Find det bedste lån til sommerhus med vores beregner

Beregneren introducerer dig for vores lån til sommerhus. Du taster blot boligens pris og størrelsen på egenbetalingen ind i låneberegneren til fritidsbolig. Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvor meget du kan købe for, hjælper din bankrådgiver dig gerne med at få et overblik.

Beregn lån til sommerhus


Hvad kan jeg købe sommerhus for?

Før du overvejer at købe et sommerhus eller ansøger om en belåning, er det en god idé at undersøge hvor meget du kan købe for. Det kan give dig en realistisk forståelse af dit økonomiske råderum. Ved at du undersøger din økonomi på forhånd og fastsætter et budget med din rådgiver, kan du herefter fokusere på de sommerhuse, der er realistiske valgmuligheder.


Hvad koster det at eje et sommerhus?

Når vi rådgiver om lån til sommerhus, kigger vi på din samlede økonomi. Der er nemlig flere faste udgifter end lånet, som skal betales. Nogle af de faste udgifter kan være:

  • Ejendomsskat og -værdiskat
  • Vedligeholdelse og renovering
  • Forsikringer
  • El, gas, vand og varme

Før du kigger på finansieringen af sommerhuset, skal du have et godt overblik over, hvad dine samlede månedlige udgifter bliver. Det skal være en fornøjelse at eje et sommerhus.


Hvilket lån kan jeg vælge til sommerhus?

Størstedelen af finansieringen til et sommerhus sker typisk med et realkreditlån med en løbetid på 30 år. Afhængigt af kreditvurderingen, kan du vælge mellem fast eller variabel rente på lånet til sommerhuset. Her er det en god ide at tage en snak med din rådgiver, hvordan lånene bedst sammensættes, så det passer din økonomi.

Finansiering af sommerhus

Til finansiering af sommerhus skal din egenbetaling være på mindst 15 %. Det kan være penge, du allerede har, eller friværdi i din bolig. Derudover kan du normalt låne 60-75 % som et realkreditlån afhængig af fritidsboligens beliggenhed og stand. De sidste 10-25 % kan du låne som et almindeligt banklån. Dette er dog altid afhængigt af en positiv kreditvurdering.

Se banklån til bolig

Et lån til sommerhus skal ses i sammenhæng med hele din økonomi. Hvis du ikke har råd til at låne til sommerhuset, du drømmer om, kan din rådgiver hjælpe dig med at lave en plan for, hvordan du kommer tættere på sommerhusdrømmen.

Book møde - Lad os regne på din sommerhusdrøm
– eller ring til os på 70 15 15 16


Gode råd og tips til køb af sommerhus

Knap halvdelen af os danskere drømmer om et sommerhus, hvis vi ikke allerede har et i forvejen. Vi drømmer især om at være tæt på vand og have flot natur i nærheden.

Spar 1000 kr. på køberrådgivning

Som kunde i Danske Bank, kan du spare 1000 kr. på køberrådgivning hos home.

Bestil dit værdibevis

Læs om køberrådgivning

Den største værdi ved at have sommerhus ligger i at bruge huset. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvad du skal bruge sommerhuset til, inden du kigger på finansiering. På den måde kan du lede efter det rigtige sommerhus til den rigtige pris. Som tommelfingerregel skal du kunne se dig selv i huset fem år frem.

Du kan med fordel stille dig selv disse 10 spørgsmål, før du ser på lån til sommerhus. Så bliver du hurtigt sommerhusklog. Her giver vi dig bl.a. svar på, hvad du skal vide, før du slår til, og hvornår det er bedst at føre drømmen ud i livet.


Book møde
– eller ring til os på 70 15 15 16


Har du et drømmeområde, du gerne vil bo i, men som lige nu er for dyrt? Så kan du overveje at se nærmere på de ofte billigere naboområder. Her er vandet lige så varmt og naturen lige så skøn.

Med vores boligværktøj kan du nemt finde både boliger og sommerhuse, der passer til dit budget. Og når du finder den rigtige, kan du hurtigt søge om godkendelse til at få finansieret købet af boligen.


Er der fordele ved at udleje sit sommerhus?

Det kan være en fordel at leje sommerhuset ud, hvis du ikke selv skal bruge det hele året – og hvis din mavefornemmelse siger OK til at dele det med andre. På den måde kan du få dækket flere af de faste udgifter, heriblandt dit lån til sommerhuset. Så kan du enten bruge den ekstra indkomst til at spare op til løbende forbedringer eller til at betale af på dit sommerhuslån, så du har flere penge mellem hænderne i hverdagen. Dog har et sommerhus, der bliver lejet ud, typisk også højere udgifter til vedligeholdelse, samt andre skattemæssige aspekter du skal være opmærksom på. Læs mere om beskatning ved udlejning af sommerhus.


Drømmer du om at bygge sommerhus?
Lad os regne på din drøm!
Book møde
- og kom et stort skridt videre


Der er forskel på at leje sommerhuset ud gennem et bureau og gøre det selv. Spørg gerne efter sælgers udlånsregnskaber tre år tilbage. Det kan give dig indsigt i dine fremtidige udgifter og finansiering af sommerhuset, hvis du gerne vil udleje det.


Hvornår må jeg bo i sommerhuset?

Som udgangspunkt må du kun bo i sommerhuset om sommeren. I vinterhalvåret må du kun tage på kortere ophold. Der gælder dog andre regler, hvis du f.eks. er over 60 år og gået på pension, efterlønner, førtidspensionist eller på fleksydelse.

Hvis du vil bruge sommerhuset som helårsbolig, skal du have fokus på dette, når du ser på huse. Vil det være rart at bo i hele året? Det er samtidig også værd at se nærmere på, hvor dyrt det er i drift, da de månedlige udgifter har betydning for lånet til sommerhuset. 


Hvad koster det at eje et sommerhus?

Når vi rådgiver om lån til sommerhus, kigger vi på din samlede økonomi. Der er nemlig flere faste udgifter end lånet, som skal betales. Nogle af de faste udgifter kan være:

  • Ejendomsskat og -værdiskat
  • Vedligeholdelse og renovering
  • Forsikringer
  • El, gas, vand og varme

Før du kigger på finansieringen af sommerhuset, skal du have et godt overblik over, hvad dine samlede månedlige udgifter bliver. Det skal være en fornøjelse at eje et sommerhus.

Book møde
– eller ring til os på 70 15 15 16


Regler og krav til køb af sommerhus

Det er ikke alle, som må købe et sommerhus i Danmark. Der er især to krav, du skal opfylde, hvis du vil have sommerhus i Danmark. Du skal tidligere have boet sammenlagt fem år i landet eller have fast bopæl i Danmark. Du kan få dispensation, hvis du har en særlig tilknytning til landet eller det specifikke sommerhus.

Er du blevet inspireret til at finde et sommerhus? Prøv vores låneberegner og se, hvad et lån til sommerhus vil koste dig.


Beregn dine lån til sommerhus