Energivenlige huse sælges 100 dage hurtigere

En god energirenovering er gaven, der bliver ved med at give. Du får glæde af forbedringerne, mens du bor i dit hus. Og når du vil sælge, gør det ofte hurtigere, hvis dit hus har en høj energiklasse.

Hvis du skifter utætte vinduer ud eller isolerer dit hus bedre, så sparer du penge på varmeregningen. Måske kan du også lægge plaiden og de tykke sokker væk og nyde, at du er sluppet af med kulde og træk.    

Det er jo ret godt i sig selv – men der ser ud til at være godt i vente, når du en dag vil sælge dit hus. 

Nye tal fra Finans Danmarks Forum for Bæredygtig Finans viser, at de mest energivenlige huse bliver solgt næsten dobbelt så hurtigt som huse med et stort energispild. 

I snit blev et hus med energimærke A solgt på 129 dage i 2018, mens salget af huse med energimærke G tog 244 dage – altså over hundrede dage længere. I den mest almindelige energiklasse D blev husene i snit solgt på 160 dage. 

Læs også: Unge huskøbere går glip af energibesparelser

”Vi møder flere og flere huskøbere, der går efter en nyere eller nyrenoveret bolig, hvor de løbede udgifter til forbrug i boligen er lave. Så vi genkender billedet,” siger Lasse Nygaard, der er boligchef i Danske Bank. 

Har du planer om energirenovering?

Tal bolig med os 

Vi tror kun, de andre fyrer for gråspurvene 
Tusindvis af danske boligejere bor i ældre parcelhuse, hvor energiforbruget er højt efter moderne standarder. Men mange tror, det står bedre til i deres hus, end det reelt gør. Det har tidligere undersøgelser vist.  

”Vi har en klar tendens til at overvurdere sådan noget som, hvor godt vores egen bolig er isoleret. Det er nemmere for os at se, at naboens hus trænger,” siger Lasse Nygaard.  

Læs også: Nu er det slut med kulde og træk

Han oplever boligejere, der springer over det med at energioptimere boligen, fordi de ikke ved, hvor de skal begynde, og hvad der kan betale sig. Hvis du har det sådan, anbefaler han, at du får fagfolk til at se på boligen og finde løsninger, der passer til dine ambitioner og din pengepung. 

Ofte kan ret enkle forbedringer gøre en mærkbar forskel. Så du kan godt høste de lavthængende frugter og spare lidt penge hver måned, selv om du ikke har mod på en gennemgribende energirenovering.”

Tre gode grunde til at energiforbedre – og en dårlig
Hvis du overvejer at sætte gang i større energiforbedringer, så gør dig klart, hvad du forventer at få ud af det, anbefaler Lasse Nygaard. 

Han ser især tre gode grunde til at sætte håndværkerne i sving: 

”For det første er det en glimrende ide, at du energiforbedrer din bolig, hvis du kan få en mere komfortabel hverdag i den mange år frem”, siger han. 

”For det andet er det selvsagt en god ide at lave nogle forbedringer, der tjener sig selv hjem inden for en overskuelig årrække. Så husk at holde prisen for at installere en ny varmepumpe eller efterisolere loftet op imod det, du kan spare på varmeregningen”. 

Boligforbedringer som betaler sig

”For det tredje er der jo den helt store gevinst, som vi alle sammen får – nemlig at de her forbedringer også gavner klimaet”.

Til gengæld anbefaler Lasse Nygaard ikke, at du sætter gang i større energirenoveringer for at få en hurtig salgsgevinst. 
”Et godt energimærke ser ud til at speede salget af nogle boliger op. Men boliger er vidt forskellige, og der er så meget andet, der kan spille ind på salget,” råder boligchefen.

Vil du låne til bedre energi i din bolig? 

Går du med tanker om at energirenovere dit hus – så lad os høre om dine planer. Vi kan hjælpe dig med at vælge det lån, der passer bedst til din situation og dit boligprojekt. 


Book møde

 eller beregn hvad det koster at låne til dit boligprojekt

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.