Måske har du også en ”elefant”, der bedst overkommes i småbidder? For eksempel en opvaskemaskine, der skal udskiftes, en værkstedsregning, der blev lidt større end forudset – eller simpelthen bare et helt uimodståeligt godt tilbud?

Hvis du har et Mastercard kreditkort, kan du dele alle køb på kortet over 500 kr. op i mindre bidder. Helt op til 12 månedlige rater, som vi kalder det. Bare husk at vælge ”kredit”, når du gennemfører købet. Så kan du bagefter gå i din net- eller mobilbank og vælge, hvor mange rater, du vil have beløbet delt op i.

Som noget helt nyt kan du rateopdele i vores nye mobilbank
Måske kender du allerede rateopdeling i netbanken eller den gamle mobilbank? Uanset hvad, så prøv rateopdeling i vores nye mobilbank. Her får du et endnu bedre overblik over både nye og igangværende rateopdelinger – og det er nemt at komme i gang.

Sådan rateopdeler du køb i den nye mobilbank

  • Gå ind på din Mastercard-konto under kontooversigten i den nye mobilbank. 
  • Tryk på det beløb, du vil rateopdele (en kort tekst viser, om et køb kan rateopdeles).
  • Vælg 2-12 rater (du kan med det samme se, hvad det koster i rente). 
  • Godkend, når du har valgt antal rater.

Vær opmærksom på, at du skal rateopdele købet, inden Mastercard-kontoen opgøres den 19. i måneden. Ellers bliver købet faktureret og skal betales som normalt.

Overblik og nemt at fortryde
I oversigten i den nye mobilbank kan du til enhver tid se, hvor mange rater du har betalt på dine forskellige køb. Du kan også nemt afbryde en rateopdeling og betale restbeløbet uden ekstra omkostninger.

Kun underskrift på kreditaftale ved første rateopdeling 
Hvis du ikke har brugt rateopdeling før, kan du blive bedt om at underskrive en kreditaftale, første gang du rateopdeler et beløb. Det gælder kun for kunder, der har haft et Mastercard inden rateopdeling blev lanceret.  Du får den til underskrift i mobilbanken (den nye) med det samme, og når du har skrevet under, kan du straks forsætte.

Kunne du tænke dig et Mastercard kreditkort fra Danske Bank?

Her kan du læse om de forskellige muligheder og ansøge om det kort, der passer til dig:

Mastercard Basis
Mastercard Guld
Mastercard Platin

Vil du i gang med rateopdeling?

Vi anbefaler, at du bruger den nye mobilbank, hvor du får det bedste overblik over rateopdeling. Du finder appen i App Store og Google Play.

Læs mere om mobilbanken