Hvad koster det at flytte hjemmefra?

Når du flytter hjemmefra, får du en hel del nye udgifter. Vi har samlet en liste med de ting, som er gode at have med i budgettet, når du flytter for første gang.

  • 1.  Flytningen

    Kan dine ting være i mors og fars gamle stationcar, eller har du brug for en egentlig flyttevogn? Det kan hurtigt koste penge at få flyttet alle sine ting til den nye bolig. Hvor mange afhænger først og fremmest af, hvor mange ting du har, hvor langt det skal flyttes, og hvor stor en del af slæbet, du selv vil stå for. Måske skal du også ud og leje eller købe flyttekasser? 

    Find ud af, hvad der passer bedst til dig – og undersøg gerne priserne hos et par forskellige flyttefirmaer, hvis du får brug for professionel hjælp. Så ved du på forhånd, hvad det koster.
    Kontakt

    Ung Økonomi – skriv til os i mobilbanken

    Som du kan se, behøver økonomi ikke være kedeligt, men ofte kræver det lidt sparring. Skriv til os via mobilbanken hvis du har brug for hjælp. Danske Bank har et helt hold af Ung rådgivere som kan sparre og svare på alle de spørgsmål, der har med Ung økonomi at gøre. Og du kan roligt spørge løs - du er ikke den første, der har haft brug for et godt råd.

    Har du ikke downloadet mobilbanken? 

    Få overblik og frihed til at ordne din økonomi uafhængigt af tid og sted.
    Hent appen ”Mobilbank DK” i App Store eller Google Play.

    Download mobilbanken

    - eller ring til os på 45 130 100 

    4020F9127DD50674
    Bliv klogere på alt det, vi kan hjælpe med i Ung Direkte (1:18)
  • 2.  Møbler

    Møbler kan let gå hen og blive en større udskrivning, men det er til gengæld en éngangsudgift. Behovet afhænger helt af, om du flytter til en hel lejlighed eller bare et værelse – og hvor mange ting du har på forhånd. Hvis du gerne vil holde udgifterne til nye møbler nede, så kan du evt. låne dig lidt frem i starten. Og hvis du har mod på at købe brugte møbler, er det tit meget billigere.
    Fakta

    Forskel på udgifter

    Nogle udgifter har du kun én gang.  Det kan være udgifter som betaling for flyttebilen eller en ny sofa. Faste udgifter er omvendt alle de udgifter, der kommer igen hver uge, hver måned, hvert kvartal eller hvert år. Det gælder bl.a. husleje, forsikringer og licens.
  • 3.  Maling

    Maling er ligesom møbler en éngangsudgift, og det er ikke engang sikkert, at det er dig, som skal betale. Nogle leje- og andelsboliger har en vedligeholdelseskonto, der dækker udgifter til f.eks. maling. Andre boligudlejere og foreninger sørger for, at lejligheden er nymalet, når du overtager den. Så tjek med din udlejer eller andelsboligforening, inden du investerer hele opsparingen i pensler og maling.
  • 4.  Udstyr

    Dit nye hjem er malet, sengen er på plads og lænestolen klar til hygge. Men så mangler der lige alt det andet. Indbo er mere end møbler og spænder vidt fra tallerkener og håndklæder til alle de andre ting, man har brug for i det daglige.

    Udstyret behøver måske ikke være perfekt fra starten, men det er f.eks. svært at lave mad, hvis du ikke har et minimum af køkkenting. Prøv evt. at gå en tur i dit barndomshjem og læg mærke til, hvad der er – lige fra dørmåtten til toiletbørsten. Så får du inspiration til huskelisten.

    Få styr på pengene, læg dit budget

    Hvilke poster skal med på dit budget? Og hvad hører til under faste udgifter? Brug vores budgetskema til nemt og hurtigt at få styr på både indtægter og udgifter – og få overblik over hele din økonomi.

    Hent budgetskema

  • 5.  El, gas og vand

    Din far har måske brokket sig over dine lange, varme brusebade, og din mor har bedt dig om at slukke lyset efter dig tusindvis af gange. Men fremover er det dig selv, som skal betale for el, gas og vand. 
     
    Som regel betaler du et såkaldt acontobeløb hver måned – og det skal helst svare ca. til prisen på en måneds forbrug. En gang om året bliver regnskabet gjort op, og hvis du er heldig, får du penge tilbage. Men du kan også risikere at skulle betale ekstra. Hvis acontobeløbet er skævt sat, vil det kunne blive justeret op eller ned, så regnskabet passer bedre næste år.
    Fakta

    Hvad bruger gennemsnits-danskeren i el?

    På Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk kan du lave en cirkaberegning af prisen på dit elforbrug. Du kan f.eks. se, at det koster omkring 1.500 kr. om året at bruge el, hvis du bor alene i en lejlighed på 50 km2.
  • 6.  Forsikringer

    Du synes måske ikke, du ejer så meget af værdi endnu, og så kan det med forsikringer virke lidt lige meget. Men indbrud, brand og vandskader er desværre noget, der kan ske for alle. Og hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du ikke får benene fuldstændig slået væk under din økonomi. 
     
    Inden du selv køber forsikringsdækning, er det værd at tale med dine forældre. Hvis du er under 21 år og bor alene, kan du være heldig, at du stadig er dækket af deres forsikring – også selv om du er flyttet.


    Produkt: Inden du får cyklen stjålet! Få en billig indboforsikring for unge gennem Tryg

    Kontakt

    Bliv kunde for 0 kr. – se, hvad vi tilbyder dig

    Er er du ung eller studerende? Så kan du blive kunde i Danske Bank for 0 kr. – og få rådgivning, kort, konti og de bedste digitale løsninger.
    Se, hvad vi kan tilbyde

    – eller ring til os på 45 130 100

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.