1. Lav en madplan for hver uge
Du sparer penge, det bliver nemmere og hurtigere at købe ind og du får mindre madspild.

2. Spis ude derhjemme
Aftal ”madklubber” med dine venner eller roomies, sæt lys på bordet og gør lidt ekstra ud af aftensmaden. – det er billigere at lave mad til mange, når man deler udgiften.

3. Tag drikkevarer med hjemmefra
Hav en drikkedunk med i tasken og køb en termokop til dagens første kaffe. En caffe latte om dagen kan på fire måneder løbe op i en billet til en af sommerens festivaler.

4. Spar på strøm og vand
Brug sparepærer i dine lamper – og tag de lange bade, når du alligevel er i svømmehallen eller fitness-centeret.

5. Tjek dine abonnementer
Du kan f.eks. bruge nettet og gratisaviserne til at holde dig opdateret i stedet for at have et dyrt nyhedsabonnement.

6. Drop separate forsikringer
Drop de separate forsikringer, når du f.eks. køber en ny computer. Måske kan du få en billig elektronikforsikring sammen med din indboforsikring.

7. Vær opmærksom på de store køb
Hvis du skal have en ny mobil, så er det måske en måneds madbudget, du kan spare, hvis du finder mobilen til en lidt lavere pris.

8. Udnyt rabatter
Der er mange rabatter til unge og studerende. Hvis du er studerende, får du mange steder procenter, hvis du viser dit studiekort.

9. Find det billigste lån
Husk at et lån altid skal betales tilbage – med renter. Undgå hurtige forbrugslån og gå efter den bedste rådgivning. Det betaler sig.

10. Spar penge på shopping
Køb dit tøj i de måneder, hvor du har penge tilovers – og spar penge ved at købe på udsalg, loppemarkeder, i genbrugsforretninger og på outlets. Du kan også bytte dit tøj til noget andet på et byttemarked.

 

Læg et budget med vores budgetark

Ung Økonomi – vi er her for at gøre det nemt

Som du kan se behøver økonomi ikke være kedeligt, men ofte kræver det lidt sparring. Derfor har Danske Bank et helt hold af Ung rådgivere som kan spare og svare på alle de spørgsmål, som har med Ung økonomi at gøre. Og du kan roligt spørge løs - du er ikke den første, der har haft brug for et godt råd.

Kontakt Ung Direkte
Eller ring til os på 45 130 100.

4020F9127DD50674
Bliv klogere på alt det, vi kan hjælpe med i Ung Direkte (1:18)