Når du har slidt på studiejobbet efter lange forelæsninger eller opgaveskrivninger, så er det ikke altid, man lige husker, hvad man egentlig må tjene uden at blive modregnet i SU’en.
På denne tid af året har du tre muligheder, fortæller personlig rådgiver Stine Klarskov i Ung Direkte.

”Mit allerbedste råd er, at du sammen med din arbejdsgiver indbetaler det, som du har tjent for meget på en pensionsopsparing. Får du indbetalt pengene, inden der regnes skat, tæller de nemlig ikke med i det store regnestykke, ” forklarer hun.

På SU.dk kan du regne ud, hvor højt fribeløb du har. Beløbet, du må tjene ved siden af SU, kan ændre sig, så det er en god ide at holde øje med de opdaterede satser. Beløbet er eksempelvis anderledes de måneder, hvor du fravælger SU eller er i lønnet praktik.

TIP: Du kan beregne dit fribeløb her

”Det er selvfølgelig også en mulighed, at du skynder dig at fravælge SU’en og/eller SU-lånet resten af året. Det er ærgerlige penge at miste, for selv om nogle vil sige, at SU er gratis penge, så er sandheden jo, at det er hårdt optjente penge for at studere. Men et fravalg af disse kan altså være en udvej i dette tilfælde, ” siger Stine.

”Den tredje mulighed er jo selvfølgelig at betale pengene tilbage med det samme. Det er rigtig surt, særligt hvis dit budget vælter. Det bliver måske fristende at løbe ud og tage endnu et lån – måske et af de helt lette. Men det anbefaler jeg, at du IKKE gør. Ring i stedet til din bank. Sammen kan I måske finde en løsning. Og hellere NU, hvor der måske kan findes en løsning - end når det er for sent, ” slutter Stine Klarskov.

Har du tjent for meget? Lad os tage en snak

Kontakt Ung Direkte

Book møde
– eller ring til os på 45 130 100