Seks vigtige råd – sådan beskytter du dig selv og dine penge

1. Reager aldrig på sms’er, e-mails eller telefonopkald, hvor du bliver bedt om at afgive personlige oplysninger. Videregiv aldrig personlige oplysninger som f.eks. oplysninger om dit NemID/MitID, logins eller passwords til andre.

2. Tænk dig om en ekstra gang, før du klikker på links eller åbner vedhæftede filer. Tjek e-mails omhyggeligt – selv små uregelmæssigheder kan være tegn på, at e-mailen er fup. Vær ekstra på vagt, når du får e-mails og sms’er fra personer, du ikke kender, og fra banker og andre officielle kilder. E-mails og sms’er fra svindlere giver indtryk af, at noget haster, de indeholder ofte fejl og har et usædvanligt udseende. Vær f.eks. også opmærksom på stavefejl.

3. Stol altid på din mavefornemmelse. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det i reglen også! Kriminelle bruger ofte en professionel tone og skaber en falsk følelse af sikkerhed. Et eksempel på dette er investeringssvindel, hvor svindlerne lover garanterede afkast på en investeringsmulighed, som de påstår, at kun du kan benytte. Stop op og tænk efter. En legitim virksomhed vil aldrig bede dig om at træffe en forhastet beslutning.

4. Se efter usædvanlige transaktioner (betalinger og overførsler) på dine konti. Tjek regelmæssigt din saldo via mobil- eller netbanken for at se, om der er transaktioner, du ikke kan genkende.

5. Når du overfører penge, skal du være sikker på, at alle oplysningerne er korrekte, før du går videre. Når du overfører penge til udlandet, så husk at tjekke SWIFT-/BIC-adressen, landet og valutakoden og alle de andre oplysninger om den person, du overfører penge til. Det handler ikke kun om svindel, men også om at du sikrer dig, at pengene havner i de rigtige hænder, og at du dermed slipper for en masse besvær.

6. Vær sikker på nettet med firewalls og passwords. Brug forskellige stærke og sikre passwords, der er en kombination af bogstaver og tal, og husk at ændre dit password tit. Læs mere om cybersikkerhed og få gode råd om, hvordan du kan være sikker på nettet.

 

Hvis du har mistanke om, at du er blevet offer for svindel, skal du ringe til os omgående på 70 12 34 56.
Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du har mistanke om svindel.


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.