Gå til hovedindhold
Del

Corona: Sådan dækker dit Mastercard på rejsen

Overvejer du at rejse på ferie? Bliv klogere på, hvordan du er dækket af dit Mastercard fra Danske Bank, hvad du skal være opmærksom på, og få gode tips og råd inden du bestiller din rejse.

Har du et Mastercard med rejseforsikring? 
Det første du skal være opmærksom på, er, hvorvidt der er en rejseforsikring med til dit Mastercard. 

Med både et Mastercard Basis og et Mastercard Direct kan du tilvælge en rejseforsikring, mens den automatisk følger med Mastercard Guld og Mastercard Platin. Desuden kan alle  fire Mastercard også opgraderes med en afbestilling- og feriekompensationsforsikring, hvis du ønsker det. 

Bestiller du ferie uden afbestillingsforsikring?
Bestiller du ferie uden afbestillingsforsikring, skal du være opmærksom på, hvad der gælder af regler ved afbestilling hos din rejseudbyder. Er det f.eks. omkostningsfrit at afbestille? Er der gebyrer eller depositum, som ikke tilbagebetales? Og hvornår er sidste frist for afbestilling af rejsen? 

Overvejer du en afbestillingsforsikring?
Overvejer du at købe en afbestillingsforsikring til dit Mastercard, eller har du allerede en, skal du være opmærksom på følgende: Forsikringen dækker kun rejser købt på et tidspunkt, hvor rejsemålet var grønt eller gult i Udenrigsministeriets rejsevejledning, hvis årsagen til afbestilling udelukkende er, at Udenrigsministeriet fraråder udrejse. Samtidig skal afbestillingsforsikringen være bestilt og betalt, inden du betaler depositum for rejsen. 

Er destinationen blevet rød/orange før afrejse, skal du vide, at Tryg først tager stilling til dækning via afbestillingsforsikring 24 timer inden udrejsetidspunktet, idet situationen i hvert enkelt land og Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan ændre sig hurtigt. Læs mere her

Bliver du syg med Corona inden afrejse, dækker afbestillingsforsikringen på samme måde som ved andre former for sygdom. Og forsikringen dækker selvfølgelig også alle andre årsager til afbestilling, som fremgår af betingelserne uanset landets farve, da forsikringen blev købt. 

Er dit rejsemål orange eller rødt?
Har du en rejseforsikring og rejser du til udlandet, mens destinationen er orange eller rød i Udenrigsministeriets rejsevejledning, dækkes udgifter, som er relateret til Corona, ikke. Det kan f.eks. være udgifter til hospitalsophold, syge- og hjemtransport, tilkald af pårørende eller et forlænget ophold pga. karantæne. 

Det er destinationens farve på afrejsetidspunktet, der afgør, om rejseforsikringen dækker eller ej. Ikke hvad destinationens farve er på købstidspunktet for rejsen.

Derudover gør det ingen forskel, om du eller dine medrejsende er blevet vaccineret før afrejse eller ej med hensyn til forsikringens dækning.

Er dit rejsemål grønt eller gult? 
Har du en rejseforsikring, og rejser du til en destination, som er grøn eller gul på afrejsetidspunktet, og her bliver smittet med Corona, vil rejseforsikringen dække udgifter på samme vis som ved andre typer af sygdom. 

Fem tips inden du bestiller din rejse

  1. Tjek udløbsdatoen for brug af eventuelle vouchers, du har fået i forbindelse med aflysning af tidligere bookede rejser. Nogle vouchers har kun 1 års gyldighed, og dine penge vil dermed være tabt, hvis du ikke booker en erstatningsrejse eller får forlænget gyldighedsperioden. Hvis du får forlænget gyldighedsperioden, skal du huske at få det på skrift.
  2. Læs grundigt igennem, hvad der står om afbestilling i relation til Corona, før du booker rejser, hotel og andre ophold.
  3. Ønsker du at tilvælge en forsikring til dit Mastercard, kan du læse mere her.
  4. Husk det blå EU-sygesikringskort og undersøg udløbsdato inden afrejse, så du kan nå at bestille et nyt på borger.dk, hvis det skulle være udløbet.
  5. Tager du på Kør-Selv ferie, så skal du tænke på, at der kan være udgifter til test/karantæneophold afhængig af hvilke lokale regler, der gælder ved indrejse i de lande du kører igennem.

Hold dig orienteret
Situationen ændrer sig hele tiden, så vi anbefaler, at du løbende holder dig orienteret. Et godt sted at holde sig orienteret er på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor de opdaterer deres rejsevejledning. Denne artikel tager udgangspunkt i situationen per d. 15. april 2021 og forhold kan være ændret siden. Læs mere på um.dk

Du kan finde yderligere information blandt andet på disse hjemmesider:

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om din rejseforsikring
Find alle bankens forsikringsbetingelser her

Forbrugerrådet Tænk har samlet en række gode råd til dig, som overvejer at købe en rejse. Læs dem her.

Udenrigsministeriet anbefaler, at du tilmelder sig danskerlisten i tilfælde af akut behov for kontakt til danskere, der opholder sig i udlandet. Det kan gøres i appen ”Rejseklar” eller på um.dk

Der tages i denne artikel forbehold for ændringer hos Tryg Forsikring A/S. 

Ekstra forsikringer på dit kort?

Ønsker du at få ekstra forsikringer på dit Mastercard eller har brug for en rejseforsikring, der også dækker rejser udenfor Europa, så har du mulighed for at tilvælge forsikringer i din netbank. Læs mere om hvilke forsikringer du kan vælge mellem og se priser. 
Se forsikringer her

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.