Del

5 råd: Når dit FlexLån® skal rentetilpasses

Skal du binde renten fast? Holde pause i afdragene? Eller fortsætte som nu? Hvis renten på dit FlexLån® skal tilpasses 1. april, så læs vores råd her. Sidste frist for ændringer er 31. januar.

Realkreditlån.

Rentetilpasning. 

Måske er det to af dine absolutte yndlingsord – måske ikke. 

Men hvis du har FlexLån®, der snart skal rentetilpasses, er der under alle omstændigheder god grund til at læse videre. 

For når ”realkreditlån” og ”rentetilpasning” optræder i samme sætning, betyder det ofte, at du har gode muligheder for at ændre på dit boliglån, så det passer bedre til dig og din økonomi. 

Lige nu bør du især overveje, hvordan du bedst udnytter den lave rente til din fordel – og der er gode råd at hente i Realkredit Danmarks fem anbefalinger nedenfor. 

Husk: Fristen for at ændre på dit lån er 31. januar, hvis dit FlexLån® skal rentetilpasses 1. april 2019. 

Vi kan hjælpe med at vælge det lån, der er bedst for dig. Book møde

1: Få mere tryghed – bind renten længere
Vil du blive i din bolig i en del år endnu? Så er det måske nu, du skal binde renten for en længere periode og få mere tryghed i økonomien. Vælg fx et lån med 5 års rentebinding, så du slipper for at bekymre dig om rentestigninger i de kommende år. Du kan også vælge et fastforrentet lån. Bind dog aldrig renten på dit FlexLån® i længere tid, end du planlægger at blive boende i boligen. Det kan nemlig blive dyrt at indfri det før tid. 

Tjek Realkredit Danmarks forventninger til renten

2: Har du dyr gæld? Så betal af på den først
Har du anden, dyrere gæld ved siden af dit FlexLån®? Så kan det tit betale sig at vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån for at kunne afdrage hurtigere på den dyrere gæld. Kombinér evt. afdragsfriheden med en længere rentebinding, så du holder renten på dit FlexLån® nede, mens du afdrager på den dyrere gæld.

Se videoen: Gode råd om rentetilpasning fra Realkredit Danmarks seniorøkonom Sonia Khan

3: Høj gæld? Drop afdragsfriheden og styrk din økonomi 
Hvis du har en høj gæld – og ikke har andre lån end dit realkreditlån – er det generelt en god ide at afdrage på lånet for at styrke din fremtidige økonomi. Det gør du nemmest ved at kvitte afdragsfriheden på dit FlexLån®. Men har du luft i økonomien, kan du også vælge at skifte til et FlexLån® T og sætte turbo på afdragene. 

Hvis din samlede belåning er på under 75 pct. af boligens værdi, kan du omlægge til FlexLife®. Her kan du nøjes med at afdrage på en del af dit lån, og derfor mærker du i mindre grad skiftet fra afdragsfrihed til afdrag.

4. Tag en pause i dine afdrag, hvis du har lav gæld 
Drømmer du om et større økonomisk råderum i hverdagen? Hvis din gæld har en passende størrelse i forhold til din friværdi og din formue generelt, kan du overveje at sætte dine afdrag på pause. 

Du kan stoppe afdragene helt ved at vælge afdragsfrihed på dit nuværende FlexLån®, eller du kan lægge om til vores nye lån, FlexLife®, som giver en helt ny fleksibilitet i forhold til afdragene, så dit lån kan tilpasses dit liv og dine planer.

Beregn hvordan dit boliglån kan se ud med FlexLife®

5. Helt tilfreds med dit lån? Så skal du ikke gøre noget
Du behøver kun at gøre noget, hvis du vil ændre på dit lån. Dit lån bliver helt automatisk rentetilpasset den 1. april 2019. Herefter får du besked om din nye rentesats og din nye ydelse. 

Vi hjælper med at vælge det bedste lån for dig

Tal med os i god tid inden 31. januar, hvis du overvejer at ændre dit FlexLån®. 

Book møde

– eller ring på 70 15 15 16

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.