Et kørekort. En rejse ud i verden. Eller et tilskud til møbler, potter og pander i studieboligen. En børneopsparing falder ofte på et tørt sted i ungdomsårene, og fremover kan du sætte en hel del mere ind på dit barns børneopsparing, end du hidtil har kunnet. 

Folketinget har netop vedtaget nye regler, som fordobler det beløb, du hvert år har mulighed for at indbetale på en børneopsparing. 

Hvem kan oprette en børneopsparing?

Både forældre og bedsteforældre kan oprette en børneopsparing. Men hvert barn kan kun have én børneopsparing. Den kan senest oprettes i det år, hvor barnet fylder 14 år. 
Læs mere om børneopsparing

Så meget kan du sætte ind

Børneopsparingen kan være en favorabel måde at spare op på, fordi renter og afkast er skattefrie. Det er første gang siden 1972, at der fra politisk side permanent skrues op for det beløb, der årligt kan indbetales på denne type opsparing. 

De nye regler hæver den årlige beløbsgrænse fra 3.000 til 6.000 kroner. Hvis du plejer at overføre et fast beløb hver måned, kan du med andre ord øge din overførsel fra 250 kr. til 500 kr.

Siden 1999 har der samlet kunnet indskydes op til 36.000 kr. på en børneopsparing. Med de nye regler er det maximale samlede indskud forhøjet til 72.000 kroner. Dertil kommer naturligvis renter og evt. afkast, hvis du har valgt at investere opsparingen. 

Beregn børneopsparing her

Hvad hvis du vil spare mere op? 

Du kan maximalt sætte 72.000 kroner ind på en børneopsparing. Hvis du gerne vil spare mere op til dit barn, skal du oprette en anden type opsparing. En af mulighederne er kontoen Danske Gave – en opsparingskonto, som du kan forære til børn og unge på 0-25 år. Her kan du indsætte så meget, du vil, og pengene kan udbetales, når barnet fylder 18, 21 eller 25 år.  

Læs mere om Danske Gave >