Del

Sådan får du styr på din pension

Fire ud af ti danskere synes ikke, de har styr på deres pension. Men der er god hjælp at hente – og pensionsspecialister bider ikke, siger Lene Haslund, som er chefkonsulent for pension i Danske Bank.

”For rigtig mange mennesker er pension et emne, som virker fjernt og er svært at tage stilling til. Det kan selv en pensionsnørd som mig sagtens forstå, for det kan være indviklet. Men heldigvis er der også hjælp at hente, hvis du ikke har tid og lyst til at sætte dig ind i en hel masse,” siger Lene Haslund, som er chefkonsulent for pension i Danske Bank.

Hun er derfor heller ikke overrasket over, at en ny undersøgelse fra Forsikring & Pension viser, at fire ud af ti danskere ikke føler, at de har styr på deres pensionsopsparing. 

”Når du ikke ved, hvad du har at regne med på sigt, følger der nemt en masse utryghed med. Og det er synd. For mange føler sig uden tvivl utrygge helt uden grund, fordi de faktisk sparer fint op til pensionen – og dem, der ikke sparer fint op, får måske ikke gjort noget ved det, før det er for sent,” siger Lene Haslund. 

To enkle ting, du kan gøre

Hvis du er i tvivl, om din pensionsopsparing kører, som den skal, er der to enkle ting, du kan gøre.

”Hvis du er gør-det-selv-typen, kan du gå ind på Pensioninfo.dk. Det er en hjemmeside, hvor du bl.a. kan se, hvilke opsparinger du har – og hvad der står på dem. Er du omvendt typen, der helst vil have lidt hjælp, kan du også bare ringe til din bank eller dit pensionsselskab og få en snak om din pension. De ved godt, at pension er indviklet og vil gerne hjælpe. Det er jo deres job,” understreger chefkonsulenten.

Tjek især pensionen, hvis …

De fleste almindelige lønmodtagere i Danmark sparer automatisk op til deres pension. Det sker gennem en arbejdsmarkedspension, som bliver trukket direkte fra lønnen hver måned. Men der er nogle grupper, der skal være særligt opmærksomme på deres pension.

Det kan f.eks. gælde, hvis du:

  • er selvstændig - mange selvstændige ser virksomheden som deres pensionsopsparing, men du kan nemt overvurdere værdien af den og ende med en for lille pension.
  • er lavtlønnet – hvis din løn er lav, er dine indbetalinger til pension det sikkert også. Det kan betyde, at du ender med at sidde stramt i det, når du stopper på arbejdsmarkedet. 
  • er kvinde – hvis du har haft en eller flere barselsperioder, arbejder på deltid og måske har en lavere løn end din partner. Pensioner deles nemlig ikke ved en evt. skilsmisse.

Pensionsspecialister bider ikke

”Nogle grupper er særligt sårbare, men jeg opfordrer alle, der er i tvivl om deres pension til at få en snak med en pensionsspecialist. Vi bider nemlig ikke. Omvendt kan vi være med til at sikre dig en meget tryggere og rarere alderdom, hvis du kommer i tide,” slutter Lene Haslund.

Mest for kvinder: Derfor skal du tjekke din pension

Behov for rådgivning?

Som kunde i Danske Bank får du tilbudt en gratis samtale med en pensionskonsulent, før du træder ud af arbejdsmarkedet. Kontakt os og bestil et møde

Book møde

- eller ring 70 123 456

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.