Del

Konfirmationspenge – sådan får du mest ud af dem

Når den store dag er overstået, står de glade unge mennesker ofte med store pengebeløb. De fleste vil gerne være ”fornuftige”, men det er ikke altid det lykkes. Her er et par tips til, hvad I kan gøre med pengene.

c786c22d-00090249-cc187399
 

1. Læg en plan sammen, og tænk lidt længere frem
Tag snakken med barnet på forhånd. Ønsker barnet sig en ny computer, og hvor meget skal bruges her og nu. Men der er også, den lidt mere ”kedelige”, snak om hvad barnet drømmer om på den lange bane. Et kørekort, et år på highschool eller indskud til en bolig. 

2. Børneopsparing – så slipper I for skatten
Børneopsparingen er god mulighed for at spare op, uden at skulle betale skat af gevinsten. Der kan i alt stå 72.000 kr. på en børneopsparing, og du kan sætte 6.000 kr. ind om året. 

Læs mere om børneopsparing

3. Lås pengene på en gavekonto
De fleste banker har specielle tilbud til konfirmander. Det kan være med en højere rente i en periode eller mulighed for at låse kontoen. I Danske Bank hedder muligheden Blå Opsparing. Du kan også vælge en almindelig gavekonto, hvor pengene kan låses til barnet er 18, 21 eller 25 år gammelt.

Læs om Danske gave her

Høj rente med Blå Opsparing

Har dit barn fået konfirmationspenge, så kan du oprette en Blå Opsparing og få mere ud af pengene.

Læs mere

4. Invester, men være forsigtig
I kan også vælge at investere pengene i aktier og obligationer. Der kan være gode afkast at hente men det er også risikofyldt, og der er ingen garantier. Her skal I først og fremmest tænke på, hvornår pengene skal bruges. Skal de bruges snart, er investering næppe den bedste løsning, mens det er værd at overveje, hvis tidshorisonten er længere.

Afhængig af hvad I investerer i, og hvordan I stykker det sammen, kan der være skattemæssige forhold man bør være opmærksom på, så det er altid en god ide, at tage fat i en rådgiver. 

Brug for et godt råd? 

Er I usikre på, hvilken løsning der passer bedst til dit barns penge? Vi hjælper gerne med gode råd og rådgivning.

Book et møde

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.