Del

Hvornår skal du omlægge dit realkreditlån?

Er dit realkreditlån stadig det bedste og billigste for dig? Måske kan du spare penge ved at omlægge det eller få et lån, der passer bedre til dit liv. Se 5 situationer, hvor du kan overveje at lægge dit lån om - eller kontakt os og få rådgivning om dit lån.

Et lån i din boligs friværdi er blandt de billigste lån, du kan få. Så udnyt din friværdi, når du vil låne til et nyt køkken, en ny bil, have råd til mere tid med familien – eller noget helt fjerde.

Book møde     - eller ring på 70 15 15 16

 • 1. Når renterne falder

  1. Når renterne falder

  Det er først og fremmest en god idé at lægge dit realkreditlån om, når du kan spare penge på det. Og det kan du muligvis, når renten falder. 

  Hvis du har et lån med fast rente
  Har du et fastforrentet realkreditlån, kan du måske spare penge på at omlægge det til et nyt fastforrentet lån med en lavere rente. Og har du samtidig mulighed for at vælge en kortere løbetid og dermed betale dit lån hurtigere ud – så kan du spare endnu mere i det lange løb. 

  Her er 4 tommelfingerregler for, hvornår det kan være en god idé at lægge dit fastforrentede realkreditlån om til et andet realkreditlån med en lavere fast rente:

  • Når du har en restgæld på mere end 500.000 kr. 
  • Når dit lån har en restløbetid på 10 år eller mere.
  • Når den nye rente er 1-1,5 procentpoint lavere, end den gamle.
  • Når du har planer om at blive boende i nogle år.

  Book møde   - eller ring 70 15 15 16 og få rådgivning om dit lån 

  Hvis du har et lån med variabel rente
  Har du FlexLån® med lav, variabel rente kan du som udgangspunkt vælge at beholde dit lån, så længe du trives med, at renten kan stige, og du har luft til i din økonomi til en stigning. Ønsker du flere tilpasningsmuligheder, kan du vælge FlexLife®, hvor der f.eks. kan være mulighed for afdragsfrihed i 30 år. 

  Du kan også se nærmere på banklånet Danske Bolig Fri. Det er et fleksibelt alternativ til realkreditlån med en af markedets laveste variable renter, der rentetilpasses hver tredje måned. Du kan aftale forskellige tilvalg med banken, f.eks. kan du mod gebyr låse den lave rente fast i op til 10 år, eller du kan udnytte de lave renter til at betale ekstra ind på lånet.

  Hvem udbyder lånene?
  Her i guiden skriver vi om forskellige boliglån.

  Realkredit Danmark udbyder realkreditlånene FlexLån®, Obligationslån og FlexLife®. Danske Bank udbyder banklånet Danske Bolig Fri. 

  Når Danske Bank formidler realkreditlån fra Realkredit Danmark

 • 2. Når renterne stiger

  2. Når renterne stiger

  Hvis du har fast rente, kan du måske overveje en højere rente
  Som boligejer tænker du måske, at højere renter er en ulempe for dig. Men har du et fastforrentet lån med lav rente, kan det i nogle tilfælde betale sig at omlægge til et fastforrentet lån med en højere rente. 

  Udgangspunktet er nemlig, at når renten går op, så går kursen ned - og med en lav kurs kan du indfri dit lån for færre penge, end du egentlig skylder. Er kursen f.eks. 90, skal du kun betale 90 kr. for at indfri hver 100 kr., du har lånt. På den måde kan du skære 100.000 kr. af din gæld, hvis din restgæld er på en million. Du kan få din bank til at regne på, hvor meget din ydelse vil stige, og om du i det lange løb vil spare penge på omlægningen. 

  Falder renten igen senere, kan du vælge at omlægge dit lån igen – og så har du både den lave rente og en mindre restgæld. Men det er selvfølgelig svært at forudsige, hvordan renten udvikler sig.

  Hvis du har variabel rente, så overvej at binde renten 
  Bekymrer det dig, at renten kan gå op på din variabelt forrentede lån, kan du overveje at skifte til et lån, der rentetilpasses sjældnere, som FlexLån® K F3 eller F5, hvor renten er bundet i 3 eller 5 år - eller et FlexLån® T, hvor lånets løbetid, og ikke den månedlige ydelse, ændrer sig, når renten ændrer sig. Med banklånet Danske Bolig Fri kan du vælge at låse renten i helt op til 10 år. 

  Du kan også gå hele vejen og få et Obligationslån med fast rente. Gør du det, og stiger den variable rente væsentligt, kan du ende med en fast rente i hele dit låns løbetid, der er lavere end den variable rente. 

 • 3. Når du vil have større tryghed

  3. Når du vil have større tryghed

   Det er svært at spå, om renten vil gå op eller ned i fremtiden. Men hvis du har et boliglån med variabel rente, er det sikkert noget, du tænker over. Heldigvis har mange boligejere indrettet deres økonomi, så de har råd til, at renten kan stige. Men der er også boligejere, der bekymrer sig over, hvad det vil betyde.  

  Ønsker du mere tryghed i din privatøkonomi, kan det være en idé for dig at omlægge til et fastforrentet Obligationslån, mens renten er lav, så får du et lån, med en fast lav rente i hele lånets løbetid. Eller at vælge et Danske Bolig Fri, hvor du mod et gebyr kan låse den variable rente i op til 10 år.

 • 4. Når du vil låne ekstra

  4. Når du vil låne ekstra

  Hvis du har tilstrækkeligt med friværdi og har behov for at låne penge, bør du undersøge, om du kan låne pengene i din bolig. Det er som regel det, der bedst kan betale sig. 

  Det kan f.eks. være relevant at låne i din friværdi, hvis du vil lægge nyt tag på dit hus, skifte bilen ud eller rejse jorden rundt. 

  Sådan udnytter du din friværdi

 • 5. Når dit liv ændrer sig

  5. Når dit liv ændrer sig

  Når du tænker på at lægge dit boliglån om, kan du med fordel se på, om der er andre lån, der passer bedre til dine behov, end det du har i dag. 

  Måske er du blevet gift eller skilt, siden du optog lånet? Måske er I blevet flere i huset? Eller færre, fordi ungerne er flyttet hjemmefra? Din økonomi kan også have ændret sig, fordi du f.eks. står uden job, har arvet penge eller er gået på pension.

  Når dit liv ændrer sig, kan der være fordele i at ændre på dit lån. Der er mange muligheder – uanset om du har brug for luft i økonomien eller vil betale hurtigere af på dit lån.

  Hvis du vil have et lån, der er gearet til, at livet ændrer sig, så er FlexLife® et af de mest fleksible lån, du kan få – det har variabel rente, og som du, indenfor de aftalte rammer, kan tilpasse næsten, som du vil, når lånet refinansieres.  

  Tal med banken, hvis du er i tvivl. For der kan være mange penge at spare ved at forme din boligøkonomi, så den passer til det, du prioriterer i dit liv lige nu.

  Få en personlig beregning

  Tal med os og få hjælp til at finde ud af, om dit lån er det rigtige lån for dig.

  Book møde   - eller ring til os på 70 15 15 16

Andre har også set