Del

Hvornår skal du omlægge dit realkreditlån?

Er dit realkreditlån stadig det bedste og billigste for dig? Måske kan du spare penge ved at omlægge det eller få et lån, der passer bedre til dit liv. Se 5 situationer, hvor du kan overveje at lægge dit lån om - eller kontakt os og få rådgivning om dit lån.

Hvis du overvejer at omlægge, kan det være en idé også at se på, om det er nu, du skal have et lån i din friværdi. Et lån i din boligs friværdi er blandt de billigste lån, du kan få. Så udnyt din friværdi, når du vil låne til et nyt køkken, en ny bil, have råd til mere tid med familien – eller noget helt fjerde.

Book møde     - eller ring på 70 15 15 16

 • 1. Når renterne falder

  1. Når renterne falder

  Det er først og fremmest en god idé at lægge dit realkreditlån om, når du kan spare penge på det. Og det kan du muligvis, når renten falder. 

  Hvis du har et lån med fast rente
  Har du et fastforrentet realkreditlån, kan du måske spare penge på at omlægge det til et nyt fastforrentet lån med en lavere rente. Og har du samtidig mulighed for at vælge en kortere løbetid og dermed betale dit lån hurtigere ud – så kan du spare endnu mere i det lange løb. 

  Her er 4 tommelfingerregler for, hvornår det kan være en god idé at lægge dit fastforrentede realkreditlån om til et andet realkreditlån med en lavere fast rente:

  • Når du har en restgæld på mere end 500.000 kr. 
  • Når dit lån har en restløbetid på 10 år eller mere.
  • Når den nye rente er 1-1,5 procentpoint lavere, end den gamle.
  • Når du har planer om at blive boende i nogle år.

  Book møde   - eller ring 70 15 15 16 og få rådgivning om dit lån 

  Hvis du har et lån med variabel rente
  Hvis du har et realkreditlån med variabel rente, vil lånet automatisk få en ny rente, næste gang lånet skal rentetilpasses. Som udgangspunkt skal du ikke foretage dig noget, hvis du ønsker at beholde dette lån.

  Hvis du har Danske Bolig Fri, hvor renten som udgangspunkt bliver tilpasset hver 3. måned, kan du overveje, om du vil låse renten fast i op til 10 år. Det koster et gebyr.

  Hvem udbyder lånene?
  Her i guiden skriver vi om forskellige boliglån.

  Danske Bank formidler alle realkreditlån fra Realkredit Danmark: FlexLån®, Obligationslån og FlexLife®

  Danske Bank udbyder selv banklånet Danske Bolig Fri, der er et realkreditligende lån.

  Læs mere om vilkårene for Danske Banks formidling af realkreditlån her

 • 2. Når renterne stiger

  2. Når renterne stiger

  Hvis du har fast rente, skal du overveje et lån med en højere rente.
  Som boligejer tænker du måske, at højere renter er en ulempe for dig. Men har du et fastforrentet lån med lav rente, kan det i nogle tilfælde betale sig at omlægge til et fastforrentet lån med en højere rente. 

  Udgangspunktet er nemlig, at når renten går op, så går kursen ned - og med en lav kurs kan du indfri dit lån for færre penge, end du egentlig skylder. Er kursen f.eks. 90, skal du kun betale 90 kr. for at indfri hver 100 kr., du har lånt. På den måde kan du skære 100.000 kr. af din gæld, hvis din restgæld er på en million. Du kan få din bank til at regne på, hvor meget din ydelse vil stige, og om du i det lange løb vil spare penge på omlægningen. En omlægning til en højere rente vil typisk ikke give en besparelse her og nu, men må mere anses som en forberedelse til et senere rentefald. 

  Falder renten igen senere, kan du vælge at omlægge dit lån igen – og så har du både den lave rente og en mindre restgæld. Men det er selvfølgelig svært at forudsige, hvordan renten udvikler sig.

  Hvis du har variabel rente, så overvej at binde renten 
  Bekymrer det dig, at renten kan gå op på din variabelt forrentede lån, kan du overveje at skifte til et lån, der rentetilpasses sjældnere, som FlexLån® K F3 eller F5, hvor renten er bundet i 3 eller 5 år.

  Du kan også vælge banklånet Danske Bolig Fri, hvor du kan vælge at låse renten i helt op til 10 år.

  Du kan også gå hele vejen og få et Obligationslån med fast rente. Gør du det, og stiger den variable rente væsentligt, kan du ende med en fast rente i hele dit låns løbetid, der er lavere end den variable rente. 

 • 3. Når du vil have større tryghed

  3. Når du vil have større tryghed

   Det er svært at spå, om renten vil gå op eller ned i fremtiden. Men hvis du har et boliglån med variabel rente, er det sikkert noget, du tænker over. Heldigvis har mange boligejere indrettet deres økonomi, så de har råd til, at renten kan stige. Men der er også boligejere, der bekymrer sig over, hvad det vil betyde.  

  Ønsker du mere tryghed i din privatøkonomi, kan det være en idé for dig at omlægge til et fastforrentet Obligationslån, mens renten er lav, så får du et lån, med en fast lav rente i hele lånets løbetid. Eller at vælge et Danske Bolig Fri, hvor du mod et gebyr kan låse den variable rente i op til 10 år.

 • 4. Når du vil låne ekstra

  4. Når du vil låne ekstra

  Hvis du har tilstrækkeligt med friværdi og har behov for at låne penge, bør du undersøge, om du kan låne pengene i din bolig. Det er som regel det, der bedst kan betale sig, hvis lånet er er af en vis størrelse. Det kan f.eks. være relevant at låne i din friværdi, hvis du vil lægge nyt tag på dit hus, skifte bilen ud eller rejse jorden rundt.

  Sådan udnytter du din friværdi

 • 5. Når dit liv ændrer sig

  5. Når dit liv ændrer sig

  Måske er du blevet gift eller skilt, siden du optog lånet? Måske er I blevet flere i huset? Eller færre, fordi ungerne er flyttet hjemmefra? Din økonomi kan også have ændret sig, fordi du f.eks. står uden job, har arvet penge eller er gået på pension.

  Når dit liv ændrer sig, kan der være fordele i at ændre på dit lån. Der er mange muligheder – uanset om du har brug for luft i økonomien eller vil betale hurtigere af på dit lån.

  Tal med banken, hvis du er i tvivl. For der kan være mange penge at spare ved at forme din boligøkonomi, så den passer til det, du prioriterer i dit liv lige nu.

  Få en personlig beregning

  Tal med os og få hjælp til at finde ud af, om dit lån er det rigtige lån for dig.

  Book møde   - eller ring til os på 70 15 15 16

Andre har også set