Hvis du skifter utætte vinduer ud eller isolerer dit hus bedre, så sparer du penge på varmeregningen. Måske kan du også lægge plaiden og de tykke sokker væk og nyde, at du er sluppet af med kulde og træk.    

Det er jo ret godt i sig selv – men der ser ud til at være godt i vente, når du en dag vil sælge dit hus. 

Nye tal fra Finans Danmarks Forum for Bæredygtig Finans viser, at de mest energivenlige huse bliver solgt næsten dobbelt så hurtigt som huse med et stort energispild. 

I snit blev et hus med energimærke A solgt på 129 dage i 2018, mens salget af huse med energimærke G tog 244 dage – altså over hundrede dage længere. I den mest almindelige energiklasse D blev husene i snit solgt på 160 dage. 

Læs også: Unge huskøbere går glip af energibesparelser

Har du planer om energirenovering?

Tal bolig med os 

Vi tror kun, de andre fyrer for gråspurvene 
Tusindvis af danske boligejere bor i ældre parcelhuse, hvor energiforbruget er højt efter moderne standarder. Men mange tror, det står bedre til i deres hus, end det reelt gør. Det har tidligere undersøgelser vist.  

Læs også: Nu er det slut med kulde og træk

Der er også boligejere, der springer over det med at energioptimere boligen, fordi de ikke ved, hvor de skal begynde, og hvad der kan betale sig. Hvis du har det sådan, kan du få fagfolk til at se på boligen og finde løsninger, der passer til dine ambitioner og din pengepung. 

Ofte kan ret enkle forbedringer gøre en mærkbar forskel. Så du kan godt høste de lavthængende frugter og spare lidt penge hver måned, selv om du ikke har mod på en gennemgribende energirenovering.

Tre gode grunde til at energiforbedre – og en dårlig
Hvis du overvejer at sætte gang i større energiforbedringer, så gør dig klart, hvad du forventer at få ud af det. 

Det kan være en glimrende ide, at du energiforbedrer din bolig, hvis du kan få en mere komfortabel hverdag i den mange år frem. 

Derudover er det selvsagt en god ide at lave nogle forbedringer, der tjener sig selv hjem inden for en overskuelig årrække. Så husk at holde prisen for at installere en ny varmepumpe eller efterisolere loftet op imod det, du kan spare på varmeregningen. 

Boligforbedringer som betaler sig

Og så er der jo den helt store gevinst, som vi alle sammen får – nemlig at forbedringerne gavner klimaet.

Til gengæld bør du ikke sætter gang i større energirenoveringer for at få en hurtig salgsgevinst, for selvom et godt energimærke ser ud til at speede salget af nogle boliger op, er boliger vidt forskellige, og der er meget andet, der kan spille ind på salget.

Vil du låne til bedre energi i din bolig? 

Går du med tanker om at energirenovere dit hus – så lad os høre om dine planer. Vi kan hjælpe dig med at vælge det lån, der passer bedst til din situation og dit boligprojekt. 


Book møde

 eller beregn hvad det koster at låne til dit boligprojekt