Forskudsopgørelse. 

Rentefradrag. 

Topskattegrænse. 

Gab?

Hvis du er som de fleste, så kan du muligvis udpege tre ord, der lyder sjovere. Men du vil sikkert gerne vide, om du står til at betale nogenlunde det rigtige i skat i 2020? Den viden kan du heldigvis hurtigt få. Bare læs med her. 

Det skal du tjekke

Vi har fået Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen til at guide dig gennem forskudsopgørelsen, som netop er landet i din E-Boks. 

Hun slår først og fremmest fast, at skattemyndighederne som regel har rimelig godt styr på dine indtægter og udgifter.  

Men der er alligevel nogle ting, som de ikke tager højde for – og derfor er der også nogle områder, hvor pengene ikke altid passer:

85889a9d-00090249-d04f5ba1

 

5 spørgsmål, du skal stille dig selv 

  • Har du lagt dit boliglån om? Så er dine renteudgifter måske faldet. Hvis du ikke retter det, risikerer du, at du får et for stort rentefradrag – og kommer til at betale for lidt i skat. 
  • Har du fået nyt job? Så har du måske også fået ny løn. Sørg for at få det rettet – især hvis du kommer over topskattegrænsen, der til næste år er på 531.000 kroner efter AM-bidrag. 
  • Går du på barsel, på pension eller på deltid? Kommer du til at tjene mindre, end du har registreret, kan du komme til at betale for meget i skat, hvis du ikke retter beløbet. 
  • Har du fået kortere eller længere til arbejde? Det kan få betydning for dit eventuelle befordringsfradrag. Her er det også vigtigt at rette til, hvis du forventer at køre flere eller færre dage, end du har gjort i 2019.
  • Har du andre indtægter end din løn? Lejer du din bolig eller din bil ud, eller har du et bijob ved siden af dit almindelige arbejde, så sørg for at få indtægterne med, så du ikke ender med skattesmæk. 

Er der sket ændringer i din økonomi?

Book et møde og få en snak med en rådgiver om din økonomi.

Book møde