Del

Sommerhusmarkedet fik nyt liv i 2017

Nye regler og det økonomiske opsving fik både priserne og handelsaktiviteten op i gear sidste år – og udviklingen ser ud til at fortsætte i det nye år. Det tegner godt for dig, som har planer om at sælge dit sommerhus.

Sommerhusmarkedet har bevæget sig stille og roligt op ad bakke i flere år – og 2017 var ingen undtagelse. Priserne steg i årets løb med 3,6 pct., og handelsaktiviteten fik også et nøk opad, viser en ny analyse fra Realkredit Danmark.

Stigningerne kom ikke ud af ingenting. I maj sidste år gav et par nye regler f.eks. ekstra næring til sommerhusmarkedet. Det blev tilladt at låne op til 75 pct. af købsprisen på et sommerhus som realkreditlån – og så blev mulighederne for at gøre fritidshuset til helårshus forbedret.

Alt i alt har en generelt god økonomisk udvikling i samfundet og de nye regler været med til at få sommerhusmarkedet ud af dvalen, så der nu både er kortere liggetider og færre sommerhuse til salg hos mæglerne.

Det tager stadig et år at sælge
Selv om sommerhussælgerne kan glæde sig over fremgangen, har køberne heller ingen grund til at hænge med mulen. Der er stadig masser af varer på hylderne – og med en gennemsnitlig liggetid på ca. et år, kan der stadig være mulighed for at forhandle en fornuftig pris mange steder.

Der er med andre ord ikke nogen boble på vej i sommerhusmarkedet. Men drømmer du om et sommerhus, kunne 2018 måske godt være året, hvor du handler på det. I hvert fald forventer Realkredit Danmark prisstigninger på 3-4 pct. i det kommende år – og det svarer meget godt til de forventede prisstigninger på parcelhuse.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.