Det vigtigste er et godt helbred.

Det er sådan noget gamle mennesker elsker at sige til unge mennesker. Og hvis du aldrig har været ramt af noget værre end en halsbetændelse, er det måske svært at forholde sig til. Men prøv at se på det sådan her:

Hvis du bliver så syg eller kommer så meget til skade, at du ikke kan arbejde mere, så mister du alle de penge, du kunne have tjent hele livet.

Det kan dreje sig om en hel del millioner – alt efter hvilken løn, du kunne have fået.  Men du kan heldigvis ret nemt sørge for at stille dig selv bedre, hvis det værste skulle ske.

Du er under uddannelse
Hvis du endnu ikke er kommet rigtigt ud på arbejdsmarkedet, så er der tre ting, du kan gøre:

  • Få en personforsikring – så kan du få en sum penge som plaster på såret, hvis du kommer til skade ved en ulykke. Den dækker også mindre uheld som ødelagte briller og smadrede tænder.
  • Meld dig ind i Sygesikringen Danmark. Det er billigt, så længe du er ung og rask. Og så kan du få tilskud til behandling og medicin, hvis du senere bliver syg eller kommer til skade. Samtidig får du dækket en del af dine tandlægeregninger.
  • Køb en sundhedsforsikring. Så kan du springe ventelisten over, hvis du får brug for behandling. Du kan evt. også få tilskud til f.eks. psykologhjælp og fysioterapi, som ellers kan være temmelig dyr.

Hvis du kun vil gøre én ting, så vælg ulykkesforsikringen.
Det koster alt sammen lidt penge, men priserne er lavere, når du er ung – og udgiften er hurtigt tjent ind, hvis uheldet er ude.

Du har fået et rigtigt job

Når du har fået dit første rigtige job, så er der én forsikring, der er særligt vigtig: 

  • Få en forsikring mod tab af erhvervsevne. Den er som regel knyttet til en pensionsopsparing (som også er rigtig god at have), men du kan også købe den separat. 

Dette er forsikringen over alle forsikringer – for den kan give dig en fast, månedlig indkomst helt frem til pensionsalderen, hvis du mister evnen til at arbejde. Alternativet vil ellers ofte være en indkomst på niveau med kontanthjælp i mange år.

Hvis du kun vil købe én forsikring i dit liv, så vælg en mod tab af erhvervsevne. Det er ikke sjovt både at være syg og fattig. 

Brug for rådgivning?

Vi er et helt hold af ung-rådgivere, der kan sparre og svare på alle de spørgsmål, der har med ung økonomi at gøre. Og du kan roligt spørge løs - du er ikke den første, der har haft brug for et godt råd.

Book møde

- eller ring til os på 45 130 100