Del

Flere familier køber bil nummer to

Der er fuld fart på bilsalget i Danmark. Med de lave renter og det voksende udvalg af små, billige biler har flere familier råd til en ekstra bil.

Hvis du synes, at din villavej er blevet mere trafikeret, siden du flyttede ind for ti år siden, har du sikkert ret. På 10 år er antallet af danskere, der har mere end én bil, nemlig steget med næsten 50 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

Hvor det i 2007 kun var 12 procent af de danske familier, der havde mere end én bil i indkørslen, er det i dag knap 17 procent. 

”Rigtig mange familier vælger at købe bil nummer to – eller tre for den sags skyld. Så selv om der en ret stabil andel på omkring 40 procent, der vælger bilen fra, er der rigtig god fart på bilsalget lige nu,” konstaterer Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen. 

Små biler og lave renter gør det billigt 
Hvor en bil før i tiden var en udgift på linje med at købe hus, er det i dag lidt lettere at få plads i økonomien til en bil – og når man først har anskaffet sig en bil, er der for mange familier ikke så langt til at skaffe den næste, lyder vurderingen fra Louise Aggerstrøm Hansen. 

”Udvalget af små og billige biler er vokset kraftigt de seneste år, og de lave renter holder udgifterne nede, hvis man skal låne til bilkøbet. Så selv om danske familier har flere biler end tidligere, så er det  ikke nødvendigvis noget, de bruger flere penge på, forklarer hun.  

Hvad koster det at låne til din nye bil?

Hvis du overvejer at købe ny bil og er i tvivl, om du har luft nok i økonomien, er du velkommen til at tage en snak med din bankrådgiver. Vi hjælper dig gerne med at regne på finansieringen og få overblik over dine muligheder. 
Vil du vide mere om billån?

Læs mere

Jyderne er gladest for en ekstra bil
I København vælger et flertal at klare sig med cykler, delebiler og offentlig transport, mens de fleste familier uden for hovedstaden foretrækker at køre i bil. 

”Vi hører meget i medierne om delebiler og samkørsel. Men når vi ser på det samlede billede af Danmark, så er privatbilen altså fortsat meget populær”, siger Louise Aggerstrøm Hansen. 

Rebild er det sted i landet, hvor bilejerskabet er højest. Her har 80 procent af familierne bil. Det er især i Jylland, der er kommet flere biler, og alene i Østjylland er der i dag cirka 80.000 biler mere end for 10 år siden.  

”Det skyldes både, at der i dag bor flere mennesker i Østjylland, og at flere familier har fået råd til en ekstra bil”, vurderer Louise Aggerstrøm Hansen. 

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.