Sådan undgår du svindlere på nettet

Ingen af os har lyst til at indrømme, hvis vi er blevet svindlet. Men det sker hver dag i Danmark – og hellere stoppe svindlerne, før det går helt galt. Se her, hvad du skal holde øje med…

Det sker oftere end nogensinde, at svindlere forsøger at snyde sig til penge via internettet. Svindlerne er opfindsomme – og udvikler hele tiden nye metoder til at tilrane sig penge. Lige nu er der særligt tre metoder, der er ’populære’: 

Tilbuddet, der er for godt til at være sandt

Det sker ind i mellem, at danskere bliver lokket til at investere i falske eller yderst risikable projekter eller produkter - f.eks. falske bitcoins eller binære optioner, som er en slags væddemål om prisudviklingen på forskellige finansielle produkter. De bliver lovet et afkast, der er fuldstændig fantastisk, men ofte er firmaet, projektet eller de lovede bitcoins ikke-eksisterende eller umulige at tjene penge på, og når pengene først er sendt, er der intet at gøre. 

Hvad kan du gøre?

  • Spørg dig selv, om det er for godt til at være sandt
  • Vær kritisk, hvis sælgeren er meget pågående, eller det haster helt vildt
  • Har du tillid til dem, du investerer igennem?
  • Tjek virksomheden på Google'

Hvad gør Danske Bank?

  • Råder dig altid til at undersøge, hvad du investerer i
  • Stopper transaktioner til de svindlere, vi har kendskab til, så snart vi opdager dem
  • Vi kan finde på at kontakte dig for et kontroltjek, hvis vi opdager, at du er ved at overføre usædvanlige beløb til ukendte modtagere

Når kærligheden dræner bankkontoen

Det er svært at indrømme, hvis man bliver svindlet af et menneske, man er blevet glad for på internettet. Men der er desværre mange danskere – både mænd og kvinder – som er blevet svindlet af det, de troede var deres store kærlighed. 
Det starter med små beløb, og svindleren lover naturligvis at betale pengene tilbage. Senere bliver der tale om større beløb, der haster, og svindleren instruerer gerne i, hvordan man bedst håndterer bankens og andres kritiske spørgsmål. Når først pengene er sendt, er der intet at gøre.

Hvad kan du gøre?

Selv om du stoler på vedkommende, så få alligevel hjælp fra en ven eller et familiemedlem til at tjekke ham eller hende på forhånd.

Hvad gør Danske Bank?

Ser vi, at du vil sende atypiske beløb, kan vi godt finde på at kontakte dig og tage en snak med dig om, hvem modtageren er.

Når du kommer til kort

Nethandel er ofte sikkert - og en dejlig nem måde at handle på. Men derfor kan det alligevel godt ske, at svindlere får fat i dine kortoplysninger. Og når andre får fat i kortoplysningerne, kan de bruge løs af pengene på kortet, indtil det bliver spærret. Du har gode muligheder for at få erstattet svindel med dine kort – afhængigt af omstændighederne - men man får alligevel et lille chok, når det sker, så hvorfor ikke prøve at undgå det helt. 

Hvad kan du gøre? 

Sørg for at handle i netbutikker og hos virksomheder, du kender og har tillid til. 

Hvis du oplever, at dit kort er blevet misbrugt, skal du blokere kortet med det samme. Det kan du gøre i din netbank eller mobilbank eller ved at ringe til os på 70 20 70 20. Hvis du har behov for at gøre indsigelse, kan du gøre det via din netbank eller mobilbank.

Du kan finde vejledning her

 

Hvad gør Danske Bank? 

Hvis vi får mistanke om svindel, så kontakter vi dig. Og hvis det er nødvendigt, erstatter vi naturligvis dit kort helt gratis
Hvis der er tale om svindel, dækker vi som udgangspunkt dit tab


Vil du gerne forbedre din it-sikkerhed? 

Så få gode råd på siderne Keep It Safe

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes