Del

Hvornår skal du omlægge?

Har du en ejerbolig, kan du i nogle situationer spare penge ved at omlægge dit realkreditlån – f.eks. fordi du på den måde får en lavere rente eller en mindre restgæld. Men det også give mening at omlægge til en låntype, der passer dig bedre, hvis din økonomi ændrer sig.

Du er velkommen til at kontakte os.
Vi kan hjælpe dig med at få overblik over dine muligheder.

Book et møde     - eller ring til os på 70 15 15 16 • 1. Hvorfor omlægge sit lån?

  1. Hvorfor omlægge sit lån?

  For mange mennesker er boligen den største investering, de gør i hele deres liv. Derfor gør de fleste boligkøbere sig selvfølgelig meget umage med at vælge det eller de helt rigtige lån. Men løbetiden på et typiske realkreditlån er 30 år – og meget kan nå at ændre sig. Det lån, der var det bedste eller billigste for få år siden, er det ikke nødvendigvis i dag. 

  Derfor er det en god idé, at du jævnligt tjekker dine lån og ser, om der kan være penge at spare ved at lægge lånet om – eller om et andet lån passer bedre til din nuværende livssituation. Det behøver ikke at være en kompliceret proces.

  Tjek nemt, om du har det bedste boliglån 

  Med SundayOwn's app kan du se, om det kan betale sig at omlægge dit boliglån – eller om det er fint, som det er. 

  Hent app
  – eller ring til os på 70 15 15 16

 • 2. Hvornår giver det mening at omlægge?

  2. Hvornår giver det mening at omlægge?

  Det giver først og fremmest mening at omlægge lån, hvis du kan spare penge på det. Det kan du muligvis, hvis renten er faldet – eller hvis du har anden, dyrere gæld, som du kan få lagt ind under dit realkreditlån.

  En omlægning kan også give mening, hvis din livssituation eller dine prioriteter har ændret sig. Så kan det være, at en anden låntype passer dig bedre. 

  Måske ønsker du dig mere luft i økonomien. Så kan et lån med lavere rente eller mulighed for afdragsfrihed måske være en løsning. Har du derimod fokus på at sikre dig en stabil økonomi på langt sigt, kan det f.eks. give god mening at skifte fra variabel til fast rente nu, hvor renten er lav.
  Tal med din bank om, hvilke muligheder du har for omlægning.

 • 3. Når dit liv ændrer sig

  3. Når dit liv ændrer sig

  I de seneste år er der kommet mange nye typer af realkreditlån. Det giver dig som boligejer langt større mulighed for at vælge et lån, der passer til netop din situation. 

  Der er lån med forskellige typer renter og med og uden afdrag. Og du kan også kombinere de forskellige låntyper. For nogle boligejere er mulighederne svære at overskue – og det kan være en barriere i forhold til at få de bedste lån. 

  Tal med din bank, hvis du er i tvivl. For der kan være mange penge at spare, og der er masser af muligheder for at forme din boligøkonomi, så den passer bedst muligt til de behov og prioriteringer, du har i forskellige livsfaser. 

  Kathrine vil både afdrage og leve livet
  Kirsten og Jens får både tryghed og mere ud af livet

 • 4. Når renterne falder

  4. Når renterne falder

  Det er den internationale økonomi, der bestemmer, om renten er høj eller lav på de danske realkreditlån. I de seneste år har renten været historisk lav.

  Så hvis du har et fastforrentet realkreditlån af ældre dato, kan det være, at du kan spare penge på at omlægge det til et nyt med en lavere rente. Hvis du samtidig vælger en kortere løbetid på lånet, kan besparelsen være endnu højere.

  Hvis du har et lån med variabel rente, men gerne vil sikre dig mod stigende renter i fremtiden, kan det også være en idé at omlægge. Du kan enten vælge et lån, der rentetilpasses sjældnere, eller gå hele vejen og få et lån med en fast, men altså historisk lav rente.

 • 5. Når renterne stiger

  5. Når renterne stiger

  Vi har efterhånden vænnet os til, at renten ligger meget lavt. Men renten på realkreditlån har været betydeligt højere og kan blive det igen.

  Hvis du har et fastforrentet lån til en lav rente, kan det i nogle tilfælde godt betale sig at omlægge til en højere rente. Det skyldes, at lånet med den lave rente kan indfris til en lavere kurs – dvs. for færre penge, end du egentlig skylder. Det nye lån har en højere rente, men fordi gælden nu er mindre, bliver renteudgiften kun en smule højere. 

  Gevinsten kan indkasseres på to måder. Hvis du sælger har du en lavere restgæld – og dermed en højere fortjeneste. Og falder renten igen senere, kan du omlægge lånet igen, og så har du både den lave rente og en mindre restgæld.

 • 6. Når du vil låne ekstra

  6. Når du vil låne ekstra

  Et realkreditlån er et af de billigste lån, som du kan få. Så hvis du har tilstrækkeligt med friværdi i dit hus, giver det god mening at undersøge, om du kan tage et tillægslån i din bolig, hvis du har brug for at låne penge.

  Det er billigst at optage tillægslån, hvis du gør det, når dit lån alligevel skal refinansieres. Så kan du samtidigt undersøge om hovedlånet stadig er det, som passer bedst til din livssituation.

  Flere kan låne billigere, end de tror

 • 7.  Hvornår betaler det sig ikke?

  7.  Hvornår betaler det sig ikke?

  Det er ikke altid, en omlægning kan betale sig. Der er nemlig omkostninger ved at omlægge, som skal altid skal regnes med. De kan være større end besparelsen, hvis du f.eks. har:

  • En restgæld er på mindre end 500.000 kr.
  • En restløbetid på dit lån på mindre end ti år
  • Planer om at flytte inden for få år

  Din bank kan hjælpe dig med at beregne, om en omlægning kan betale sig med den restgæld og løbetid, der er på dit lån. Men du ved naturligvis bedst selv, hvor længe det er sandsynligt, at du bliver boende i boligen.

  Tjek dine lån på ti minutter

  Overvejer du at omlægge dine lån eller at låne i din friværdi? Så download vores boliglåns-app SundayOwn.

  Hent app'en
  – eller ring til Danske Banks boliglinje på 70 15 15 16

Andre har også set