Gå til hovedindhold

5 råd: Når dit FlexLån® skal rentetilpasses

Skal du binde renten fast? Holde pause i afdragene? Eller fortsætte som nu? Hvis renten på dit FlexLån® skal tilpasses 1. januar 2022, så læs vores råd her. Sidste frist for ændringer er 29. oktober.

Realkreditlån.

Rentetilpasning. 

Måske er det to af dine absolutte yndlingsord – måske ikke. 

Men har du et FlexLån® fra Realkredit Danmark, der snart skal rentetilpasses, er der under alle omstændigheder god grund til at læse videre. 

For når ordene ”realkreditlån” og ”rentetilpasning” optræder sammen, har du ofte gode muligheder for at ændre på dit lån, så det passer bedre til dig og din økonomi. 

Lige nu bør du især overveje, hvordan du bedst udnytter den lave rente til din fordel. Realkredit Danmark giver fem overordnede anbefalinger nedenfor. 

Husk: Fristen for at ændre på dit lån er 29. oktober, hvis dit FlexLån® skal rentetilpasses 1. januar 2022. Tal med os i god tid, hvis du vil ændre på dit lån. Så ser vi på din samlede økonomi og vurderer dine individuelle lånemuligheder. 

Skal vi se på dine muligheder sammen?

Book møde

1: Vil du have mere tryghed? Bind renten længere
Vil du blive i din bolig i en del år endnu? Så er det måske nu, du skal binde den lave rente fast i en længere periode. Vælg fx et lån med 5 års rentebinding, så du ikke skal bekymre dig om rentestigninger i de kommende år. Du kan også vælge et fastforrentet lån. Men bind ikke renten på dit FlexLån® i længere tid, end du planlægger at blive boende i din bolig. Det kan blive dyrt at indfri det før tid. 

Tjek Realkredit Danmarks forventninger til renten

2: Har du dyr gæld? Så betal af på den først
Har du anden, dyrere gæld ved siden af dit FlexLån®? Så kan det tit betale sig at vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån og afdrage hurtigere på den dyrere gæld. Kombinér evt. afdragsfriheden med en længere rentebinding, så du holder renten på dit FlexLån® nede, mens du afdrager på den dyrere gæld.

3: Høj gæld? Drop afdragsfriheden og styrk din økonomi 
Hvis du har en høj gæld – og ikke har andre lån end dit realkreditlån – er det generelt en god ide at afdrage på lånet, så du styrker din fremtidige økonomi. Det gør du nemmest ved at kvitte afdragsfriheden på dit FlexLån®. Men har du luft i økonomien, kan du også skifte til et FlexLån® T og sætte turbo på afdragene. 

Hvis din samlede belåning er på under 75 pct. af boligens værdi, kan du omlægge til FlexLife®. Her kan du under de rette forudsætninger nøjes med at afdrage på en del af dit lån, så du mærker i mindre grad skiftet fra afdragsfrihed til afdrag.

4. Lav gæld? Du kan tage en pause i dine afdrag 
Drømmer du om et større økonomisk råderum i hverdagen? Hvis din gæld har en passende størrelse i forhold til din friværdi og din formue generelt, kan du overveje at sætte dine afdrag på pause. 

Du kan stoppe afdragene helt ved at vælge afdragsfrihed på dit nuværende FlexLån®. Eller du kan skifte til FlexLife® fra Realkredit Danmark, hvor du kan få en helt ny fleksibilitet i forhold til afdragene, så dit lån kan tilpasses dit liv og dine planer. Med FlexLife® kan du få afdragsfrihed i helt op til 30 år, hvis din friværdi og økonomi er til det.

Beregn hvordan dit boliglån kan se ud med FlexLife®   

5. Helt tilfreds med dit lån? Så skal du ikke gøre noget
Du behøver kun at gøre noget, hvis du vil ændre på dit lån. Dit lån bliver helt automatisk rentetilpasset den 1. januar 2022, hvis du ikke gør noget. Herefter får du besked om din nye rentesats og din nye ydelse. 

Vi hjælper med at vælge det bedste lån for dig

Tal med os i god tid inden den 29. oktober, hvis du overvejer at ændre dit FlexLån®. 

Book møde

– eller ring på 70 15 15 16

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.