Del

Husk børneopsparingen inden nytår

Det er sidste udkald, hvis du vil sætte lidt ekstra ind på ungernes børneopsparinger i år. Se hvor meget du må sætte ind.

Juleklip i børnehaven, Lucia på skolen og en hel del andre gøremål fylder børnefamiliens kalender i december. 

Men hvis du har ti minutter – og stadig har lidt luft i økonomien, når du har købt julegaver til familien – så bringer vi her en servicemeddelelse: 
Det er tid til at overveje, om du vil nå at sætte ekstra penge ind på ungernes børneopsparinger i år.

Der er nemlig regler for, hvor meget du må sætte ind hvert år. I år kan du sætte dobbelt så meget ind som sidste år. Men du skal lige huske at gøre det, før champagnepropperne springer, og raketterne går i luften.

Nye regler – så meget må du sætte ind
Tidligere i år vedtog Folketinget nye regler for, hvor meget du må sætte ind på dit barns børneopsparing. Her blev det maximale beløb fordoblet fra 3.000 til 6.000 kroner om året. 

Hvis du endnu ikke har nået beløbsgrænsen her i år, så har du frem til 31. december mulighed for at sætte lidt ekstra til side til de yngste i familien. 

Regn på børneopsparingen: Så meget kan I nå at spare op

Har du allerede sat 6.000 kroner ind, så er der ikke mere, du kan gøre på denne side af nytår. 

Sådan gør du, hvis du vil spare mere op
Hvis du sætter det maximale beløb ind på dit barns børneopsparing hvert år, kan du over årene spare op til 72.000 kr. op på kontoen. 

Vil du gerne spare mere op end det, så kan du oprette en anden type opsparing.

Et godt bud er opsparingskontoen Danske Gave, som du kan forære til børn og unge på 0-25 år. Her kan du sætte så meget ind, som du vil, og du kan vælge mellem at lade pengene stå og trække rente eller investere dem. 

Læs mere om danske gave 

Vil du have mere ud af børneopsparingen?

Når der står 5.000 kr. på dit barns opsparing, kan du vælge at investere pengene. 

Puljeinvest er en fleksibel investeringsløsning for dig, der gerne vil investere dit barns børneopsparing, men ikke har lyst til at stå for den løbende pleje af investeringerne.  

Vil du høre om dine muligheder? Så tal med os. 

Book møde

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.