Boligforbedringer

Nogle boligforbedringer betaler sig i kroner og ører, mens andre bare giver dig mere kvalitet og glæde i dagligdagen. Så om en forbedring betaler sig, kommer helt an på dit formål med at forbedre. I guiden her kan du læse om forskellige typer af forbedringer.

Du kan også få gode råd og inspiration til, hvad du kan gøre ved din bolig, hvordan du nemmest kommer i gang, og hvordan du bedst kan finansiere dit projekt. Læs mere her. 

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Vi vil gerne rådgive dig og fortælle om dine muligheder, hvis du overvejer at låne i din bolig.

Book et møde     - eller ring til os på 70 15 15 16 • 1.  Forbedringer, som gør hverdagen bedre 

  Nyt køkken og bad er boligforbedringer, som kan betyde meget for kvaliteten af det liv, du lever i din bolig. Det kan være, fordi den nye løsning er mere praktisk eller bare meget mere din stil.

  Hvis du har friværdi i din bolig, kan det samtidigt være, at du kan låne meget billigt til en boligforbedring, som giver dig værdi i hverdagen i de kommende år og måske også øger værdien af din bolig. 

  Men det er altid en god idé at overveje, hvor længe du regner med at blive boende i boligen, inden du kaster dig ud i denne type projekter. Hvis du flytter snart, er det nemlig ikke sikkert, at du får pengene igen, når du sælger boligen.

  Beregn, hvad et lån til ejerbolig koster
  Beregn, hvad et lån til andelsbolig koster

 • 2.  Forbedringer, der sænker dine udgifter 

  Energiforbedringer er særligt interessant, hvis du bor i et ældre hus. Populære forbedringer er f.eks. nye vinduer, nye varmeanlæg, bedre ventilation og isolering, som både kan sænke dine energiudgifter og skabe et bedre indeklima i boligen. I nogle tilfælde kan der være mange tusinde kroner at spare, men da forbedringerne også koster penge, kan der godt gå nogle år, inden de har tjent sig hjem.

  Hvis du har brug for hjælp til at finde ud, hvilke forbedringer der giver mening, og hvor meget du kan forvente at spare på dit energiforbrug, er en Bolig- og energirapport et godt værktøj til at komme i gang.
   
  Du får besøg af en bygningsrådgiver fra OBH, som ser din bolig igennem fra kælder til kvist, og du får alle anbefalinger og prisoverslag samlet i din egen bolig- og energirapport. Læs mere om bolig- og energirapporten 

  Husk, at du kan få tilskud, hvis du energirenoverer din bolig.

 • 3.  Klimasikring

  Klimaforandringerne betyder, at mange boliger rundt om i Danmark bliver mere og mere udsatte for voldsomt vejr som skybrud og oversvømmelser. Og som udgangspunkt er det boligejerens eget ansvar at sikre sin bolig.

  Hvis du bor i en bolig, der allerede har været ramt af skader fra f.eks. en oversvømmelse, så er det en rigtig god idé at undersøge, hvad du kan gøre for at forebygge skader i fremtiden. Det samme gælder, hvis du bor i et område, som er særlig udsat.

  Hvis du vil vide mere om, hvad du kan gøre for at sikre din bolig, er en Bolig- og energirapport et godt sted at starte. Her får du besøg af en erfaren bygningsrådgiver fra OBH, der gennemgår din bolig. Læs mere om bolig- og energirapporten 

  Få et klimatjekaf din bolig og se, hvordan du kan sikre den >>

 • 4.  Forbedringer før et boligsalg

  Hvis du skal sælge en bolig efter at have boet i den længe, trænger den sandsynligvis til at blive frisket lidt op, før den er klar til at blive vist frem for potentielle købere. 

  Oprydning og en grundig rengøring er selvfølgelig første skridt, men er der meget slitage, kan det også være en fordel at male og udføre småreparationer. 

  Større forbedringer som nyt køkken og bad er sjældent en god idé, da du kun sjældent vil få hele investeringen igen i form af en højere salgspris. Nye købere vil ofte gerne selv sætte deres præg på boligen.

  Hvis boligen har væsentlige mangler og f.eks. skal have nyt tag, så kan det i stedet være en idé at indhente et håndværkertilbud eller to på opgaven. Så virker projektet mere overskueligt for køberne.

  Få mæglerens bedste tips til at gøre boligen salgsklar

 • 5.  Ombygning

  Hvis du er glad for din bolig, men mangler plads, kan en tilbygning eller en ombygning være et godt alternativ til en flytning. Det gælder især, hvis du bor i et område, hvor kvadratmeterprisen er høj, for så er der større chance for at du tjener investeringen hjem igen ved et senere salg.

  Men der vil altid være en risiko for, at du kun får en del af investeringen hjem igen. En tilbygning er derfor mest oplagt for dig, som gerne vil blive i din bolig i nogle år og selv nyde godt af forbedringen. Et byggeprojekt tager selvfølgelig både tid og energi, men det gør boligsalg, boligkøb og flytning også.

  Hvis din bolig er steget i værdi, eller du har afdraget meget på dit boliglån, kan du have mulighed for at låne billigt i din friværdi til boligforbedringer. Det samme gælder, hvis du ikke har friværdi, men vil lave forbedringer, der øger boligens værdi. Tal med din bank, hvis du vil kende dine konkrete lånemuligheder. 

 • 6.  Vælg lån til dine boligforbedringer

  Hvad der er det bedste lån for dig afhænger helt af dine behov og ønsker, hvor du er i livet og ikke mindst din samlede økonomi.

  Hvis du skylder mindre i din bolig, end den er værd, kan du have mulighed for at låne billigt i friværdien. Det betyder, at du kan få et realkreditlån til en rente, som typisk ligger en del under renten på andre lån.

  Der er dog altid omkostninger forbundet med at låne, som skal regnes med for finde ud af, om lånet kan betale sig. Din bank kan hjælpe dig med at regne på, hvad der er det bedste lån i din situation.

  Tjek om du har råd til et nyt boligprojekt >  
  Se vores boliglån

  Se vores lån til energiforbedringer 

  Beregn, hvad et lån til ejerbolig koster
  Beregn, hvad et lån til andelsbolig koster

  Tal med os om bolig

  Vi kan hjælpe dig med at vælge det lån, der passer bedst til din situation og dit byggeprojekt.

  Book møde
  - eller ring til os på 70 15 15 16

Andre har også set