På trods af Brexit, handelskonflikter og urolige aktiemarkeder, er danskernes økonomiske tryghed steget fra 2018 til 2019. Det viser en ny rapport fra Danske Bank om Danskernes Økonomiske Tryghed.

Med hjælp fra analyseinstituttet YouGov har Danske Bank stillet en række spørgsmål om økonomi til danskere, svenskere, nordmænd og finner.  

”Og hvor vi sidste år delte førstepladsen med nordmændene, så er den økonomiske tryghed altså i 2019 nu højere i Danmark end i alle andre nordiske lande,” fortæller privatøkonom i Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen. 

Optimismen er dalet lidt

Stigningen kommer efter en periode, hvor danskerne har fået flere penge mellem hænderne, lønningerne stiger hurtigere end priserne, der er fremgang på boligmarkedet og flere er kommet i job.  

”Når renterne falder, samtidig med at boligpriserne og beskæftigelsen stiger, giver det gode rammer for danskernes økonomi – og så oplever vi, at vi kan være trygge ved økonomien,” siger Louise Aggerstrøm Hansen.  

Hun peger dog på, at danskerne ikke ser så optimistisk på fremtiden som tidligere.  

”Det lyder underligt, at optimismen daler, når nu trygheden er vokset. Men selv om mange danskere fortsat tror på gode tider, så forventer færre af os, at de økonomiske vilkår vil blive endnu bedre, end de er lige nu,” forklarer hun, og siger at det også giver god mening i lyset af Brexit, handelskrig og uro på aktiemarkederne.

Svenskerne også lidt mere trygge

Udover Danmark er Sverige det eneste andet land i Norden, hvor trygheden går frem i den nye opgørelse af den økonomiske tryghed.

Til gengæld er nordmændene mere optimistiske end os, når de skal se fem år frem i tiden. Faktisk forventer hver anden nordmand, at de vil få en bedre økonomi, og kun knap hver femte regner med, at det vil gå ned ad bakke.  

Finland placerer sig i bunden – både hvad angår økonomisk tryghed her og nu og troen på, at det bliver bedre i fremtiden. I forhold til danskerne bekymrer finnerne sig både mere om hverdagsøkonomi og de større spørgsmål som fx pension.

Bekymrer din økonomi dig?

Vi vil gerne hjælpe dig med at skabe større tryghed i din økonomi. Tag fat i os, hvis vi skal se på dine muligheder for at skabe mere luft i økonomien her og nu. Eller hvis du fx vil vide, om du sparer nok op til fremtiden.

Book møde

– så ser vi på dine muligheder sammen