Ny taske, frakke eller computer? 

Julegaver til hele familien? 

Eller bare et usædvanligt godt tilbud på Black Friday? 

Hvis du kan lide at handle på nettet – så ligner du ret mange andre danskere. For de fleste har efterhånden opdaget, at det er nemt, at udvalget er stort, og at tilbuddene mildt sagt er mange.  

Desværre er der også flere og flere, der bliver snydt, når de handler på nettet. Alene sidste år blev mere end 10.000 netbutikker anmeldt til bagmandspolitiet. 

Dén statistik har du med sikkerhed ingen lyst til at blive en del af. 

Men hvordan spotter du svindlerne?   

Her får du 5 tips:

1) Kig efter hængelåsen 
Når du shopper på nettet, bør du kigge efter, om der er en hængelås oppe ved domæne-navnet. Hængelåsen betyder, at forbindelsen er krypteret. Det giver sikkerhed for at dine oplysninger ikke bliver opsnappet. 

2) Tjek altid butikken på Trustpilot
Folk plejer at være hurtige til at anmelde dårlige oplevelser. Så husk at tjekke netbutikkens hjemmeside på Trustpilot, før du handler. Sørg for også selv at lave en anmeldelse, hvis du har en dårlig oplevelse – så hjælper du andre. 

3) Tjek prisen på Pricerunner eller Kelkoo
Pricerunner og Kelkoo kan du se prisniveauet på den vare, du er interesseret i at købe. Ligger prisen langt under de større webshops – så er tilbuddet måske for godt til at være sandt. 

4) Betal ikke via bankoverførsler
Det er klogt at tænke over, hvordan du betaler for dine varer. Generelt bør du undgå at betale for varer via bankoverførsler. Bruger du kreditkort, har du større chance for at få dine penge retur, hvis der viser sig at være noget galt. 

5) Hold godt øje med din konto
Det er altid en god ide at holde øje med transaktionerne på din konto. Er der beløb, du ikke kender, så skal du spærre kortet og gøre indsigelse via din netbank. Du kan selv spærre kortet i din netbank – men tag hellere fat i os en gang for meget, end en gang for lidt.