Hvis du bestiller et nyt kort, eller dit gamle kort udløber, modtager du et nyt kort med et opdateret design og ny placering af kortoplysningerne.

Ved første øjekast er den største ændring det vertikale design. Det passer bedre til den måde, de fleste personer holder deres kort, når de betaler kontaktløst, hvilket er den mest almindelige måde at betale i butikker i dag.

Hvordan og hvornår får du dit nye kort?

Du behøver ikke at gøre noget. Du får automatisk det nye kort, når dit nuværende kort udløber eller på anden måde skal erstattes. Bestiller du et helt nyt kort for første gang, får du også et kort i det nye design. 

For Visa/Dankort skal du dog forvente at der går lidt længere tid, før du modtager kortet i det nye design da der er længere produktionstid for dette type kort.


 

Hvordan adskiller de nye kort sig fra de tidligere kort?

  • Kortets nye, vertikale design passer bedre til den måde, de fleste holder det, når de betaler kontaktløst.
  • Det er nu slut med at skulle kigge på begge sider af kortet, når du handler online. Alle oplysninger er nemlig samlet på bagsiden, så det bliver lidt nemmere at handle online.
  • Underskriftsfeltet udgår, da alle køb i fysiske butikker alligevel sker kontaktløst og/eller med pinkode. Det er godkendt over hele verden, men nogen steder i udlandet kan du blive bedt om at vise ID med din underskrift, f.eks. dit pas.
  • Telefonnummeret til Danske Bank (70 123 456) udgår også fra kortet. Find det på danskebank.dk eller i mobil- og netbanken – eller endnu bedre: Gem det i din mobiltelefons kontakter. Har du forsikringer på kortet, kan det også være en god ide at gemme telefonnummeret til Danske Bank rejseassistance (45 12 91 00). 

Lommepengekortet først med genanvendt plast
I Danske Bank arbejder vi med at fremme bæredygtig udvikling, og fremadrettet vil vi stræbe efter, at alle vores kort bliver fremstillet af genbrugsplast. Det første bæredygtige kort af genbrugsplast er allerede lanceret – Danske Banks lommepengekort – hvor vi gerne vil teste, hvordan det genanvendelige plast fungerer. Det er derfor endnu for tidligt at sige, hvornår vi udskifter alle andre kort. 

Læs mere om Danske Banks ambitioner om at erstatte eksisterende betalingskort til fordel for et nyt miljøvenligt betalingskort. 

Læs mere om lommepengekort af genanvendt plast.

Læs mere om, hvilke betalingskort Danske Bank tilbyder