Del

Nye skatteregler for boliger udskudt til 2024

Boligejere må vente tre år længere end planlagt på de nye boligskatteregler, der skulle træde i kraft i 2021. Også de nye ejendomsvurderinger er udskudt, fordi it-systemerne ikke er klar. Se hvad det betyder for dig som boligejer.

Som boligejer må du væbne dig med en god portion tålmodighed, når det handler om de nye boligskatter og ejendomsvurderinger, der er på vej. 

De nye skatteregler for boliger træder nemlig ikke i kraft i 2021 som planlagt. Regeringen har på baggrund af et eftersyn af it-problemer i skattevæsenet valgt at udskyde ændringer til 1. januar 2024. 

De nye ejendomsvurderinger, som alle boligejere efter planen skulle have til sommer, bliver også skubbet. Nu er der i stedet lagt op til, at du får din vurdering på et tidspunkt mellem andet halvår 2020 og udgangen af 2022. Og hvis du ejer en erhvervsejendom, skal du først begynde at kigge i postkassen, når alle boligejere har fået deres vurdering.  

Hvad betyder udskydelsen for dig som boligejer? 
Der er fortsat en del ubesvarede spørgsmål omkring detaljerne i boligskattereformen. Men her er, hvad vi indtil videre ved:

  • Udskydelsen giver boligejerne en mere realistisk tidsplan for, hvornår deres boligskatter ændrer sig. Det er som udgangspunkt positivt (hvis den holder). 

  • Udsigten til nye skatteregler har skabt en vis usikkerhed på boligmarkedet – navnlig i de store byer – og den situation bliver nu forlænget.

  • To ud af tre boligejere kunne efter den gamle tidsplan se frem til en skattelettelse i 2021. Med de nye planer må de vente til 2024. Dermed er der en gruppe der ender med at betale mere i skat, end hvis den oprindelige tidsplan var blevet overholdt.  

  • Du må vente længere med at få dine penge tilbage, hvis du er en af de ca. 800.000 boligejere, der har betalt for meget i skat på grund af for høje ejendomsvurderinger. Pengene bliver udbetalt i takt med, at boligejerne får nye ejendomsvurderinger.  

  • Din nye ejendomsvurdering bestemmer, hvad du skal betale i grundskyld fra 2021 og frem. Får du først din vurdering i 2022, vil din grundskyld derfor blive efterberegnet. 

  • Din grundskyld kan fortsat vokse med op til 7 procent om året frem til 2024 – men ligesom i dag bliver alle eventuelle stigninger indefrosset frem til 2024. Indefrysningen er obligatorisk, men rentefri.  

  • Vurdering af ejendomme er altid forbundet med usikkerhed. For at lade tvivlen komme dig som boligejer til gode, træder et forsigtighedsprincip i kraft i 2021. Det betyder, at myndighederne skal trække 20 procent fra din ejendomsvurdering og grundvurdering, før de beregner din skat. 

  • Skattestoppet på ejendomsværdiskatten fortsætter til 2024.

Brug for et godt råd?

Skal du købe ny bolig, og har du brug for at et godt råd. Vi vil gerne hjælpe med spørgsmål om boligkøb. 

Book møde

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.