Livet, når børnene flytter

Det kan godt blive lidt stille, når børnene flytter, men samtidig kan det give mere luft i økonomien til andre ting. Læs her om nogle af de ting, der påvirker din økonomi, når ungerne flyver fra reden.

 • 1.  Færre daglige udgifter

  I de fleste familier kan det tydeligt mærkes, når der bliver et ungt menneske mindre i husstanden. Der bliver f.eks. spist mindre mad, vasket mindre tøj – og taget færre varme bade.
   
  Lægger man det hele sammen, sparer gennemsnitsfamilien omtrent 2.500 kr. pr barn på rådighedsbeløbet om måneden, når den unge flytter hjemmefra. Uanset om I falder indenfor gennemsnittet eller ej, vil I sandsynligvis opleve mere luft i økonomien. Og det kan give nye muligheder.
 • 2.  Mindre husstand – ny bolig?

  Når familien bliver mindre, ændrer boligbehovet sig også ofte. Måske har I pludselig for meget plads, måske har I ikke længere brug for en have, eller måske har I bare andre ønsker til indretningen.
   
  Så tag gerne et kritisk blik på det ’hjemme’, I kender, og bliv klogere på, om der er nye behov, der fremover skal have større eller mindre betydning.
   
 • 3.  Alt det, I endelig får tid til

  De fleste vil opleve at få mere tid i hverdagen, når børnene flytter hjemmefra. Mange benytter f.eks. lejligheden til at opdyrke nye interesser eller tage fat på nye projekter. Det behøver selvfølgelig ikke koste flere penge, men for hver gang livet ændrer sig, er det en god idé at tage et blik på budgettet. 

  Med et samlet overblik over både indtægter og udgifter kan I hurtigt se, hvordan jeres nye økonomi ser ud. Og om der måske er plads til en ombygning eller en ny bil i budgettet – eller om der måske skal ekstra finansiering til at opfylde drømmen. 

  Værktøj: Kom hurtigt og enkelt i gang med budgetlægningen med dette budgetskema
 • 4.  Rejsefeber eller familiehygge

  I mange familier er ferier en ret stor post i budgettet, men når børnene flytter hjemmefra, vil ferieformen måske ændre sig. Nogle ønsker at rejse mere, og måske på nye måder, mens andre foretrækker at købe et sommerhus, hvor hele familien kan samles.
   
  Hvis I sparer ca. 2.500 kr. om måneden pr. barn, som flytter, er der umiddelbart et godt udgangspunkt for flere rejser eller et sommerhus – alt efter ambitionsniveauet, naturligvis. Men om der er brug for yderligere finansiering, afhænger selvfølgelig af jeres situation. 
  Kontakt

  Har du også store drømme?

  Vil du rejse, flytte, bygge om – eller have et sommerhus?
  Se, om din drøm kan blive til virkelighed. Tal med en rådgiver i Danske Bank.

  Book møde

  - eller ring til os på 70 10 17 08

 • 5.  Pension på dagsordenen

  De fleste har en del år tilbage på arbejdsmarkedet, når børnene flytter hjemmefra – men som altid, når dit liv ændrer sig, er det en god idé at se på din pension. Og pengene, som I sparer, når de unge flyver fra reden, kan evt. bruges til at forsøde alderdommen.
   
  Inden du beslutter dig for at øge dine pensionsindbetalinger, er det dog en god idé at tale med en pensionsrådgiver. Nogle mennesker sparer nemlig for meget op til alderdommen, mens andre har for lille en opsparing.
   
  En god tommelfingerregel er, at du stadig har brug for ca. 80 % af din slutløn, når du går på pension. Så kan du nemlig beholde den samme levestandard.

   

  Artikel: Det er nu, du skal se på din pension
  Produkt

  Giv pensionen et gennemsyn

  Som kunde i Danske Bank får du tilbudt en gratis samtale om pension.

  Book møde

  - eller ring til os på 70 10 17 08

 • 6.  Andet behov for forsikringer

  Når I bliver færre i husstanden, kan det være, at jeres forsikringsbehov ændrer sig.
   
  I vil f.eks. helt sikkert få mindre indbo. Det ændrer ikke nødvendigvis forsikringsbehovet, men det er værd at overveje. Det kan også være, at I fremover vil nøjes med en mindre bil og kan spare på forsikringen i den forbindelse. Flytter I til en ny bolig, kan det selvfølgelig også give andre forsikringsbehov.
   
  Derfor er det en god idé at tjekke forsikringerne, når børnene flytter hjemmefra. 
 • 7.  Støtte til den unge

  Selv om den unge er flyttet hjemmefra, er han eller hun stadig en del af familien og kan stadig have brug for sine forældres opbakning – både praktisk og økonomisk.
   
  Der er mange måder at hjælpe den unge godt på vej. Nogle forældre vælger at hjælpe barnet ind på boligmarkedet ved at købe en lejlighed, som den unge kan leje – et såkaldt forældrekøb. Andre giver et fast beløb i støtte hver måned eller hjælper med praktiske ting som tøjvask eller årsopgørelsen.
   
  Guide: Sådan hjælper du dit barn godt på vej

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.