Del

Derfor får du mere udbetalt fra august

Nu skal du betale mindre i skat af de penge, som du og din arbejdsgiver indbetaler på din pension. De nye skatte- og pensionsregler får virkning efter sommerferien.

Når din løn for juli måned går ind på kontoen, får du lidt mere udbetalt, end du plejer. Fra 1. juli får du nemlig et højere skattefradrag af det beløb, som du og din arbejdsgiver sætter ind på din pensionsopsparing hver måned. 

Det nye fradrag er en del af den skatte- og pensionsaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog tidligere på året, og som gradvist indføres frem mod 2020.

”De seneste år har en typisk dansk familie fået flere penge mellem hænderne end tidligere, og når de nye regler slår igennem på lønsedlerne i sidste halvår af 2018, får rådighedsbeløbet yderligere et nøk opad,” lyder det fra Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen. 

Hvor meget ekstra får du i hånden? 

To faktorer er afgørende: Hvornår skal du på pension? Og hvor meget indbetaler du og din arbejdsgiver til din pension? 

Her er et eksempel:

  • Du tjener 350.000 kr. om året og indbetaler 40.000 kr. om året på din pensionsopsparing og 3.400 kr. til ATP. 
  • Har du mere end 15 år til din pension, får du 850 kr. ekstra udbetalt i år.
  • Har du mindre end 15 år til din pension, får du 2.125 kr. ekstra udbetalt i år.
  • Fradraget stiger frem mod 2020. Her får du 1.227 kr. ekstra udbetalt, hvis du har mere end 15 år til din pension – eller 3.272 kr., hvis du er tættere på pensionen.     

Danskerne vil gerne spare op
Cirka hver tiende af os ville spare ekstra op til pensionen, hvis vi pludselig fik 500 kr. ekstra til os selv om måneden. Det viser en undersøgelse, som Danske Bank netop har lavet blandt 5.000 danskere. 

Og faktisk er det en rigtig god ide at bruge de ekstra penge på fra pensionsfradraget til at sætte lidt mere ind på pensionsopsparingen, understreger Mads Moberg Reumert, der er seniorøkonom hos Danica Pension.  

”Med det nye fradrag får du mere ud af de penge, du sætter ind – og så arbejder pengene jo generelt for dig på pensionsopsparingen, så du får mere ud af dem, end hvis du bruger dem nu,” forklarer han.  

Tal med os om pension

I tvivl om du indbetaler nok på din pension? Det kan være en kompliceret sag at sætte sig ind i på egen hånd – vi hjælper dig gerne med at få et overblik. 

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.