”Nu har jeg boet her i lidt over en måned, og det er supergodt – lige noget for mig.”

Ordene kommer fra Palle Andersen. Han er 77 år gammel, pensionist og har netop indrettet sig i sin nye seniorbolig i Solrød. 

Det er ikke meget mere end 10 år siden, Palle løb sit seneste halvmaraton, og energi har han stadig masser af. Så i foråret besluttede han efter fem årtier i sit parcelhus, at det var tid til forandring. 

”Efter jeg blev alene, skulle der ske noget. Jeg kiggede efter noget andet, og ved en tilfældighed faldt jeg over en seniorbolig. Jeg blev nysgerrig og så nærmere på den … og så endte jeg med at købe den”. 

Hvor gør dig glad?

Tal bolig med os -  Book møde

Her bliver man ikke ensom  
Palles bolig ligger tæt sammen med andre seniorboliger i en cirkel. Midt i cirklen ligger det store fælleshus, hvor beboerne fx spiller kort, strikker eller spiser sammen. 

Og selv om Palle både har børn, børnebørn, venner og bekendte og går til bowling hver uge, så var det lige dét, han drømte om: at bo med andre mennesker tættere på.  

Se videoen og hør Palle fortælle om, hvad han har fået ud af at flytte til en seniorbolig med et meget tæt naboskab.

5de2dd7b-00090249-168bad8d


Flere drømmer om et moderne bofællesskab
Det klassiske parcelhus er ikke umiddelbart på vej til at blive skubbet af pinden af mere utraditionelle måder at bo på. Men Palle Andersen er langt fra alene om at ønske sig sine naboer tættere på i dagligdagen. Det fremgår af rapporten ”Danskernes økonomiske tryghed 2019”.  

Flere danskere – og især mange ældre – drømmer om at bo i et moderne bofællesskab, hvor man har sit eget, men også har adgang til fx et fælleshus. 

Cirka hver tyvende dansker drømmer om at bo sådan – men blandt dem, der er over 65 år, er det hver tiende. Og med over en million danskere over 65 år, er der tale om en ganske stor gruppe af mennesker, som drømmer om en ny type bofællesskab. 

 

Her bliver jeg resten af livet 
Selvom Palle kun har boet i sin seniorbolig i lidt over en måned, er han så glad for den, at han forventer, det bliver hans sidste.

”Det er fantastisk, at jeg både kan have lidt privatliv for mig selv og samtidig bare skal åbne døren og stikke hovedet ud, hvis jeg vil have godt selskab,” siger Palle Andersen. 

Som Palle Andersen ser det, har han fundet et sted, hvor han kan få det bedste af to verdener – og det vil han holde godt fast i:   

”Mine naboer siger, at plejehjemmet et par hundrede meter herfra bliver den næste bolig for mange af os. Men jeg skal ikke flytte herfra igen. Jeg bliver her, og de kommer til at bære mig ud”, siger Palle Andersen med et bredt smil. 

Vil du videre med din boligdrøm?

Vi kan hjælpe, når du tænker på at købe ny bolig. 
Eller hvis du drømmer om at få mere ud af den bolig, du har.   
Tal med os om bolig

Book møde