Hvis du er lønmodtager, har du sikkert en pensionsopsparing – og måske har du mere end én? Danica Pension har opgjort, at otte ud af ti kunder har flere opsparinger. Og det er som regel ikke så smart.

Når du får nyt job, får du ofte også en ny pensionsopsparing i det pensionsselskab, som din nye arbejdsplads samarbejder med. Det er ikke noget, du kan ændre på.  

Læs også: Hjælp jeg skal til møde med en pensionsrådgiver

Men du kan sørge for at samle dine pensioner, og dét er værd at få gjort. For skifter du job tre-fire gange i løbet af nogle år, kan det i sidste ende komme til at koste dig rigtig mange penge. 

Du betaler nemlig administrationsomkostninger for hver opsparing – og har du små opsparinger, vil de langsomt blive spist af gebyrer.

Har du brug for et godt råd?

Som kunde i Danske Bank kan du få et gratis møde med en pensionsrådgiver, der bl.a. kan hjælpe dig med at se på klatpensioner. Kontakt os og bestil et møde.

Book møde
- eller ring 70 123 456

Så nemt samler du pensionerne

Heldigvis kan du i de fleste tilfælde få dine små pensionsopsparinger lagt sammen til én større. På den måde sparer du en masse omkostninger og får en opsparing, som vokser og kan bruges til noget, når du går på pension. 

Selve sammenlægningen er ikke det store problem. Du kontakter bare den pensionsudbyder, som pensionerne skal samles hos. Så hjælper de dig med at få det gjort. 
En flytning kan koste et gebyr afhængig af, hvor du har pengene stående, hvor de skal flyttes hen, og hvor stort beløbet er.
Men hvis du har en opsparing gennem dit arbejde, og du får nyt job, så har du altid mulighed for at flytte opsparingen gratis i en periode på tre år, hvis den er under  52.600 kr.

Det sagtens kan være en god forretning at samle pensionerne, selv om der er flytteomkostninger. Der er nemlig tale om engangsomkostninger, som i sidste ende giver dig en fortjeneste.

Så meget kan du spare ved at samle dine pensioner

Hvis du er 30 år i dag og har et par klatpensioner, så kan du over årene spare ca. 100.000 kr. på samle dem. Det samme gælder, hvis du som 40-årig samler tre-fire klatpensioner. 

Få overblikket på fem minutter

Der er tilfælde, hvor en overflytning ikke kan betale sig. Det kan fx være, hvis du har nogle særligt gode betingelser knyttet til en opsparing, som du mister, hvis du flytter den.

Læs også: Bevar denne rettighed, når du lægger klatpensioner sammen 

Hvis du vil vide, om det kan betale sig for dig, kan du nemt og hurtigt tage det første skridt.

”Det tager kun et par minutter at logge ind på Pensionsinfo.dk. Her kan du se, hvad du har af opsparinger, og hvor store de er. Har du flere opsparinger, end den du betaler til nu, så er det bare med at kontakte din bank eller dit pensionsselskab og se, om ikke det giver mening at få dem samlet. 

Tal med os om pension

Book møde