Mister du dit Mastercard, kan du lynhurtigt spærre det – og åbne det igen, hvis det dukker op. Handler du på nettet, kan du få pengene igen, hvis alt ikke går som planlagt. Og som en ekstra sikkerhed bestemmer du selv, om kortet skal kunne bruges på nettet og i andre verdensdele.

Sikker nethandel

Når du handler online, er du godt sikret, hvis du betaler med dit Mastercard. Det gælder både, hvis du oplever problemer med varerne eller leveringen – og hvis netbutikken går konkurs.

Derfor anbefaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen også, at du bruger et internationalt betalingskort ved nethandel.

 

Spær dit kort på få sekunder

Hvis dit Mastercard bliver væk, kan du nemt og hurtigt spærre det i mobilbank. Når kortet er spærret, har du ro på til at lede. Og finder du det senere i vasketøjskurven eller på kommoden – ja, så åbner du det bare igen.

Du kan også spærre dit kort i netbank – eller ringe og få hjælp på 70 20 70 20.

Bestem selv, hvor kort kan bruges

Hvis du har et Mastercard, kan du selv vælge, om dit kort skal kunne bruges i andre verdensdele. Det er en ekstra beskyttelse mod international svindel.

Kortet åbnes automatisk med brug af chip og pinkode første gang du bruger det på rejser udenfor Danmark. Du kan også selv let ændre indstillingerne i din mobilbank, hvis du skal ud at rejse. Og har vi dit mobilnummer, sender vi en sms, hvis du forsøger at bruge kortet i en verdensdel, hvor det er spærret. Så ved du straks, hvad problemet er.

Sådan spærrer du kortet i mobilbanken

c2af027c-00090249-a746b073

 

Tjek, om vi har dit mobilnummer

Du kan nemt selv tjekke, om vi har dine kontaktoplysninger.

Sådan gør du:

- I netbanken: Log på, klik på ”Om netbank”, og klik på ”Personlige oplysninger” under Indstillinger.
- I mobilbanken: Log på, tryk på Profil og vælg ”Kontaktoplysninger".

Når du har ændret i oplysningerne får du altid en sms eller mail, så du ved, at rettelserne er gået igennem.