Så meget ekstra har en familie til sig selv i 2019

Danske familiers rådighedsbeløb har taget et stort hop opad, og der ser ud til at være mere i vente.

En god, lang skuldermassage. En middag for to. Eller en tur i biografen med sodavand og popcorn til hele familien. Det kan man fx få for de ekstra 743 kr. om måneden, som en typisk dansk familie har fået at gøre godt med i år. 

Hos mange helt almindelige familier har rådighedsbeløbet i år taget sit største spring opad siden krisen, viser den nyeste prognose fra Danske Bank. 
Det er der flere grunde til, men den væsentligste er, at lønningerne er steget mere, end de varer og serviceydelser, vi køber, fortæller Danske Banks privatøkonom, Louise Aggerstrøm Hansen.   

Læs også: Hvad ville du bruge 500 kroner ekstra om måneden til?

”Efterhånden kan mange familier mærke i dagligdagen, at det går godt for dansk økonomi. Med de ekstra penge på kontoen følger der jo ofte en større frihed til at gøre det, man har lyst til”, siger hun.  Der er blevet kortere til drømmene
Danskerne er glade for at købe mad, oplevelser, rejser og biler, og forbruget ventes at vokse i de kommende år. Men der er også mange, som vil vælge at spare de ekstra penge op – fx til at indfri drømmen om en ny bil, en bedre bolig eller et bryllup, vurderer Louise Aggerstrøm Hansen.  

Faktisk går to ud af tre boligejere med tanker om fx at skifte deres køkken ud, energirenovere eller bygge til, og det er der gode rigtig muligheder for i øjeblikket, påpeger hun.  

Prøv vores beregner: Hvad koster det at låne til boligforbedringer?

Ud over at flere fået luft i økonomien til at spare op, stiger friværdierne nemlig mange steder i landet, så det er blevet muligt for flere at låne billigt i deres bolig til de ønskede forbedringer.  

Tal bolig med os

Nogle boligforbedringer betaler sig i kroner og øre. Andre giver dig bare mere kvalitet og glæde i dagligdagen. Uanset hvad du drømmer om, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi vil gerne rådgive dig og fortælle om dine muligheder, når du overvejer at låne i din bolig.

Book møde

 

2020 bliver endnu bedre
Billedet er selvfølgelig ikke ens for alle danske familier, understreger Louise Aggerstrøm Hansen. Men faktisk kan de fleste danskere se frem til et større rådighedsbeløb, når fremgangen ifølge prognosen fortsætter i 2020. 

”Til den tid vil en typisk familie have knap 4.500 kr. mere til sig selv om måneden, end da krisen var værst, og det er vel at mærke efter, at vi har taget højde for, at priserne er steget,” siger hun. 

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.