Gå til hovedindhold

Tjek, om du har råd til boligforbedringer

Nyt køkken, nyt tag eller en tilbygning? To ud af tre danskere drømmer om boligforbedringer. Er du en af dem? Så kan de lave renter og håndværkerfradraget gøre det billigere for dig at føre drømmen ud i livet.

Vælg det rigtige lån

Når du skal låne penge til boligforbedringer, er det billigste lån ofte et realkreditlån, hvis du har tilstrækkeligt meget friværdi i din bolig. Friværdien er forskellen på det, som boligen er værd, og den gæld, du har i boligen.


Har du ikke så meget friværdi - eller har du brug for et mindre lån, er et boliglån i banken en bedre løsning.

Vi kan hjælpe dig med at vælge det lån, der passer bedst til din situation og dit byggeprojekt.

Book et møde
- eller ring til os på 70 15 15 16

Hvad koster det at låne?

Brug beregnerne og find ud af, hvad det kan koste at føre dit boligprojekt ud i livet.


Beregn realkreditlån
Koster dit boligprojekt mere end 100.000 kr. - og har du friværdi, er et realkreditlån tit den billigste løsning. 

Beregn realkreditlån


Beregn boliglån i banken
Har du brug for et lån på mindre end 100.000 kr. - eller har du ikke så meget friværdi, er et boliglån i banken et godt alternativ. 

Beregn banklån

Kan dit boligprojekt betale sig?

0D80B2947DD50674

Video: Boligchef Lasse Krøjtsfeldt Nygaard giver tips til dig, der overvejer at lave boligforbedringer (2:00).

Boligforbedringer

8 trin inden du starter et større byggeprojekt

 • 1  Overvej dit behov

  Start med at tænke hele projektet igennem – også rent praktisk. Afhængig af, hvor stort byggeprojektet er, er det fx en god ide at overveje, hvor længe du skal bo i byggerod – og om der er behov for praktiske løsninger, hvis køkkenet eller badeværelset ikke kan bruges i en periode. Et større byggeprojekt kan være et stort indgreb i hverdagen, så brug den tid det tager at få styr på, hvad der egentlig er behov for.
 • 2  Kan du få håndværkerfradrag?

  Du har mulighed for at udnytte det grønne håndværkerfradrag, når du laver en række forskellige boligforbedringer. Fradraget kaldes også for  BoligJobordningen, som den betyder, at man kan få fradrag på op til 12.000 kr. pr. person for bl.a. energirenoveringer og klimatilpasninger af din bolig her i 2017.

  Læs mere på skat.dk, hvor du også kan se en liste over de ydelser, der er dækket af håndværkerfradraget.

 • 3  Få finansieringen på plads

  Kontakt banken for at få økonomien og byggebudgettet på plads. . Her kan du få hjælp til at finde den rigtige løsning for dig og dit byggeprojekt. Løsningen skal passe til din nuværende boligfinansiering og din økonomi i det hele taget, så du samlet set får den løsning, der er bedst for dig.
 • 4  Få godkendelse fra kommunen

  Nogle byggeprojekter, typisk tilbygningsprojekter, kræver godkendelse fra kommunen og en landinspektør. Så kontakt din kommune allerede tidligt i byggeriets planlægningsfase, så du ikke risikerer, at blive slået tilbage til start, hvis der bliver problemer med godkendelsen.
 • 5  Brug rådgivere

  En rådgiver, der følger projektet fra start til slut, kan være en rigtig god investering. Rådgiveren kan være byggesagkyndig eller arkitekt og kan bl.a. hjælpe dig med at indhente tilbud, skrive kontrakter, tilse byggeriet undervejs og styre økonomien.

  Du kan også få brug for en ingeniør, til fx at beregne opbygningen af en evt. konstruktion. Pengene til en rådgiver kan hurtigt være tjent ind igen, hvis du ikke selv har den store erfaring med byggeprojekter. Det kan også være en god idé løbende at dokumentere, at byggeriet bliver udført korrekt, fx ved at tage billeder.

 • 6  Gør det selv eller håndværkere?

  Skal der hyres håndværkere til byggeprojektet, er det vigtigt, at I får lavet klare aftaler om, hvor stor en del af arbejdet de skal udføre, og hvad du evt. kan klare selv. Det er også vigtigt, at det arbejde, du selv udfører, er byggeteknisk korrekt, og at du er opmærksom på, at nogle opgaver ifølge loven skal udføres af professionelle. Ellers kan du få problemer, hvis der senere opstår skader, eller hvis du vil sælge boligen.
 • 7  Indhent tilbud

  Få altid flere tilbud på projektet, så du får et godt indblik i, hvilket prisleje byggeriet ligger i. Tilbuddet er et bindende tilsagn fra håndværkeren – og jo bedre du beskriver opgaven, des sikrere kan du være på, at budgettet holder, og du undgår store ekstraregninger.
 • 8  Husk at forsikre dit byggeprojekt

  Dit byggeprojekt kan betyde, at du skal tegne nye forsikringer undervejs , fx en entrepriseforsikring. Det er ekstra vigtigt at undersøge, hvis flere håndværkerfirmaer er inde over projektet, eller du selv laver en del af arbejdet. Undersøg bl.a. hvordan du er dækket i forhold til fx skader, brand og storm, mens byggeriet står på – og hvem, der er ansvarlig, hvis byggeriet ikke går som planlagt. Hør også, om projektet betyder ændringer i dine nuværende forsikringer. Når dit byggeprojekt er færdigt, anbefaler vi dig et forsikringstjek, fx om din indbosum skal justeres.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.