Del

Pengeuge: Danske Bank pakker skoletasken

11.-15. marts bliver lærerne i 380 skoleklasser afløst af bankdirektører og rådgivere. Det er Pengeuge, og Danske Bank stiller talstærkt med gæsteundervisere, som skal lære børn og unge om økonomi.

Hvordan undgår man at bruge flere penge, end man har? Hvordan laver man en opsparing? Og hvordan sikrer man sig mod phishing og andre digitale faldgruber?

Det er på skoleskemaet i Pengeuge 2019, som Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening arrangerer fra 11.-15. marts.

Her rykker rådgivere fra landets banker ud på skolerne for at styrke de ældste elevers viden om økonomi – så de kommer godt fra start, når de selv skal til at tage økonomiske beslutninger.

Det sker gennem undervisning, film og konkurrencer, som er skræddersyet til at give eleverne en god introduktion til penge, privatøkonomi og digital sikkerhed.

Læs også: 4 ting du skal lære dit barn om økonomi

Et skub i den rigtige retning

Én af de Danske Bank-ansatte, som skal ud at undervise, er Christian Holm, der er filialdirektør i Maribo. Han glæder sig til at sætte økonomi på skemaet på de lokale skoler.

”Det er femte gang, jeg skal ud at undervise, og det er altid spændende at møde de unge mennesker og høre, hvad der fylder hos dem,” siger Christian Holm og fortsætter:

”Jeg synes, det er vigtigt, at vi bidrager aktivt til det lokalområde, vi bor i, og at vi er med til at lære de unge mennesker, hvad økonomi betyder for dem – både nu og når de en dag flytter hjemmefra.”

Også Nikolaj Grønnebæk, der er personlig rådgiver i Middelfart, glæder sig til at hjælpe de unge godt i gang med at forstå økonomi. Han vurderer, at det har en positiv effekt på elevernes interesse, når der kommer undervisere udefra.

”Jeg glæder til at stå foran eleverne og skubbe dem i den rigtige retning. Forhåbentlig kan jeg give dem nogle brugbare input – og lære dem at det, mor og far siger, ikke altid er helt forkert,” fortæller Nikolaj Grønnebæk.

Pengeugens gode råd om penge


  • Undgå impulskøb. Brug kun de penge, du har besluttet dig for at bruge.
  • Spar op til større ting. Selv om du sparer små beløb op hver måned, bliver det hurtigt til mange penge.
  • Lad være med at låne til forbrug. Det bliver dyrt i længden, og du kommer til at betale mange penge i renter og gebyrer.
  • Læg et budget for din økonomi. Husk at tage højde for uforudsete udgifter
  • Prioritér dine penge. Du har ikke råd til alting – så find ud af, hvad du helst vil have.

Kilde: Finans Danmark

Styr på lån og budget
Ifølge nye tal fra Finans Danmark er knap 50.000 unge mellem 18 og 30 år i dag registret i RKI som dårlige betalere. Et af Pengeugens mål er netop at reducere antallet af unge, der mister kontrollen over deres økonomi eller lander i gældsfælden. Et godt budget er et vigtigt værktøj til at få styr på økonomien – så det er selvfølgelig også på skemaet under Pengeugen.

Vi skaber finansiel tryghed

Danske Bank har året rundt en række aktiviteter, som skal gøre penge og økonomi til at forstå for børn og unge. Fx underviser bankens medarbejdere skoleklasser i Kloge Penge. Det er en vigtig del af vores generelle arbejde med at fremme den finansielle tryghed og sikkerhed i samfundet.

Læs mere om Pengeugen
Læs mere om vores andre initiativer

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.