Del

Nu er det slut med kulde og træk

Det er næsten altid god forretning at få nye vinduer og ekstra isolering i et gammelt hus. Men for denne familie på Sjælland var det mindst lige så vigtigt at få et hus, der er meget behageligere at bo i.


Solen skinner på Solvej i Glostrup, hvor håndværkere er i gang med at skifte taget, lægge ny isolering og sætte ovenlysvinduer i den gamle rødstensvilla. Men det var vinterens kulde, der fik Michael Steenbjerg og Astrid Lauge-Hansen til at beslutte, at huset skulle energirenoveres.

”Det trak, og vi frøs. Vi vidste, at taget på et tidspunkt skulle skiftes, og derfor besluttede vi, at vi lige så godt kunne få det gjort nu,,” fortæller parret.

Beslutning blev også fremskyndet af, at parret har to små børn.

”De skal ikke lege på et koldt gulv,” siger parret.

De begyndte med en energitest

Gennem energiportalen BetterHome fik parret gratis foretaget en beregning på, hvad de kan forvente at spare på energiregningen og hjælp til at finde en håndværker, der holder styr på hele opgaven, så parret ikke skal bekymre sig om noget.

”Vi ser frem til at skulle bruge færre penge på at varme huset op, men det var først og fremmest et spørgsmål om at det skal være rart at bo her, som fik os til at energirenovere. Vi regner også med, at huset bliver lettere at sælge, hvis vi vil det en dag, når det er i god energistand,” siger Michael.

Huse, der er energirenoveret, er faktisk nemmere at sælge. Det viser beregninger fra Statens Byggeforskningsinstitut, SBi. De konkluderer i en undersøgelse, at huse med et godt energimærke sælges hurtigere og til en højere pris.

Tjek om du har råd til et nyt boligprojekt>

Der er gang i energirenoveringerne

Glostrup-parret er bestemt ikke de eneste, der får energirenoveret. Faktisk oplever BetterHome et boom af opgaver.

”Der er for alvor kommet gang i boligmarkedet, og det sætter også gang i energirenoveringerne. Det vi hører fra folk er, at de gerne vil have et hus, der er rart at være i, og man samtidig er miljøbevidst,” siger Niels Kaare Bruun, direktør i BetterHome.

I Glostrup glæder den lille familie sig til, at håndværkerne er helt færdige med arbejdet.

”De nye ovenlysvinduer betyder, at vi får et helt andet lys på 1. sal. Og så bliver det skønt at slippe for træk om vinteren,” siger Michael.

Gratis, online energitjek af din bolig

På energiportalen BetterHome kan du få et gratis, online energitjek af din bolig og se, om der er potentiale for at spare penge på el- og varmeregningerne. 

Tag tjekket

Leveret af BetterHome by Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL og VELUX. Formålet med portalen er at hjælpe boligejere med at energioptimere deres bolig.

Danske Bank samarbejder med BetterHome.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.