I løbet af de seneste år er det blevet betydeligt nemmere for dig at investere i værdipapirer på Danske Banks digitale investeringsplatform – og nu tager vi næste skridt og sænker priserne markant.

Med vores nye priser bliver kurtagen på (ikke-nordiske) europæiske og amerikanske aktier, fonde og ETF’er sænket fra 0,60 til 0,20 procent for investeringskunder, som selv vil handle værdipapirer i vores mobil- eller netbank. Samtidig bliver minimumskurtagen sat ned fra 149 til 29 kroner.

Priser før og nu

På handel med (ikke-nordiske) europæiske og amerikanske værdipapirer.

 FØR NU
Kurtage
0,60%
0,20%
Min. kurtage
149 kr.
29 kr.

De nye kurtagesatser gælder både ved investering for frie midler og pensionsmidler, herunder også på vores aktiesparekonto samt i Danske Investering Online, hvor kurtagen på europæiske og amerikanske aktier hidtil har været variabel, afhængig af handelsvolumen. Canadiske aktier er også omfattet af de nye lavere kurtagesatser.

”Danske Bank er først og fremmest kendt som en rådgivningsbank. En af vores vigtigste opgaver er at klæde vores kunder på til at træffe de optimale valg, når de investerer. Men det er også vigtigt for os at være en konkurrencedygtig og attraktiv bank for kunder, der selv ønsker at handle værdipapirer,” siger Kerstin Lysholm, der er chef for Investment Products and Offering i Danske Bank.

Det vil fortsat være endnu billigere for dig at handle nordiske værdipapirer. Eksempelvis koster det 0,15 pct. i kurtage at handle danske aktier og aktiefonde – ligeledes med en minimumskurtage på 29 kroner. 


Med vores opgraderede handelsplatform får du ikke blot meget lavere kurtagesatser, men også bedre overblik over dine investeringsmuligheder på europæiske og amerikanske børser.

Adgang til et stort udvalg af værdipapirer 

Vil du handle værdipapirer i din mobil- eller netbank, tager det kun få minutter at oprette et depot, og derefter er du klar til at handle. Så snart du har oprettet depotet, har du som investeringskunde i Danske Bank adgang til mere end 15.000 værdipapirer.

Kerstin Lysholm håber, at de lavere priser på at handle udenlandske værdipapirer vil få private investorer til at fokusere mere på geografisk spredning i deres porteføljer.

"På længere sigt har det rigtig stor betydning for dit afkast og din risiko, at du har en god spredning i dine investeringer, men i Danmark har mange private investorer desværre fortsat en uhensigtsmæssig tendens til at fokusere alt for ensidigt på danske aktier. Den tendens vil vi meget gerne være med til at gøre op med,” siger hun.



Så let kommer du i gang i mobilbanken

Når du har oprettet et opbevaringsdepot til dine værdipapirer, er du klar til at handle:
  • Opret et opbevaringsdepot under Investeringer > Vælg investering.
  • Når depotet er oprettet, kan du handle under Investeringer > Søg og køb.

Opbevaringsgebyr bliver også billigere

Foruden de lavere handelsomkostninger har vi også sænket gebyret for opbevaring af udenlandske værdipapirer.

Hidtil har det kostet 0,30 pct. + moms i årligt opbevaringsgebyr af kursværdien op til 500.000 kroner og 0,15 pct. + moms af værdien derover. Fremover bliver det en fast sats på 0,15 pct. + moms af hele kursværdien. Du betaler ikke opbevaringsgebyr for udenlandske værdipapirer på en aktiesparekonto.

LÆS OGSÅ: Nu er populær aktiesparekonto blevet endnu mere attraktiv



Få vores nyhedsbrev om investering

Jeg vil ikke gå glip af noget

Foto i toppen: Zz/AP/Ritzau Scanpix.

DISCLAIMER: Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historiske afkast ikke er en indikation af fremtidige afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.