Juleklip i børnehaven, Lucia på skolen og andre julede gøremål fylder en del i børnefamiliens kalender i december. 

Men hvis du har ti minutter – og stadig har lidt luft i økonomien, når du har købt julegaver til familien – så bringer vi her en servicemeddelelse: 

Det er tid til at overveje, om du vil nå at sætte ekstra penge ind på ungernes børneopsparinger i år.

Der er nemlig regler for, hvor meget du må sætte ind hvert år. Så hvis du vil sætte så meget ind som muligt, skal du huske at gøre det, før nytårsraketterne går i luften.

Så meget må du sætte ind

I 2018 fordoblede Folketinget det maximale beløb, du må sætte ind på dit barns børneopsparing. Så du må sætte 6.000 kroner ind hvert år. 

Hvis du endnu ikke har nået beløbsgrænsen i år, så har du frem til 31. december mulighed for at sætte lidt ekstra til side til de yngste i familien. 

Regn på børneopsparingen: Så meget kan I nå at spare op

Har du allerede sat 6.000 kroner ind, så er der ikke mere, du kan gøre på denne side af nytår. 

Sådan gør du, hvis du vil spare mere op
Hvis du sætter det maximale beløb ind på dit barns børneopsparing hvert år, kan du over årene indsætte op til 72.000 kr. ind på kontoen. 

Vil du gerne indsætte mere end det, så kan du oprette en anden type opsparing.

Et godt bud er opsparingskontoen Danske Gave, som du kan forære til børn og unge på 0-25 år. Her kan du sætte så meget ind, som du vil, og du kan lade pengene stå og trække rente. Eller du kan investere dem, når der står mindst 25.000 på kontoen. 

Læs mere om danske gave 

Vil du have mere ud af børneopsparingen?

Du kan vælge at investere pengene på dit barns børneopsparing. Og det kræver ikke, at der står et stort beløb på kontoen – du kan investere fra første krone.  

Puljeinvest er en fleksibel investeringsløsning for dig, der gerne vil investere dit barns børneopsparing, men ikke har lyst til at stå for den løbende pleje af investeringerne.  

Vil du høre om dine muligheder? Så tal med os. 

Book møde