Del

Få glæde af dine indefrosne feriepenge nu

Nu kan du få lidt ekstra luft i økonomien i sommerferien. For nu har du mulighed for at få dine tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt som et lån - uden stiftelsesgebyr og til 0 % i rente.

Selv om rejsen måske ikke går til Grækenland eller Spanien i år, har du nu mulighed for at forsøde ferietiden med lidt ekstra oplevelser. Med vores nye feriepengelån kan du få dine tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt nu i stedet for at vente til oktober, hvor de er sat til udbetaling. 

Du betaler bare lånet tilbage, når du får pengene udbetalt senere på året - dog senest den 31. oktober.

Ingen stiftelsesgebyr eller rente

Feriepengelånet er uden stiftelsesgebyr og til 0 % i rente. Se eksempel på låneberegning her:

Lånebeløb 10.000 kr.
Debitorrente 0,00 %
Løbetid højest 4 mdr. (lånet udløber 31/10-20)
ÅOP 1,20 %*
Samlet tilbagebetalingsbeløb 10.000 kr.
Tilbagebetalingsbeløbet forfalder som én samlet ydelse ved lånets udløb.

Lånebeløb 40.000 kr.
Debitorrente 0,00 %
Løbetid højest 4 mdr. (lånet udløber 31/10-20)
ÅOP 0,60 %*
Samlet tilbagebetalingsbeløb 40.000 kr.
Tilbagebetalingsbeløbet forfalder som én samlet ydelse ved lånets udløb

For at få lånet skal du på sædvanlig vis kreditgodkendes, og du skal som udgangspunkt også have din NemKonto hos os, da det er her, dine feriepenge sættes ind.  

Så meget får du udbetalt

Hvor meget du kan forvente at få udbetalt i indefrosne feriepenge afhænger bl.a. af, hvor meget du har tjent i optjeningsperioden fra 1. september 2019 til 31. marts 2020, og hvilken trækprocent du beskattes af. 

Når vi skal udregne lånebeløbet, vil vi tage udgangspunkt i dine skatte- og lønoplysninger og derpå tillægge nogle estimater. Estimatet kan afvige fra det faktiske beløb, du får udbetalt i feriepenge – og du skal selv dække en evt. forskel i lånebeløb og udbetalingsbeløb, når lånet udløber.

Interesseret?

Vil du gerne have dine tre ugers indefrosne feriepenge som et lån, eller vil du bare gerne høre lidt mere om dine muligheder, er du meget velkommen til at kontakte os i netbank eller mobilbank.

* Da du skal have en konto hos Danske Bank, afhænger ÅOP af om du betaler for din konto eller ikke. En konto hos Danske Bank koster op til 30 kr. pr. kvartal, men er gratis for dig, der er kunde i vores kundeprogram som Eksklusiv, Eksklusiv+, Ung eller Studerende. Er din konto gratis, vil feriepengelånets ÅOP være 0,00 %.

Spørgsmål & svar

 • Hvor kommer feriepengene fra?
  Et politisk flertal har besluttet, at alle danskere med indefrosne feriepenge skal have mulighed for at få udbetalt feriepenge svarende til tre ud af fem ferieuger. Pengene bliver udbetalt i oktober.  
 • Hvornår kan jeg få et feriepengelån?
  Vi tilbyder lånet fra den 24. juni 2020.
 • Hvordan kan jeg få et feriepengelån?
  Du kan skrive til din rådgiver i netbank eller mobilbank og samtidig give samtykke til, at vi kan få dine oplysninger hos skattemyndighederne (Engangssamtykke). Ud fra din løn i perioden 1/9-19 til 31/3-20 kan vi estimere, hvor mange feriepenge du kan forvente at få udbetalt – og dermed hvor mange penge du kan låne. Det estimerede beløb kan afvige fra det faktiske beløb, du får udbetalt. Hvis det udbetalte feriepenge-beløb er mindre end feriepengelånet, skal du selv indbetale forskellen, når lånet udløber i oktober.
 • Hvad er vilkårene?

  For at få et feriepengelån skal du kreditgodkendes på sædvanligvis, herunder skal du som udgangspunkt have din NemKonto hos os, da det er her, dine feriepenge bliver sat ind. 
  Du skal betale lånet tilbage, når feriepengene er blevet udbetalt, dog senest den 31. oktober 2020.

 • Kan jeg låne ekstra penge udover feriepenge-beløbet?
  Feriepengelånet må højest svare til de feriepenge (efter skat), du forventer at få udbetalt til oktober. Ønsker du at låne mere, skal du ansøge om et nyt lån på de gældende vilkår og priser for det lån. Tal med din rådgiver om dine muligheder.
 • Kan jeg låne de 1000 kr., jeg regner med at få i engangstilskud?
  Feriepengelånet er kun til de feriepenge (efter skat), du forventer at få udbetalt til oktober, og du kan ikke bruge det til at få de 1000 kr. udbetalt på forskud. Har du brug for et forskud på de 1000 kr., kan du kontakte din rådgiver og drøfte, hvad dine muligheder er.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.