Har du fået alle dagene med i dit kørselsfradrag?
Og har du fået fradrag for dit månedlige bidrag til velgørenhed?
De her 6 ting er værd at tjekke en ekstra gang, hvis du vil være sikker på ikke at betale hverken for meget eller for lidt i skat:
Får du penge tilbage eller skal du betale? Det kan godt betale sig at tjekke opgørelserne en ekstra gang, så du får det hele med.
Har du fået alle dagene med i dit kørselsfradrag?
Og har du fået fradrag for dit månedlige bidrag til velgørenhed?
De her 6 ting er værd at tjekke en ekstra gang, hvis du vil være sikker på ikke at betale hverken for meget eller for lidt i skat:
Rubrik 51
Har du mere end 12 km til arbejde, så har du ret til kørselsfradrag. Her er det især vigtigt at tjekke hvor mange dage, der er opgivet – det skal selvfølgelig være korrekt, så du får det fulde fradrag.
Rubrik 460
Du kan få et håndværkerfradrag på op til 12.200 kroner, hvis du har fået udført visse typer af håndværksydelser i dit hjem eller fritidshus i 2019 – og har du købt serviceydelser som fx rengøring, kan du få et fradrag på op til 6.100 kr.
Din ægtefælle eller samlever kan også få fradrag – men I kan kun få fradrag for arbejdslønnen. Læs mere om hvilket arbejde der gælder hos Skattemyndighederne.
Du skal selv indberette håndværkerfradraget inden 1. maj.
Læs også: Lad bare boligprojekterne spire – nu er håndværkerfradraget permanent
Rubrik 66-67
Har du købt eller solgt værdipapirer i løbet af året, bør du altid tjekke, om Skattemyndighederne har fået det hele med i din årsopgørelse. Årets gevinster og tab kan nemlig også få betydning for dine fremtidige skattebetalinger.
Hvis du har tabt penge på nogle af dine aktier, kan du fratrække tabet i andre aktier, som du har tjent penge på.
Er dine tab større end dine gevinster, kan tabet overføres til de følgende år – og altså reducere din skat på fremtidige aktieindtægter.
Rubrik 55
Du kan få fradrag for op til 16.300 kr., som du har givet til velgørende formål. Langt de fleste organisationer indberetter selv bidragene, men tjek alligevel, om alle bidrag er kommet med.
Fradraget har en værdi af ca. 26 procent. Så hvis du fx har givet 1.000 kr., sparer du 260 kr. i skat.
Rubrik 37 og 20
Lejer du din lejlighed ud, deler du kørsel, eller sælger du brugte varer? Så kan din indtægt være skattepligtig.
Om du skal betale skat – og hvor meget, du skal betale – afhænger af situationen.
Du kan rette i din årsopgørelse for 2019 frem til 1. maj 2020.
Og er du en af dem, der skal have overskydende skat udbetalt, lander de på din NEMkonto 3. april 2020.
Book et møde og få en snak med en rådgiver om din økonomi.
Skal du betale penge tilbage? Så skal du være opmærksom på, at der løber renter på allerede fra 1. januar – så jo hurtigere du betaler, jo billigere bliver det.
Du slipper billigst ved at betale inden 1. juli 2019, hvor renten er 2 procent.
Venter du til efter 1. juli skal du betale 4 procent i rente – vel at mærke uden at kunne trække renten fra i skat.
Produkt
Et realkreditlignende lån med pant i din ejerbolig. Få særlig fordel med Grønt Bolig Fri, hvis du har en energieffektiv bolig.
Foråret er udendørsprojekternes tid for mange boligejere. Men fortvivl ikke, hvis du har for mange tommelfingre eller for lidt tid. Også i år kan du få fradrag, når du hyrer håndværkere til at sætte fx dine vinduer eller ydervægge i stand.
Produkt
Få en skarp pris på dit lån, når du vil energiforbedre boligen og spare på varmen.