Del

Sådan undgår du klatpensioner

Én stor pensionsopsparing er bedre end mange små, fordi du betaler gebyrer for hver opsparing, du har. Se her, hvordan du nemt sparer tusindvis af kroner.

Hvis du er lønmodtager, har du sikkert en pensionsopsparing – og hvis du har skiftet job et par gange, er der en god sandsynlighed for, at du har mere end én. Danica Pension har fx opgjort at otte ud af ti kunder har flere opsparinger. Og det er som regel ikke så smart.

”Når du får nyt arbejde, får du ofte også en ny pensionsopsparing i det pensionsselskab, som din nye arbejdsplads samarbejder med. Det kan du ikke ændre på. Men hvis du skifter job tre-fire gange i løbet af nogle år, så kan det i sidste ende komme til at koste dig rigtig mange penge, som du ellers kunne forsøde livet med som pensionist,” fortæller Lene Haslund, som er chefkonsulent for pension i Danske Bank.

Læs også: Hjælp jeg skal til møde med en pensionsrådgiver

Du skal nemlig betale administrationsomkostninger for hver opsparing – og hvis opsparingerne samtidig er små, så vil de langsomt blive ædt op af gebyrer.

Har du brug for et godt råd?

Som kunde i Danske Bank kan du få en gratis samtale med en pensionskonsulent, der bl.a. kan hjælpe dig med at se på klatpensioner. Kontakt os og bestil et møde.

Book møde
- eller ring 70 123 456

Så nemt samler du pensionerne

”Heldigvis kan du i de fleste tilfælde få dine små pensionsopsparinger lagt sammen til én større. Så sparer du en masse omkostninger og får en opsparing, som vokser og kan bruges til noget i den sidste ende,” siger Lene Haslund.

Selve sammenlægningen er ikke det store problem. Du kontakter bare den pensionsudbyder, som pensionerne skal samles hos. Så hjælper de dig med at få det gjort. 

En flytning kan godt koste et gebyr afhængig af, hvor du har pengene stående, hvor de skal flyttes hen, og hvor stort beløbet er.

”Men hvis du har en opsparing gennem dit arbejde, og du får nyt job, så har du altid mulighed for at flytte opsparingen gratis i en periode på tre år, hvis den er under 49.300 kr.,” fortæller Lene Haslund.

Hun understreger samtidig, at det sagtens kan være en god forretning at samle pensionerne, selv om der er flytteomkostninger. Der er nemlig tale om engangsomkostninger, som i sidste ende giver dig en fortjeneste.

Så meget kan du spare ved at samle dine pensioner

Hvis du er 30 år i dag og har et par klatpensioner, så kan du over årene spare ca. 100.000 kr. på samle dem. Det samme gælder, hvis du som 40-årig samler tre-fire klatpensioner. 

Få overblikket på fem minutter

”Der er også tilfælde, hvor en overflytning ikke kan betale sig. Det kan være, hvis du har nogle særligt gode betingelser knyttet til en opsparing, som du mister, hvis du flytter den,” påpeger Lene Haslund.

Læs også: Bevar denne rettighed, når du lægger klatpensioner sammen 

Hvis du vil vide, om det kan betale sig for dig, kan du nemt og hurtigt tage det første skridt.

”Det tager kun et par minutter at logge ind på Pensionsinfo.dk. Der kan du se, hvad du har af opsparinger, og hvor store de er. Hvis der er flere end den, du betaler til nu, så er det bare med at kontakte din bank eller dit pensionsselskab og se, om ikke det giver mening at få dem samlet,” opfordrer Lene Haslund.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.