Vi har bedt adfærdspsykolog Mikkel Holm Sørensen om at komme med nogle gode råd, som du kan bruge, hvis du vil foretage små eller store ændringer i din hverdag og dine vaner. Det kan både være noget, du gerne vil stoppe med og noget, du måske har lidt svært ved at komme i gang med.

Rådene er ganske lette at tage til sig – og de fungerer også rigtig godt, hvis du synes, det er svært at komme i gang med at investere

  1. Stol ikke på din egen viljestyrke
  2. Skab en win-win-effekt
  3. Sæt nogle konkrete mål

Stol ikke på din viljestyrke

Mikkels første råd, når du vil til at investere er: ”Lad være med at stole på din viljestyrke – den er alligevel ikke tilstrækkelig”, og han forklarer, at det i stedet er smartere at udnytte eksterne faktorer til at opnå den adfærd, man gerne vil ændre.

Lige som du kan sætte dine bankbetalinger til at køre automatisk via Betalingsservice, kan du også investere automatisk hver måned. Her udnytter du de tekniske muligheder, du har lige for næsen, så du selv kan nøjes med at foretage så få handlinger som muligt.

Når du skruer ned for det ene og skruer op for det andet, fortæller du din hjerne, at du faktisk fordobler noget, der er positivt for dig…

Skab en win-win-effekt

Mikkels andet råd er at skabe en win-win-effekt, hvor du fokuserer på nogle af de penge, som du ellers ville have brugt på noget, du i bund og grund gerne vil skrue ned for eller helt stoppe med. Pengene tager du så og bruger på noget nyt; noget som du gerne vil i gang med eller skrue op for. I dette tilfælde kan det være en blid opstart i forhold til at investere på en nem og overskuelig facon, som på ingen måde kræver, at du har den store formue med dig.

Sæt meget konkrete mål

Tredje råd giver på mange måder sig selv, tænker du måske. Og det er sådan set også rigtig nok. Ikke desto mindre er det allervigtigste, at du rent faktisk foretager dig noget – og at du ikke blot tænker på at gøre noget. Du skal derfor sætte nogle konkrete mål. 

Vores hjerne er indrettet, så den bedst fungerer, når den ved ”hvad den løber efter”. Det er for eksempel ikke svært at forestille sig, at det ville være ekstra hårdt (hvis ikke direkte ubehageligt) at løbe en maraton, hvis der ikke var en målstreg at sigte efter og krydse i sidste ende. 

Hvis du vil i gang med at investere, kan du oplagt sætte det mål for dig selv, at du hver måned vil investere en lille smule – du kan f.eks. starte ganske fornuftigt op for mindre end 500 kr. om måneden. Du kan også sætte det mål, at du efter f.eks. 12 måneders tid eller ved årsskiftet vil gøre status: Var det lettere og mere enkelt, end jeg troede? Skal jeg sætte et nyt mål og fortsætte et år mere? Skal jeg hæve det månedlige beløb og få mulighed for at investere i flere papirer og fonde?

I forlængelse af de 3 råd fra Mikkel Holm Sørensen kan du prøve en af vores investeringsløsninger, som gør det let at træde sine første skridt udi det med at investere, nemlig Danske Månedsinvestering: Her kan du på en meget let måde investere et overskueligt beløb hver måned helt automatisk i din mobilbank. Husk i øvrigt på, at det at investere altid er forbundet med en risiko for at tabe penge. Også derfor kan det være en god idé at starte med begrænsede beløb. Så er der nemlig også grænser for, hvor mange penge, du risikerer at tabe.

Spar op med Danske Månedsinvestering

Lad dine penge arbejde over tid med faste automatiske investeringer – kom hurtigt i gang for ned til 350 kroner. Bemærk også, at du hverken betaler depotgebyr eller kurtage ved køb af fonde i Danske Månedsinvestering. Læs mere her.

Du finder Danske Månedsinvestering i din mobilbank under Investeringer > Services i menuen.

Kom i gang på 4 trin:

  • Vælg depot og konto, pengene skal trækkes fra. Har du ikke et depot, kan du oprette det gratis med det samme.
  • Vælg fonde, du vil investere i, og det beløb du vil investere hver måned.
  • Vælg hvornår du vil investere – og om der er måneder, du ikke ønsker at investere.
  • Giv din månedsinvestering et navn.

    Kom i gang

Dette er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.