Del

Er du den heldige ejer af en ny smartphone?

Glæden ved en ny telefon er stor for langt de fleste, det samme er regningen, hvis glasset på din nye telefon smadrer ved et uheld. Har den glas på både for- og bagside, så er risikoen for skader på telefonen endnu større.

Ofte fristes man til at købe en forsikring, der hvor man køber sin elektronik, men det kan være en dyr løsning. I stedet kan det være en god ide at tjekke, om man enten allerede har en udvidet elektronikforsikring på sin indboforsikring – eller om man kan tilkøbe én.

Udvidet elektronikforsikring – hvad betyder det?

Med en udvidet elektronikforsikring kan man få dækket skader og få erstatning til nyværdi, hvis man får skader på sin Smartphone, sit smartwatch eller andre elektriske apparater indtil de er 4 år gamle. På det tidspunkt ophører dækningerne for pixel- og funktionsfejl, mens dækningen for pludselige skader og skader, der skyldes vand og fugt, fortsætter – dog med gradvist nedsat erstatning år for år.

Bliver mobilen stjålet, så er den dækket af indboforsikringen – og også her gives der erstatning til nyværdi de første fire år, hvis du har en udvidet elektronikforsikring. Blot husk, at der er en selvrisiko på mindst 1.171 kr.

Og en elektronikforsikring kan sagtens købes, selv om både telefon og dine andre elektriske apparater ikke er nye. For forsikringen dækker også selvom telefonen er 2 år gammel eller den er købt brugt. Det eneste krav er, at den udvidede elektronikdækning kun kan købes, når man også har en indboforsikringen. Forsikringen gælder for den dag, man vælger den skal træde i kraft.

Danske Forsikring fastsætter prisen på en indboforsikring ud fra bopæl, indboets værdi og hvor mange personer, der er i husstanden. Og som forklaring består husstanden af alle, der bor på adressen – børn som voksne. Prisen på den udvidede elektronikdækning afhænger kun af, hvor mange der er i husstanden.

Anmeld skader nemt

Hos Danske Forsikring er det nemt at anmelde skader – for det gøres online i Mit Danske Forsikring. Her bliver man ført gennem skadeanmeldelsen. Og er man stadig i tvivl, kan man se en film, der viser, hvordan man gør. 

Læs mere om den udvidede elektronikforsikring på Danske Forsikring

Hos forbrugerrådet Tænk kan du læse mere om tillægsforsikringer.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.