Gå til hovedindhold

Vi ændrer grænsen for betaling af negativ rente

På grund af udsigten til, at det negative renteniveau vil fortsætte, ændrer vi grænsen for, hvornår man som privatkunde skal betale negativ rente af indeståender i danske kroner. Med virkning fra 1. juli 2021 sætter vi grænsen ned fra 250.000 kr. til 100.000 kr.

Det betyder, at du kan have op til 100.000 kr. stående samlet set på dine konti, hvis du har NemKonto hos os – uden at betale negativ rente. Du skal kun betale negativ rente af det indestående, der overstiger beløbsgrænsen.

Har du ikke NemKonto hos os, betaler du negativ rente af hele dit indestående.

Vær opmærksom på, at negativ rente er fradragsberettiget.

Den negative rente er fortsat -0,60%

For indestående over beløbsgrænsen er renten fortsat -0,60% om året, mens den fortsat vil være 0% om året for indestående under beløbsgrænsen. Renten er variabel.

Har du konti sammen med andre?

Har du konti sammen med andre, tæller din andel af indeståendet fremover med i den samlede grænse på 100.000 kr.

Har du fx en konto sammen med din partner, tæller halvdelen af indeståendet på kontoen med i din beløbsgrænse, og halvdelen tæller med i din partners.

Du får nærmere besked om ændringerne

I løbet af maj får du brev fra os med nærmere besked om ændringerne, så du har god tid til at overveje dine muligheder. 

Brug for rådgivning?

Vi rådgiver dig gerne om dine muligheder – skriv til os i mobilbanken, book et møde med os eller ring til os på 70 123 456.

Book møde

Hvad gælder frem til 1. juli 2021?

Beløbsgrænsen oven for gælder fra 1. juli 2021. Hvis du vil vide, hvad der gælder frem til denne dato, kan du se et overblik her. Her kan du også få mere at vide om negativ rente og eventuelle alternativer og se de vigtigste spørgsmål og svar.

Hvilke konti er omfattet af negativ rente også efter 1.juli 2021?

Generelt er konti, hvor du som kunde kan have penge stående, omfattet af negativ rente. Det gælder fx lønkonti, opsparingskonti og budgetkonti. 

Enkelte typer konti er undtaget fra negativ rente. Det gælder fx børneopsparinger, pensionskonti, investeringskonti, konti med kreditorbeskyttede midler og særlige konti, der bruges ved køb og salg af bolig. Se oversigter nedenfor.

Har du prioritetslån, er der ingen ændringer – her kan du se, hvad der gælder. Prioritetslån er pantebrevslån (Danske Prioritet eller Danske Prioritet Plus), boliglån (Danske Boliglån Plus) og andelsboliglån (Danske Andelsboliglån Plus).

Hvilke muligheder har du?

Har du mere stående på dine konti end beløbsgrænsen ovenfor, kan det være en god idé at overveje dine muligheder.

I videoen med privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen kan du blive klogere på, hvordan du kan passe på din opsparing

c1892626-00090249-29df3d84

 

Erhvervskunde? Standardrenten ændres for erhvervsindlån

Samtidig med ændringen af beløbsgrænsen for betaling af negativ rente for privatkunder ændrer vi standardrenten på indestående på erhvervskonti i danske kroner. Med virkning fra 1. juli 2021 ændres renten fra -0,60% om året til et spænd på mellem -0,75% og -1,00% om året. 

De mindre erhvervskunder i Erhverv Direkte vil betale en standardrente på -0,75% om året, mens de øvrige erhvervskunder vil betale en rente i spændet mellem -0,75% og -1,00% om året. 

Læs mere om renteændringen for erhvervskunder


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.