Del

Sådan sparer du op til boligkøb

Vil du købe en bolig, skal du som kunde i Danske Bank selv have mindst 10 % af købsprisen klar som en kontant udbetaling. Resten kan du låne dig til. Her får du 6 gode råd til at få gang i din boligopsparing.

Går du med tanker om at købe bolig? Så er det en god idé at få gang i en opsparing, hvis du ikke allerede har en.

For hvis den bolig, du gerne vil købe, koster 4 millioner kroner, svarer din egen udbetaling på 10 % til 400.000 kroner, som du altså selv skal have sparet op. Og derudover er din bankrådgiver forpligtet til at vurdere din evne til at spare penge op, hvis du vil låne penge til en ny bolig. 

Det er med andre ord ikke nok at have en fin månedlig indtægt, hvis du gerne vil låne til en bolig. I hvert fald ikke, hvis du bruger alle pengene hver måned.

Kan du derimod spare et fast beløb op hver måned, viser du din bank, at du kan holde dig til et budget. Og jo mere, du kan spare op, jo mere kan du købe bolig for.

6 gode råd om din opsparing

 • 1. Sæt et mål for din opsparing

  Motivationen stiger, når man sætter sig et mål. Det gælder lige så meget for maratonløb og vægttab, som det gør for opsparinger. 

  Spørg dig selv: Hvor meget du gerne vil spare op, og hvor lang tid du vil bruge på det? Så kan du hurtigt se, hvor mange penge du skal lægge til side hver måned – og om det i givet fald er realistisk.


 • 2. Opret en særskilt konto

  Når du har sat dig et mål, kan du med fordel oprette en konto til formålet. Giv den gerne et navn, der afspejler dit mål – f.eks. ”Min drømmebolig-opsparing”.

  Med en særskilt konto kan du let følge med i opsparingen, og du risikerer i mindre grad at ”komme til” at bruge opsparingskronerne på noget andet.


 • 3. Læg automatisk penge til side hver måned

  Den mest enkle måde at spare penge op er at lægge et beløb til side hver måned.

  Det gør du ved at sætte en fast overførsel op i din netbank, så pengene automatisk bliver øremærket til din opsparing.

 • 4. Invester dine penge med June

  June er en intelligent opsparing, forklædt som professionel investering, som du hverken behøver være økonom eller millionær for at bruge. Det kræver kun 10 minutter og 100 kroner at komme i gang.

  På 10 minutter kan du få en anbefaling og investere din opsparing i en professionel investeringsfond, som passer til din økonomi. Og du behøver hverken at være økonomi eller millionær.

  Som ved alle typer af investeringer kan du risikere at tabe en del af eller hele din investering med June. Men fordi vi investerer med meget stor risikospredning, er du mindre følsom overfor store udsving i individuelle virksomheder eller regioner. Sandsynligheden for, at du taber hele din investering, er derfor meget lille.

  Læs mere om June og kom i gang

 • 5. Lav pristjek på alt

  En del ydelser falder i pris over tid. Og ofte kan man spare penge ved at samle tjenester og produkter samme sted. Det er dog ikke altid, at udbyderne af dem er lige gode til at meddele, at de kan levere det samme produkt til færre penge.

  Så gå dit budget igennem og undersøg, om du kan spare penge på f.eks. forsikringer, mobilabonnementer, internet og tv-pakker.

 • 6. Find steder, du kan forvandle forbrug til opsparing

  Hvis du for alvor vil have fart på opsparingen, kan du udfordre dine egne forbrugsvaner og finde steder, hvor du kan skrue ned for forbruget og op for opsparingen.

  Her er nogle eksempler:

  • Drop fitnessabonnementet: Op mod 40 % af alle, der er medlem af et træningscenter, kommer aldrig derhen og får trænet. Hvis det også gælder for dig, kan du lige så godt spare pengene op.
  • Skær ned på streamingtjenester: Har du både Viaplay, Netflix og HBO Nordic? Måske behøver du ikke abonnement på dem alle sammen.
  • Hold kødfri mandag: Ifølge en artikel fra DR sparer en familie på fire 4.000 kroner om året ved at erstatte 500 gram oksekød med kikærter én gang om ugen. Det svarer til 333 kroner om måneden.
  • Kvit smøgerne: Sparer du 15 pakker cigaretter á ca. 55 kroner væk hver måned, kan du sætte 825 kroner ind på opsparingen.
  • Lav din egen to go-kaffe: Sparer du to kopper to go-kaffe om ugen, som hver koster 32 kroner, svarer det til godt 256 kroner om måneden.
  • Tag halvt så lange bade: Står du under bruseren i 10 minutter, bruger du 150 liter vand, hvilket koster dig 16,05 kroner. Skærer du badetiden ned til 5 minutter hver dag, sparer du i alt 204,75 kroner om måneden.

  Kilde: Energistyrelsen

Vidste du?

Det kan være en god idé at holde øje med budgettet, når dit liv ændrer sig, f.eks. når:

 • du flytter hjemmefra
 • din indkomst falder eller stiger
 • du flytter sammen med din kæreste, eller I går fra hinanden og du skal have et nyt hjem
 • du får børn
 • du får nye, faste udgifter som f.eks. kæledyr, bil, abonnement på kontaktlinser.

Boligsøgning

Find boliger, du har råd til

Den helt rigtige bolig matcher både din drøm og dit budget. Læg et lynbudget ved at svare på 4 nemme spørgsmål. Det tager under 1 minut. 

Find boliger nu
- eller hent app'en i AppStore eller Google Play

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.