1. Regn altid gebyrerne med

Når du søger efter flybilletter på internettets sammenligningssider, indeholder priserne ikke altid alle omkostninger og gebyrer. Det skyldes, at der er stor forskel på, hvad der er regnet med i billetprisen – og hvad du evt. skal betale ekstra for.

Prisen for flyrejsen kan ende med at blive højere end den pris, der vises for billetterne, hvis du f.eks. skal betale ekstra for at få din bagage med – eller for at komme til at sidde ved siden af dine rejsefæller.

Så husk at tjekke den samlede pris, før du slår til.

2. Betal med internationalt kort

Når du betaler for dine flybilletter, er det ikke ligegyldigt, hvilket betalingskort du bruger. 

Betaler du med Dankort, svarer det til at betale med kontanter – og så kan banken ikke hjælpe dig med at få pengene retur, hvis flyselskabet går konkurs. Det kan den til gengæld, hvis du betaler med et internationalt kort som Visa eller Mastercard.

Du skal være opmærksom på, at selvom du betaler med et Visa/Dankort, så sker betalingen med Visa-delen kun, hvis du selv aktivt kan vælge Visa som betaling, eller du køber billetten på en udenlandsk hjemmeside. På en dansk webshop vil der automatisk ske betaling med dankort-delen. 

Læs om brug af kort i udlandet 

I 2018 er der kommet nye regler og i nogle tilfælde kan Rejsegarantifonden hjælpe dig.
Du kan læse mere om reglerne her
Eller se spørgsmål/svar hos Rejsegarantifonden her

3. Husk at du ikke kan fortryde 

Når du handler over nettet, har du i de fleste situationer 14 dages fortrydelsesret på købet. Men den regel gælder ikke for flybilletter – og derfor er det ekstra vigtigt at holde tungen lige i munden, når du køber flybilletter.

Dobbelttjek altid både destinationen, ud- og hjemrejsedatoer og tidspunkter – og husk at tjekke, at navnene på alle rejsende er rigtigt stavet og stemmer overens med navnene i passet. Laver du en fejl, kan det nemlig være dyrt at ændre, og i værste fald risikerer du at blive afvist ved indcheckning.

Så tjek og tjek igen – og rigtig god tur ud i verden.

Læs mere om reglerne på forbrug.dk 

Rejseforsikring på dit Mastercard

Måske har du allerede knyttet en god og billig rejseforsikring til dit Mastercard?
Ellers kan du nemt få det.  Forsikringen kan enten dække Europa – eller hele verden.
Så er du og din familie altid dækket, når I skal ud at rejse sammen.
Bestil her