Når julegaverne og julemaden er betalt, og du har ringet det nye år ind i bedste corona-venlige facon, kan bankkontoen måske se lidt sulten ud. Men nu kan du få lidt ekstra luft i økonomien i det nye år, da du får mulighed for at få dine resterende to ugers indefrosne feriepenge udbetalt som et lån - uden stiftelsesgebyr og til 0 % i rente. 

Med andre ord behøver starten på 2021 ikke at blive så grå og kedelig, som vejret er. Så snart der fra det offentlige kommer en klar melding om hvordan pengene kan udbetales, vil vi igen tilbyde feriepengelånet, så du kan få dine to ugers indefrosne feriepenge til rådighed snart i stedet for at vente til marts, hvor de er sat til udbetaling. 

Du betaler bare lånet tilbage, når du får pengene udbetalt senere på året - dog senest den 31. marts. 

Ingen stiftelsesgebyr eller rente

Feriepengelånet er uden stiftelsesgebyr og til 0 % i rente. Se eksempel på låneberegning her:

Lånebeløb 10.000 kr.
Debitorrente 0,00 %
Løbetid højest 4 mdr. (lånet udløber 31/3-21)
ÅOP 1,20 %*
Samlet tilbagebetalingsbeløb 10.000 kr.
Tilbagebetalingsbeløbet forfalder som én samlet ydelse ved lånets udløb.

Lånebeløb 40.000 kr.
Debitorrente 0,00 %
Løbetid højest 4 mdr. (lånet udløber 31/3-21)
ÅOP 0,60 %*
Samlet tilbagebetalingsbeløb 40.000 kr.
Tilbagebetalingsbeløbet forfalder som én samlet ydelse ved lånets udløb

For at få lånet skal du på sædvanlig vis kreditgodkendes, og du skal som udgangspunkt også have din NemKonto hos os, da det er her, dine feriepenge sættes ind.  

Så meget får du udbetalt

Hvor meget du kan forvente at få udbetalt i indefrosne feriepenge afhænger bl.a. af, hvor meget du har tjent i optjeningsperioden fra 1. september 2019 til 31. august 2020, hvilken trækprocent du beskattes af, og hvor meget du allerede har fået udbetalt i form af de første 3 uger, da for mange udbetalte feriepenge vil blive modregnet i de sidste 2 ugers udbetaling.

Du vil i starten af 2021 modtage et brev fra LD (Lønmodtagernes Feriemidler) der bekræfter det præcise feriepengebeløb, der er optjent og indefrosset. Vi kender ikke den præcise dato for dette endnu.

Når vi skal udregne lånebeløbet, vil vi tage udgangspunkt i det brev du modtager – her fremgår din samlede opsparing og eventuelt allerede udbetalteferiepengedine. Estimatet kan afvige fra det faktiske beløb, du får udbetalt i feriepenge – og du skal selv dække en evt. forskel i lånebeløb og udbetalingsbeløb, når lånet udløber.

Interesseret?

Vil du gerne have dine sidste to ugers indefrosne feriepenge som et lån, skal vi bede dig være tålmodig lidt tid endnu. Vi er nemlig først klar med lånet i starten af 2021 – den præcise dato skal vi nok informere om her på siden. Vil du gerne høre lidt mere om dine muligheder eller ønsker du at blive kontaktet, når vi er klar med lånet, er du meget velkommen til at kontakte os i netbank eller mobilbank.

* Da du skal have en konto hos Danske Bank, afhænger ÅOP af om du betaler for din konto eller ikke. En konto hos Danske Bank koster op til 30 kr. pr. kvartal, men er gratis for dig, der er kunde i vores kundeprogram som Eksklusiv, Eksklusiv+, Ung eller Studerende. Er din konto gratis, vil feriepengelånets ÅOP være 0,00 %.