snak med os om mulighederne.

Book møde