Arbejdsløs? Sådan kan du tilpasse din økonomi

Når man kommer i en situation, hvor man har færre penge til rådighed end normalt, kan man blive nødt til at tilpasse sin økonomi. Her er syv råd til, hvad du kan gøre.

 • 1.  Spar op, mens du kan

  Hvis du har en opsigelsesperiode med løn, kan du med fordel allerede sænke dine udgifter med det samme og nå at spare en reserve op, inden dine indtægter går ned. Så sikrer du dig en lidt længere periode, inden du behøver at skære drastisk ned i dit forbrug.

  Guide: De første skridt, når du er blevet ledig

 • 2.  Se på afviklingen af lån

  Hvis det viser sig at tage længere tid at finde et nyt job - og der mangler luft i økonomien, selvom du har skåret dit budget ind til benet - så kan du stadig have muligheder. Kontakt din bank og undersøg muligheden for at betale dine lån af over en længere periode, så du skal betale en lavere ydelse. Det kan også være, at du kan få afdragsfrihed. Tal med din bankrådgiver, så I sammen kan lægge en plan.

  ArtikelHar du brug får rådgivning? Brug din bank, hvis du er blevet ledig
  Kontakt

  Brug banken, hvis du er blevet ledig

  Du behøver ikke sidde alene med budgettet, hvis du er blevet ledig. Kontakt os hurtigst muligt, så vi kan lægge en plan i fællesskab.

  Book et møde

  - eller ring til os på 70 123 456

 • 4.  Sig farvel til bilen

  At sælge bilen er drastisk, men meget effektivt skridt, når det handler om at sænke sine udgifter. Og hvis husstanden har to biler, er det oplagt at sige farvel til i hvert fald den ene. 

  Prøv evt. at regne på hvor mange gange du i teorien kunne køre i f.eks. taxi eller delebil for det, det koster at eje en bil – selv når udgiften til en ny cykel eller måske en ladcykel er indregnet. Og forsøg dig eventuelt med at leve en måned uden bil eller med en bil mindre.  

  Hvis det ikke kan lade sig gøre at sælge bilen, kan du regne på, hvor meget du kan spare med en mindre model.

 • 5.  Tilpas opsparing

  Hvis du løbende sparer op til fx ferie, boligforbedringer eller ekstra pension, kan du sætte opsparingen på pause i den periode, du har en mindre indtægt. Sæt den ikke på pause, inden du går ned i indtægt, men overvej at ændre opsparingens formål til i stedet at give dig en reserve i den periode, hvor du har en mindre indtægt.
  Kontakt

  Vigtigt: Tjek din pension og dine forsikringer

  Din livsforsikring og forsikring mod tab af erhvervsevne er ofte knyttet til din pensionsopsparing. Hvis du ikke længere betaler ind på opsparingen, kan forsikringerne træde ud af kraft. Derfor er det vigtigt, at du får afklaret, som du stadig er dækket. Hvis du er kunde i Danske Bank, kan vi hjælpe dig med at lægge en plan.

  Book et møde

  - eller ring til os på 70 123 456

 • 6.   Kan din partner gå op i tid?

  Hvis I har haft en rollefordeling i husstanden, hvor din partner har været på deltid og i stedet trukket et større læs derhjemme, er det værd at undersøge, om din partner kan gå op i tid i en periode og på den måde tjene flere penge. Et andet alternativ er udbetaling af overarbejde frem for afspadsering. 
 • 7.   Sænk de faste udgifter

  Lave faste udgifter er den enkleste måde at skabe overskud på bundlinjen hver måned. Sportsaktiviteter, fitnessabonnementer, rengøringshjælp, kabel tv, online streaming-tjenester, magasin - og avisabonnementer er oplagte muligheder for ting, du evt. kan undvære eller udskifte med en mindre dyr løsning.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.