"Jeg troede ikke, jeg skulle spare op til pension endnu, men det er jo for sent, hvis jeg venter, til jeg bliver gammel. Så lige nu har jeg skruet ned for afdragene til lånet og betaler ekstra til pension. Så skal jeg ikke bekymre mig mere om det."

Karl er 36 år og frisør og har haft fuldtidsjob, siden han var 18 - de sidste 10 år med egen salon og fire ansatte. Det har givet ham mulighed for i en ung alder at købe en dejlig treværelses lejlighed i Aalborg. Her har han, med hjælp fra gode venner, fået både nyt køkken og bad, så lejligheden i dag står knivskarpt. Nu drømmer han bare om en altan.

Han har afdraget på realkreditlånet – og samtidig er lejligheden steget i værdi. Så han skylder kun 65 % af lejlighedens værdi. Men han har glemt at tænke over, hvor vigtigt det er at komme i gang med en pensionsopsparing – også selv om man er ung. Det gjorde Karls bankrådgiver ham opmærksom på forleden, da de talte om hans planer for at spare op på en pensionsordning.

Karl håber på at møde en kæreste – og sker det, vil han også gerne kunne justere på sit lån, hvis de på et tidspunkt bliver to i lejligheden, og han fremover vil betale mere eller mindre i afdrag.

Med realkreditlånet FlexLife® fra Realkredit Danmark kan Karl vælge at betale mindre på sit realkreditlån, spare mere op til pension og få mulighed for senere - mod et gebyr - at justere lånet efter sin livssituation.

Læs om FlexLife®
Beregn, hvad det koster at låne med FlexLife®

Sådan planlægger Karl at bruge FlexLife®
For Karl bliver løsningen et 30-årigt FlexLife® med fast rente, hvor han spreder afdragene over flere år end nu – og hvor han kun afvikler gælden ned til 50 % af lejlighedens værdi.

Det giver ham en lavere boligudgift, mulighed for løbende at sætte et pænt beløb ind på sin pensionsopsparing og råd til en altan – uden at skulle skære ned på mulighederne for at gå i byen med vennerne. Løsningen giver værdi for netop Karl, fordi han ikke – som i dag - kommer til at betale topskat, når han får sin pension udbetalt.

Karl får mulighed for at justere lånet hvert kvartal mod et gebyr, hvis hans livssituation ændrer sig i de kommende år – og om 30 år, når han skal betale restgælden på lånet, er han sikker på, at han for længst har fundet en partner, fået børn, solgt lejligheden og er flyttet i et hus på landet.

 Book møde


Karl er ikke en virkelig kunde hos os. Han er en person, vi har opfundet for at beskrive, hvordan andre, der ligner ham, muligvis kan få glæde af FlexLife®. Hvordan lige præcis du kan bruge lånet kommer helt an på dig, din økonomi og dine planer nu og i fremtiden.

Sådan kan Flexlife® også bruges


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.