172 kroner.

Det giver vi i snit vores børn på 8-14 år i lommepenge hver måned.

De fleste børn får stadig pengene som mønter og sedler, der kan stoppes i sparebøssen – men de kontante lommepenge er på retur, viser ny undersøgelse, YouGov har lavet for Danske Bank.

I dag bliver kun 8 procent af alle køb i Danmark foretaget med kontanter, og de fleste forældre har nok prøvet at kigge forgæves i pungen efter et par tyvere, der kan blive til lommepenge.

På bare halvandet år er antallet af forældre, der giver lommepenge kontant, faldet fra 70 procent til 57 procent, og samtidig begynder digitale lommepengeløsninger så småt at vinde frem.
Digitale lommepenge er nemt og giver overblik

I dag bruger 25.000 børn og deres forældre den digitale lommepengeløsning fra Danske Bank.

Med løsningen får barnet et kort og en app, mens forældrene kan overføre penge og styre forbruget i den nye mobilbank. Og tilbagemeldingerne fra brugerne er rigtig gode, fortæller chef for Danske Banks CSR-aktiviteter, Dorte Eckhoff.

”Forældrene fortæller, at løsningen er nem at bruge for både børn og voksne. Den giver børnene et bedre overblik over deres økonomi og gør i det hele taget børnene mere økonomisk bevidste,” siger hun.

Forældrene holder i høj grad fast i den digitale model, når først de har prøvet den, og ifølge Dorte Eckhoff vidner det om, at de digitale lommepengeløsninger løser et reelt behov.

”Når vi ikke har så mange kontanter på os mere, bliver det med lommepenge jo mere besværligt. En digital løsning gør det nemt at give penge videre til barnet – og så er det faktisk et rigtig godt redskab til at tale med sit barn om penge, forbrug og opsparing.”

Lommepenge

En app til iOS og Android til børn på 8-14 år

Med vores lommepengeløsning kan du nemt give lommepenge til dit barn. Du behøver ikke at hæve kontanter, og dit barn lærer at blive fortrolig med rigtige penge i en digital verden.

Barnet får et kort og en app, der holder styr på pengene, og du kan overføre penge og styre forbruget i den nye mobilbank.

Få appen